Kim Hae-sun

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kim Hae-sun
Doğum06 Mayıs 1969 (54 yaşında)
Kuzey Jeolla, Gochang, Güney Kore
TanınmaSeri katil ve tecavüzcü
MahkûmiyetKatil
Cezaİdam
Kurbanlar3
MilliyetiGüney Kore


Kim Hae-sun (d. 6 Mayıs 1969, Güney Kore), 2000 yılında üç küçük çocuğu öldüren Güney Koreli bir seri katil ve tecavüzcü. Bir lise öğrencisine yönelik tecavüz ve öldürme girişimi ise durdurulmuştur.[1]

Suçlar[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk kurban, 25 Ekim 2000'de katilin en iyi arkadaşı tarafından bulundu. 11 yaşındaki Jung Hye-in, en son canlı görüldüğü noktadan yaklaşık 300 metre uzaktaki bir dağda ölü bulundu. Birkaç gün sonra yapılan otopside boğulduğu saptandı. Kurbanın vücudunda ayrıca meniye rastlandı.

19 Aralık 2000'de sarhoş bir şekilde ortalıkta dolaşan Kim, tek başına eve dönmekte olan liseli bir kızı fark etti. Kız ise garip bir hisse kapılıp bölgeden uzaklaştı.

Aynı gün, biri ortaokulda ve diğeri lisede okuyan 2 kardeş eve dönerken kayboldu. Ortaokul öğrencisi olan 12 yaşındaki Park Hong-sun'un cesedi, ertesi sabah evinden yaklaşık 900 metre uzakta bulundu. Vücudu bir şalla örtülmüştü ve boynuna sarı bir eşya sarılmıştı. 15 metre ötede ise kesilmiş bir kadın sütyeni ve külodu bulundu.

15 yaşındaki kız kardeş Park Eun-mi'nin cesedi, kardeşinin cesedinden 0,3 mil uzaklıktaki bir dağda bulundu. Eteği göğsünün üzerinden ters çevrilmiş ve yüzünü örtmüş durumdaydı. Her iki el ve ayağı, bir ip ve çorap yardımıyla ağaca bağlanmıştı. Sol ayağındaki çorap çıkarılmış, sağ ayağı toprağın içindeydi; üniforması çıkarılmış ve ağzına eldivenler tıkılmıştı. Buna ek olarak boynundan, bacaklarından, göğsünden, vajinasından ve uyluklarından 6-8 inçlik kesiklerle bıçaklanmıştı. Kesilen vücut parçaları daha sonra Kim Hae-sun'ın evinin hemen önündeki bir hendekte bulundu. Kim, kestiği vücut parçalarının bazı kısımlarını yediğini itiraf etti.

İlk cinayetten elli altı gün sonra, Park kardeşlerin ölü bulunmasının ardından soruşturma ekibi Kim Hae-sun'u tutukladı.[2]

Yargılama ve hüküm[değiştir | kaynağı değiştir]

11 Temmuz 2000'de Jeonju Bölge Mahkemesi, tecavüz ve cinayetten hüküm giyen Kim Hae-sun'u ölüme mahkum etti. Kim, hemen Yargıtay'a başvurdu ancak 27 Eylül 2001'de temyiz reddedildi.

Katilin profili[değiştir | kaynağı değiştir]

Profesör Pyo Chang-won, "Kore'nin Cinayetleri" adlı kitabında onu "suçlu psikopat" olarak sınıflandırdı ve polis hızlı davranmış olsaydı, diğer cinayetlerin önlenebileceğinin mümkün olduğunu belirtti.

Soruşturma oldukça zor ilerledi çünkü Kim kan testi yaptırmayı reddediyordu. Ayrıca tutuklandığında sarhoş bir haldeydi. Sorgu dedektifi onu ayıltmakla uğraştı. Buna rağmen dedektifleri şaşırtacak şekilde, cinayet günü izlediği bir talk show'un içeriğini hatırlıyordu. Kim, Park kardeşleri çocuk oldukları için değil, işlediği ilk suçu medyaya yansımadığı için öldürdüğünü söyledi.

Kim'in aile hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Kim'in babası çiftçiydi ve ona yardım ederdi. Babası zaman zaman alkol alması ve akıl hastalığı nedeniyle düzgün çalışamazdı. Kim Hae-sun, çocukluğunda babasından şiddet görmüştü. Babası onun kıyafetlerini çıkarır ve kemerle döverdi. Bir ara evden kovulmuş ve vücudundaki yaralar yüzünden bu süreçte hiç hamama gitmediğini söylemiştir. Kim, stres atmak için kedilere ve köpeklere işkence ederdi. Komşusunun sığırlarını öldürmeye çalışırdı. Bir hırsızlık olayından dolayı 16 yaşındayken aile mahkemesine çıktı. 24 yaşında, bir şiddet suçundan dolayı 1 yıl hapis ve 2 yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı. 26 yaşındayken kadın bir mektup arkadaşına tecavüz ettiği için dört yıl hapis ve üç yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı. 27 yaşında Busan'a gitti ve Yeonang balıkçı teknelerinde çalıştı, burada denizci düğümlerini atmayı ve bıçak kullanmayı öğrendi. Cinayetlerden 3 ay önce -Temmuz 2000'de- memleketine dönmeden önce bir çay bahçesinde çalışıp para biriktirdi.[3]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "어이없고 해괴한 범죄 `사이코패시`족들!". 8 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Eylül 2022. 
  2. ^ 꽃다운 소녀 허벅지 베어 먹은 '인간 포식자'[ölü/kırık bağlantı]
  3. ^ [[Korea Scientific Investigation] Gochang serial murder case-also known as Kim Hae-seon case] |çeviri-başlık= kullanmak için |başlık= gerekiyor (yardım). Naeil Shinmun [ko] (Korece). 30 Temmuz 2010 https://archive.today/20120914072610/http://www.naeil.com/News/politics/ViewNews.asp?nnum=560462&sid=E&tid=0 |arşivurl= eksik başlık (yardım). 14 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2018.