Kategori tartışma:Alman filozoflar

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Bilim tarihi (Kategori-sınıf, NA-önem)
VikiProje simgesi Bu kategori, Vikipedi'deki Bilim tarihi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bilim tarihi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Kategori  Bu kategori için herhangi bir değerlendirme yapmaya gerek yoktur.
 

Genel bir kategori olarak filozoflar gereklidir, zaten mevcutturda. Ancak düşüncenize de saygı duyuyorum. Devam edersem vandallık bile saymanız mümkün ne de olsa uygun olmadığı önermekte ve emretmektesiz! Bunu müsait bir zaman diliminde tartışabiliriz. Neden gerekli neden değil diye. Size de uygun mudur?--BenHur 18:23, 29 Haziran 2006 (UTC)

  • O genel kategori alt kategorileri barındırır; milletlere, konulara, okullara göre filozofları... Eğer tüm filozofları filozoflar kategorisine koyarsak:
  1. Ortalama bir kullanıcının filozoflar kategorisini açması dakikalar sürer - herkesin internet bağlantısı farklı,
  2. Kategorilerden madde bulunması zorlaşır zira kategoride cidden çok fazla madde olur - aralarından seçmek zorlaşır,
  3. Maddeler hem bu üst kategoride hem de bu üst kategorinin içindeki alt kategorilerde bulunur - boş yere kalabalık.

Genel fikir gerekmediği durumlarda (ki gerektiği durumlar çok çok nadirdir) eğer daha belirli ve alt kategori varsa maddeyi buna yerleştirmek, maddenin yerleştirildiği alt kategorilerin üst kategorilerini maddeye kategori olarak eklememektir. Örneğin mide kanserini, gastroenteroloji ve onkolojiye eklemenin yanı sıra tıp, sağlık ve biyoloji kategorilerine eklemek boş yere tıp, sağlık ve biyoloji kategorilerini kalabalıklaştıracağı gibi hem kullanıcılara hem kategorizasyona zarar verir.

Bu genelde tüm Vikipedilerde, belirttiğim sebeplerden, yapılan bir uygulamadır. Yeni kullanıcı uyarmak yerine bu tip değişiklikleri düzeltmeyi tercih ediyorum - rahatsız olduysanız özürlerimi sunarım. İyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 20:08, 29 Haziran 2006 (UTC)