Kategori tartışma:İzlanda'nın adaları

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Öneri Ülkelerine göre adalar kategorisi altında yer akan ülkelerin kategori isimlendirmeleri konusunda bir anlam bozukluğu var. Adalar ister deniz, ister okyanus, isterse göl üzerinde olsun, bağlı olduğu anakara/ülke üzerinde olmadığı için bu kategorileri [İzlanda'nın adaları], [Finlandiya'nın adaları] olarak taşımak istiyorum. Kategori:Akdeniz'deki adalar, Kategori:Büyük Okyanus'taki adalar gibi kategorilerin adlandırılnasında bir sorun yok çünkü adalar bu su kütlelerin üzerinde bulunuyor. İhtilaflı adalarda (örn:Kardak) ihtilafa taraf ülkeler hangileri ise (Türkiye, Yunanistan) onları birlikte ekleyerek tarafsızlık sağlanmış olur. Bu konuda @Rapsar, @Cobija, @Adem20, @E4024 fikir belirtirse müteşekkir kalırım. --Maurice Flesier message 11:40, 10 Kasım 2016 (UTC)

  • Bu adalar da ülkelerin parçası, dolayısıyla ben bir anlatım bozukluğu olduğu konusunda emin değilim. Van Gölü'ndeki adalar için Türkiye'deki adalar denirse bu bozukluk kulağa gelmiyor gibi. Kulak aşinalığı açısından bakılınca öneri uygun gözüküyor bana ama sırf buna dayanarak da taşıma yapılabilir mi emin değilim.--RapsarEfendim? 11:47, 10 Kasım 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Van Gölü örneği doğru Rapsar, burada bir anlam bozukluğu yok. Adalar da ülkerin parçası fakat -İzlanda'daki..- şeklinde kullanıldığında bunun üzerindeymiş gibi bir algı oluşturuyor. Acar54'de bu konuda bilgili olduğu için onunda yorumunu almak istedim. İzlanda'nın adaları veya Kategori:Muğla iline bağlı adalar örneğinde olduğu gibi İzlanda'ya bağlı adalar dan birine taşımak istiyorum, bir itiraz yoksa? --Maurice Flesier message 13:38, 16 Kasım 2016 (UTC)
  • "İzlanda'nın adaları" daha uygun olabilir. --E4024 (mesaj) 11:53, 10 Kasım 2016 (UTC)
  • Tezinize temel olan şu cümle {Adalar ister deniz, ister okyanus, isterse göl üzerinde olsun, bağlı olduğu anakara/ülke üzerinde olmadığı için} hatalı gibi. Ülke sadece ana karayı değil, adaları da kapsar. TC devleti Trakya yarımadası, Anadolu yarımadası ve kendine bağlı adalar üzerine kurulmuş bir siyasal yapıdır.Endonezya binlerce ada üzerinde kurulmuştur. İzlanda devleti, asıl büyük ada (izlanda adası) ve diğer adalar üzerine kuruludur.Bana göre teklif ettiğiniz iki tür ifade de kullanılabilir. İzlanda'nın adaları daha uygun gibi. acar54 (mesaj) 09:10, 15 Kasım 2016 (UTC)