Karanlıktakiler

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Karanlıktakiler
Karanlıktakiler filminin afişi
YönetmenÇağan Irmak
YapımcıMustafa Oğuz
SenaristÇağan Irmak
OyuncularMeral Çetinkaya
Erdem Akakçe
Derya Alabora
Durul Bazan
Şebnem Dilligil
Rıza Akın
Savaş Akova
Pınar Töre
Görüntü yönetmeniGökhan Tiryaki
Sanat yönetmeniMurat Güney
KurguBora Gökşingöl
StüdyoMost Production
DağıtıcıTürkiye'de Cinefilm
Cinsiarsız film
TürüDram, Gerilim
RenkRenkli
Yapım yılı2009, Türkiye
Çıkış tarih(ler)i2 Ekim 2009
Süre100 dakika
DilTürkçe
Resmî sitesi

Karanlıktakiler, yönetmenliğini ve senaristliğini Çağan Irmak'ın yaptığı 2009 yapımı Türk filmidir. Drama ve Gerilim türünde olan filmin çekimlerinin çoğu Kuzguncuk'ta yapılmıştır. Filmde paranoid şizofren bir anne ve hâlâ annesi ile birlikte yaşayan 30'lu yaşlarda bir oğlun öyküsü anlatılmaktadır.

Filmin Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Egemen (Erdem Akakçe) 30’lu yaşlarını aşmış, bir reklam ajansında ofis boy olarak çalışan ve ilerleyen yaşına rağmen annesi Gülseren (Meral Çetinkaya) ile aynı evde yaşamak zorunda olan genç bir adamdır. Annesinin zihinsel kararmalarıyla geçen bir hayat Egemen için, evlerinin içine gizlenmiş, belki de sadece onlar için hazırlanmış ufak bir cehennem gibidir.

Gülseren içinse hayattaki tek varoluş nedenidir Egemen. Gerisi, kendisini hapsettiği evinde yaşadığı bitmeyen bir huzursuzluk ve tedirgin bir ruhtur. Yanında olmasını istediği tek kişi Egemen’dir. Oğlunun kendisinden ayrılmasına dair en ufak bir düşünce bile bir çılgınlık nöbetine girmesi için yeterlidir.

Egemen’in tüm hayatını geçirdiği bu cehennemden uzaklaşarak, rahat nefes alabildiği, normal bir hayata yaklaştığı tek yerse çalıştığı reklam şirketidir. İşi sayesinde dış hayatla bir bağ kurmak az da olsa annesinin karanlık dünyasından uzaklaştırır Egemen’i. Öte yandan patronu Umay’a (Derya Alabora) duyduğu ilgi genç adam için büyük bir açmazdır. Annesinin varlığı bu ilgi önünde koca bir engeldir. Çaresizliği artan Egemen iki kadın arasında sıkışıp kalır.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]