KAFA Dergi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
KAFA
KAFA dergisinin kırmızı logosu
KategorilerDergi
SıklıkAylık
İlk sayı1 Eylül 2014
Ülke Türkiye
DilTürkçe
Websitehttps://www.kafadergi.com/

KAFA Dergi, Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yayınlanan aylık edebiyat dergisi. Dergi her ayın ilk haftası tüm Türkiye ve KKTC'de yayınlanır.

Kuruluşu[değiştir | kaynağı değiştir]

Gazeteci ve yazar Candaş Tolga Işık tarafından çıkartılmıştır.[1] Dergi 1 Eylül 2014'te yayın hayatına başlamıştır. İnternet sitesi yayın hayatına dergiyle birlikte başlamıştır. Şubat 2016 itibarıyla Türkiye'nin en çok satan edebiyat dergisi olmuştur.[2] Türkiye ve KKTC'de yayınlanmakta olan dergi ayrıca İngiltere, Almanya ve Fransa’da da okuruna ulaşmayı planlamaktadır.[3]

Kapak ve içerik[değiştir | kaynağı değiştir]

Derginin logosunda sadece KAFA ismi yer almaktadır. Genellikle kapakta Türkiye'nin önemli yazarları ve ülke gündemindeki bir olaylarla ilgili olmaktadır. Ayrıca Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki fiyat, tarih, sayı ve barkot bilgileri yer almaktadır. Dergide Sezen Aksu, Müjde Ar, Ataol Behramoğlu, Ertuğrul Özkök, Sunay Akın, İlber Ortaylı, Rıdvan Akar, Gülse Birsel, Can Yılmaz, Levent Erden, Umay Umay, Rasim Öztekin, Zafer Algöz, Armağan Çağlayan, İclal Aydın, Metin Uca, Hayko Bağdat, Zeki Kayahan Coşkun, Yaşar Günaçgün, Nihat Sırdar, İsmail Saymaz, Güçlü Mete, Ahmet Güneştekin, Kerimcan Kamal, Alen Markaryan, Başar Başaran, Ali Ece, Dilan Bozyel, Erhan Karadağ gibi çeşitli isimlerin yazıları yer almaktadır.[4]

Dergide yazan ve çizen isimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Cem Erciyes - Dergicilikte yeni damar". 28 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Nisan 2016. 
  2. ^ "Kafa dergisi zirvedeki yerini koruyor". 1 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Nisan 2016. 
  3. ^ "Kafa dergisi Avrupa'ya açılıyor!". 1 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Nisan 2016. 
  4. ^ "KAFA Dergisi - 2015 Şubat sayısı". 28 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Nisan 2016.