Jin Kazama

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jin Kazama
Tekken karakteri
İlk görünümTekken 3
Son görünümTekken 8
YaratanYoshinari Mizushima
CanlandıranRyu Narushima
SeslendirenJacob Franchek
Bilgileri
Takma ad(lar)ıDevil Jin
CinsiyetErkek
MeslekMishima Zaibatsu CEO (Tekken 6)
AileJinpachi Mishima (Büyükbüyük Baba)

Heihachi Mishima (Büyükbaba) Kazumi Mishima (Babanne) Kazuya Mishima (Baba) Jun Kazama (Anne) Lars Alexandersson (Amca)

Lee Chaolan (Evlatlık Amca)
UlusJaponya
Etnik kökenJapon

Jin Kazama, Bandai Namco Entertainment tarafından yaratılan Tekken dövüş oyunu serisinin kurgusal bir karakteridir. 1997'deki Tekken 3 oyununda baş karakter olarak tanıtıldı ve o oyundan itibaren serinin ana karakteri oldu.

Jun Kazama ve Kazuya Mishima'nın tek oğludur. Dedesi Heiachi Mishima, Büyük Dedesi ise Jinpachi Mishimadır.[1]

Dövüş tekniği olarak Jun Kazama'nın öğrettiği savunma odaklı Kazama Tekniğini kullanır. Ailesinden gelen Mishima Stili'ni kabul etmemekte ve kullanmamaktadır.

Yaratılış[değiştir | kaynağı değiştir]

Geliştirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Jin Kazama, Yoshinari Mizushima tarafından Tekken 3 için yaratılmıştır. Karanlık ve gizemli yapısına ilaveten kararlı, hedefine kendini adamış bir karakter profili oluşturulmuştur.

Karakteristik benzerliklerine rağmen babası Kazuya'ya göre daha insancıl ve sevecendir. Bu yanlarını onu yetiştiren annesi Jun'dan almıştır.

Babası ile olan ilişkisi Star Wars serisindeki Luke Skywalker ve Darth Vader'a benzetildi.

Tasarım[değiştir | kaynağı değiştir]

Jin'in görsel görünümü, Tekken 3'te kaybolan babası Kazuya Mishima'ya göre modellenmiştir. Ona dikenli siyah saçlar, kırmızı eldivenler ve benzer siyah ve kırmızı pantolonlar dahil olmak üzere benzer bir görünüm verildi.

İlk görünümünde gövdesini kapatacak hiçbir şey giymediği gösterilmiş olsa da, sonraki oyunlarda Jin'e bir ceket ve Harada'nın hayran kitlesi arasında oldukça popüler bulduğu bir kapüşon verildi.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Tekken 3'te ana karakter olarak tanıtılmasının bir sonucu olarak Jin'in hareketleri, ne güçlü ne de zayıf hareket setlerine sahip olmayacak şekilde dengelendi. Jin'in dövüş stili için bir modeli olmadığı için karate hareketlerinden birkaçı Tekken ekibi tarafından yaratıldı. İlk görünümlerinde Jin'in hareketleri, "Kazama Stili Kendini Savunma" (風間流古武術, Kazama-ryū Kobujutsu ) ve "Mishima Stili" (三島流喧嘩) kombinasyonu olarak gösterildi.

Devil Jin[değiştir | kaynağı değiştir]

Jin, babası ve babannesinde de var olan şeytan geni ile beraber dünyaya geldi. Şeytan formu aşlarda Annesinin eğitimleri sayesinde bloklansa da öfkelendiği durumlarda ortaya çıkmaya çalışmıştır. Annesinin kaybı ve Tekken Demir Yumruk turnuvalarında öğrendikleri ile Devil gittikçe baskın olmaya başlamış ve en nihayetinde ortaya çıkmıştır. Görünüm olarak bir meleği andırsa da tıpkı ataları gibi şeytan boynuzlarına sahiptir. Gözlerinden ışın atabilir, havalanabilir ve çok güçlü darbeler indirebilir. Jin onu kontrol etmek istese de bazen serbest kalmasına da göz yummuştur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Jin Kazama". Tekken Wiki (İngilizce). 27 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Nisan 2023.