Jagdverband 44

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jagdverband 44
Birim amblemi
EtkinMart 1945 - Mayıs 1945
ÜlkeNazi Almanyası
BağlılıkLuftwaffe
TipiÖzel kuvvetler
GöreviHava savaşı
Hava savaşı manevrası
Keşif
Özel operasyonlar
Taktik bombardıman
KarargâhAinring
Savaşları
Komutanlar
Ünlü
komutanları
Adolf Galland
Heinrich Bär
Hava Araçları
AvcıMe 262, Fw-190D

Jagdverbrand 44 (JV 44), 2. Dünya Savaşı'nda bir Alman hava birliğiydi. Birim Messerschmitt Me 262 uçaklarını uçurmak üzere 2. Dünya Savaşı'nın son aylarında kuruldu.[1]
JV 44'ün komutanı operasyonel politikalar, stratejik doktrin ve "Avcı Pilotları İsyanı" olayında Oberkommando der Luftwaffe tarafından dayatılan taktikleri eleştirdiği için son zamanlarda Hermann Göring tarafından görevinden alınan eski General der Jagdfliger (Avcı Uçakları Müfettişi) Generalleutnant Adolf Galland'dı. Galland, jet uçaklarının marifetlerini göstermek için küçük bir Me 262 birliği teşkil etmekle görevlendirildi.
JV 44 Galland'ın eski kurmay ekibinden veya lağvedilmiş yahut yeniden teçhiz edilmiş birliklerden seçilen tecrübeli pilotlardan (Experten) oluşan bir çekirdeğe sahipti. JV 44, kısa süren ömründe 4'e 1'lik bir öldürme oranına ulaşarak çok iyi bir performans sergiledi. Fakat birimin herhangi bir sorti için nispeten az sayıda operasyonel jet uçağı vardı ve Müttefik kara kuvvetlerinin ilerlemelerine binaen devamlı yeniden konuşlandırılmaya zorlanıyordu. Birimin tamamı 50 pilot ve 25 uçaktan oluşuyordu.
Galland, 26 Nisan'da yaralandı ve Heinrich Bär komutayı üstlendi.

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Alıntılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bibliyografya[değiştir | kaynağı değiştir]