It's Hard out Here for a Pimp

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(It's Hard Out Here for a Pimp sayfasından yönlendirildi)
"It's Hard out Here for a Pimp"
Hustle & Flow soundtrack albümünden Three 6 Mafia şarkısı
Yayımlanma2005
TarzHip hop, crunk
Süre2:53

"It's Hard out Here for a Pimp" hip hop grubu Three 6 Mafia ve Cedric Coleman tarafından Hustle & Flow filmi için yazılmış şarkı. Filmde Terrence Howard ve Taraji P. Henson tarafından söylenmiştir. Three 6 Mafia şarkının kendi versiyonunu RIAA sertifikası sahibi albümleri Most Known Unknown eklemiştir.

78. Akademi Ödülleri'nde, Beauregard, Houston, Coleman ve Henson şarkıyı seslendirmiştir. Şarkı, En İyi şarkı Oscarı'nı kazanmıştır.[1] Şarkı canlı söylenirken, şarkının içindeki "bitches" kelimesi "witches" ile değiştirildi. Three 6 Mafia Akademi tarihinde bu ödülü kazanan ilk hip hop grubu ve törende bunu seslendiren ilk hip hop sanatçısıcıdr. Şarkı aslında Eminem'in, 2002'de 8 Milnde yer alan "Lose Yourself" şarkısından sonra En İyi Şarkı Oscarını kazanan ikinci hip hop tarzı şarkıdır.

Bu şarkı son altı yıl içinde Altın Küre'ye aday olmadan Oscar kazanmış olan üçüncü şarkıdır. Diğerleri; Monsters, Inc. (2001) filminden "If I Didn't Have You" ve The Motorcycle Diaries (2004) filminden "Al Otro Lado del Río"'dur. Sonraki yıllarda An Inconvenient Truth filminden "I Need to Wake Up" ve Once filminden "Falling Slowly" Oscar kazanmış ancak Altın Küre'ye aday gösterilmemiş şarkılardır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Popkin, Helen A.S. (March 5 2006). 'It’s Hard Out Here' for a good Oscar song 21 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. MSNBC. Accessed April 12 2008.
Ödüller
Önce gelen:
"Al otro lado del río"
The Motorcycle Diaries filminden
En İyi Şarkı Akademi Ödülü
2005
Sonra gelen:
"I Need to Wake Up "
An Inconvenient Truth filminden