Inside Job (dizi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Inside Job
Türİşyeri komedisi
bilimkurgu
Yetişkin animasyonu
Yaratıcı yönetmen(ler)Shion Takeuchi
Seslendiren(ler)Lizzy Caplan

Christian Slater

Clark Duke

Tisha Campbell

Andy Daly

Chris Diamantopoulos

John DiMaggio

Bobby Lee

Brett Gelman
Tema müziği bestecisiRobert Bolton

Matthew Bronson

Mischa Chillak
Açılış müziğiPa$$ the Time by Bronze (feat. BBRC)
BesteciRyan Elder Steve Reidell
ÜlkeABD
Diliİngilizce
Sezon sayısı1
Bölüm sayısı18
Yapım
Yönetici yapımcıShion Takeuchi

Alex Hirsch

Mike Hollingsworth
YapımcıChantal Hennessey
KurgucuMolly Yahr
Gösterim süresi26-30 dakika
Yapım şirketiTaco Gucci ve Netflix

Inside Job, Amerikan yetişkin bilim kurgu ve sitcom çizgi dizisi Shion Takeuchi tarafından Netflix'te yayınlanmak üzere yapıldı. 22 ekim 2021'de yayına girdi.[1] Esrarengiz Kasaba yazarı olan Takeuchi, "dizi sorumlusu" işi yapmaktadır. Esrarengiz kasaba yaratıcısı olan Alex Hirsch ve Bojack Horseman yönetmeni Mike Hollingsworth ile baş yapımcıdır.[2][3] işyeri komedisi

Dizi, yazımı, mizahı, animasyonu, seslendirmesi ve sosyal yorumuyla olumlu eleştiriler aldı. İlk sezon 22 Ekim 2021 ve 18 Kasım 2022 tarihlerinde iki bölüm halinde yayınlandı. Netflix, Inside Job'u Haziran 2022'de ikinci sezon için yeniledi; ancak Takeuchi, Ocak 2023'te Netflix'in ikinci sezon da dahil olmak üzere diziyi iptal ettiğini duyurdu.[4]

Öncül[değiştir | kaynağı değiştir]

Inside Job, birçok komplo teorisinin gerçek olduğu bir evrende geçen bir işyeri komedisidir. Dünyayı kontrol eden 6 kuruluştan biri (diğerleri İllüminati, Katolik Kilisesi, Atlantis, Reptilianlar ve Jugallolar) olan bir Amerikan gölge hükûmet kuruluşu olan Cognito A.Ş. merkezlidir.[2] Dizi, bir teknoloji dehası ve onun yeni ortağı tarafından yönetilen bir ekibin organizasyonda bir medya manipülatörü, yunus-insan melezi ve Oyuk Dünya'dan gelen zeki bir mantar'ın birlikte çalışmalarını konu alıyor.

Merkezi olay örgüsünün etrafında döndüğü komplo teorileri şunlardı: Kennedy Suikasti (2. bölüm) Şekil değiştiren sürüngenler (3. bölüm) Düz dünya (6. bölüm) Ay'a iniş (8. bölüm) Stoned ape teorisi (13. bölüm) Mandela Etkisi (17. bölüm) Diziye bir kaç komplo teorisi daha eklendi fakat bölümün ana konusu olmadı.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Reagen Ridley: Cognito Inc.'de çalışan ve yol boyunca gıpta ile bakılan bir terfi ararken sorumsuz iş arkadaşlarını yöneterek toplumun kendisinin iyileştirilebileceğine inanan zeki ama sosyal açıdan garip ve çabuk sinirlenen bir Japon-Amerikan robot mühendisi. Takeuchi, Reagan'ı "dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek isteyen" bir lider olarak tanımladı. Arkadaşları, ailesi ve iş arkadaşları tarafından sık sık Asperger hastası olduğu öne sürülüyor, o da bunu reddediyor. 1. sezonun 2. partının 2. bölümünün sonunda Babası X Gölge Hapishanesine gönderildikten sonra Cognito Inc.'in CEO'su oldu.

Rand Ridley: Reagan'ın babası ve Tamiko'nun eski kocası. Derin Devleti neredeyse ifşa ettikten ve cilt kanserini iyileştirmek için "çözüm" olarak güneşi patlatmaya çalıştıktan sonra kovulan paranoyak eski CEO ve Cognito Inc'in kurucu ortağı. Kızı Reagan ile birlikte yaşıyor, bol miktarda alkol alıyor ve eski işverenlerine karşı intikam planları yapıyor. Şirkette en çok hisseye sahip olduğu için 1. sezonun 2. partının 1. bölümünün sonunda Shadow Board tarafından Cognito CEO'su olarak yeniden görevlendirildi. Ancak ikinci bölümde, Project Reboot adlı gerçekliği değiştiren bir makine ile evreni neredeyse yok ettikten sonra tutuklandı.

Brett Hand: Duyarlı ve şefkatli, akranlarının onun izinden gitmesini isteyen ve arkadaşları ve meslektaşlarındaki en iyiyi ortaya çıkarmaya çalışan bir adam. Kısmen genel görünümü onu yüz tanıma yazılımı tarafından tespit edilemez yaptığı için işe alındığı ima ediliyor. Hayali bir kukla tasarımcısı olmaktır.

Gigi Thampson: Atlanta, Georgia'dan bir halkla ilişkiler görevlisi. Aynı zamanda ofis dedikodularının kraliçesi olan Cognito'da hızlı konuşan Medya Manipülasyonu ve Bilinçaltı Mesajları Başkanıdır. Aynı zamanda Brett'in peşine düşen ve sürekli görünüşüne dikkat çeken büyük bir flörtçüdür.

Glenn Dolphman: Cognito'nun başarısız bir süper asker deneyi için gönüllü olan ve bir insan - yunus melezine dönüştürülen şoven askeri danışmanı ve cephanelik şefi.

Dr. Andre Lee: Bir dizi olağandışı narkotikle deneyler yapan ve aynı zamanda yarattığı ilaçların bazılarına bağımlı olan özgür ruhlu ama endişeli bir Koreli-Amerikalı biyokimyacı.

Myc Celium: Oyuk Dünya'nın derinliklerindeki bir kovan zihninden, kuru, alaycı bir tavırla ve insanların zihnini okuma yeteneğine sahip, mantar benzeri psişik bir organizma. Gösterinin açılış sekansı, sporları eski maymunlar tarafından tüketildiğinde, türünün istemeden insanlığın evrimine neden olduğunu ima ediyor ve bunun "Reagan & Mychelle's Hive School Reunion" bölümünde doğru olduğu doğrulandı. Myc ayrıca, şirketin hafıza silici tabancaları için kullandığı ve kelimenin tam anlamıyla onu sağmak zorunda oldukları bir kimyasal olan saf biyo sorbitrat sağlar

JR. Scheimpough: Cognito'nun eski CEO'su, potansiyel olarak taviz veren açmazlardan çıkış yolunu konuşabilen kurnaz bir konuşmacı. Bir yanardağ adası sığınağı satın almak için şirket emeklilik fonunu zimmete geçirmeye çalıştıktan sonra 1. sezonun 2.partının 1. bölümünün sonunda "Gölge Hapishanesi X"e gönderilir.

Robotus (Alfa-Beta): Orijinal olarak "ROBOTUS" (Amerika Birleşik Devletleri Başkanının yerine geçen robot) olarak hizmet etmek üzere tasarlanmış bir robot. Reagan, onu Cognito'nun bodrumunda kilitli tutuyor ve çeşitli planlarda ona yardım etmesi için ona Friends bölümleriyle rüşvet veriyor. 1. sezonun ikinci bölümünde Reagan'ın annesiyle kısa bir süre çıktıktan sonra empatik yapay zekaya dönüşür.

Tekrarlayan Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Tamiko Ridley: Reagan'ın aşk romanı yazarı annesi ve Rand'ın 35 yıllık tatmin edici olmayan evliliğinden sonra boşanan eski eşi

Ron Staedtler: Akılları silmekten sorumlu olan ve tıpkı Reagan gibi işinden son derece memnun olmayan ve iş etiğiyle mücadele eden bir İlluminati üyesi. O ve Reagan, gölge hükûmet çalışanları için bir destek grubunda buluşur ve birbirlerine romantik bir şekilde karışırlar.

Grassy Noel Atkinson: JFK suikastından fiilen sorumlu olan Cognito'nun yaşlı en iyi suikastçısı

Elliot Mothman: İK Departmanı başkanı

Dupli-Kate: Cognito Inc.'in Klonlama Departmanı başkanı. Kafasının yanında duyarlı bir klon tümörü var.

Rafe Masters: İngiliz gizli ajanı Ajan Rafe Masters ve Reagan'la tek gecelik ilişki yaşar ve Reagan onu reddettikten sonra duygusal olarak yapışkan hale gelir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Amidi, Amid (14 Haziran 2021). "Netflix Reveals 'Inside Job,' First In-House Adult Animation Series". Cartoon Brew (İngilizce). 15 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2023. 
  2. ^ a b Petski, Denise (23 Nisan 2019). "Netflix Orders 'Inside Job' Adult Animated Series From 'Gravity Falls' Alum". Deadline (İngilizce). 23 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2023. 
  3. ^ June 14, byAdele Ankers Posted; 2021; P.m, 11 (14 Haziran 2021). "Inside Job: Netflix Reveals Cast for New Series from Gravity Falls' Shion Takeuchi, Alex Hirsch". IGN India (İngilizce). 14 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2023. 
  4. ^ Ocak 2023 16:33, IGN Türkiye Posted 10 (10 Ocak 2023). "Netflix, ilk sezonun ardından Inside Job dizisini iptal etti". IGN Türkiye. 10 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2023.