Hi-Tek

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hi-Tek
Doğum adıTony Cottrell
DoğumCincinnati, Ohio, ABD
TarzlarHip hop
MesleklerProdüktör, rapçi
ÇalgılarKlavye, bateri, sampler
Etkin yıllar1996–günümüz
Müzik şirketiBabygrande/Aftermath (eski)
İlişkili hareketlerReflection Eternal, Mood, Black Star, The Soul Council, Snoop Dogg, Game, Common, G-Unit

Tony Cottrell, sahne adı ile Hi-Tek, Amerikalı prodüktör ve rapçidir. Talib Kweli ile kurdukları Reflection Eternal grubu ve Black Star albümleri ile tanınmaktadır.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

1996'dan 2000'e[değiştir | kaynağı değiştir]

Sanatçı Willie Cottrell'in oğlu olan Hi-Tek, rap kariyerine Mood grubu ile başladı ve "Hustle on the Side" adında bir hit parçaları da vardı. Bu şarkının da içinde bulunduğu Doom adlı albümde Brooklynli MC Talib Kweli de yer alıyordu. Hi-Tek, 1998'de Kweli ve Mos Def'in Black Star albümünün büyük bölümünde prodüktör olarak görev aldı. 2000'de Kweli ve Hi-Tek, Reflection Eternal adı altında Train of Thought albümünü Rawkus Records etiketiyle piyasaya sürdüler. Kweli'nin rapleri ve Hi-Tek'in beatleri ile oluşan albümden çıkan "The Blast" ve "Move Somethin'" gibi şarkılar radyolarda sıkça çalındı.

2001'den bugüne[değiştir | kaynağı değiştir]

Hi-Tek, Soundbombing adlı derleme albüm başta olmak üzere birçok Rawkus Records projesinde görev aldı. 2001'de ilk solo albümü Hi-Teknology'yi Rawkus etiketiyle yayımladı. Tüm beatlerin kendisine ait olduğu albüme Mos Def, Talib Kweli, Common, Vinia Mojica ve Buckshot gibi isimler konuk oldu. Cincinnati'den Jonell'in yer aldığı "Round and Round" beğeni topladı. Albümün 250 binlik satış rakamına rağmen, plak şirketinin promosyon olanaklarından memnun olmayan Hi-Tek, kısa süre sonra Rawkus'tan ayrıldı. "Round and Round"un Method Man vokalli remixi yer altında popülerlik kazandığı sıralarda MCA Records ile anlaştı. Bu dönemde ikinci albümü için hazırlıklara başladı.

Bir süre Aftermath Entertainment'ta çalışan Hi-Tek, şirketin sanatçılarından Dion için parçalar yaptı. Bu arada ikinci albümü Hi-Teknology²: The Chip'i Babygrande Records'tan çıkardı. Onu yaklaşık bir sene sonra serinin üçüncü albümü Hi-Teknology3 izledi.

Hi-Tek, Beyond Race dergisinin 2008 kış sayısının kapağında yer aldı. Son olarak Mayıs 2010'da Talib Kweli ile yeniden bir araya geldi ve yine Reflection Eternal adıyla Revolutions Per Minute albümünü çıkardı.

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Albümleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Prodüksiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]