Haruhi Suzumiya karakterleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Haruhi Suzumiya Karakterlerinin Listesi sayfasından yönlendirildi)
Serinin ana karakterleri (soldan sağa):

Arka sıra: Kimidori, Ryoko, Tsuruya, Kyon ve Itsuki.

Ön sıra: Mikuru, Haruhi, Kyon'un kız kardeşi ve Yuki.

Haruhi Suzumiya Karakterlerinin Listesi, Nagaru Tanigawa tarafından yazılan ve Noizi Ito tarafından çizilen Haruhi Suzumiya hafif roman (light novel) serisi boyunca tanıtılan ana ve yan karakterlerin bir listesidir. Serideki ana karakterler, Haruhi Suzumiya da dahil olmak üzere SOS Tugayının beş üyesidir.

SOS Tugayı Üyeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

SOS Tugayı, Haruhi Suzumiya tarafından kurulan ve gizemli olayları araştırmayı amaç edinen North High School'da resmi olmayan bir kulüptür.

Kyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Kyon
Haruhi Suzumiya karakteri
SeslendirenTomokazu Sugita (Japonca)
Crispin Freeman (İngilizce)
Bilgileri
Takma ad(lar)ıJohn Smith
UlusJapon
Kyon (キョン) serinin hem ana karakteri hem de anlatıcısıdır. Seri boyunca hiçbir zaman Kyon'un gerçek adı verilmez ve herkes ona halasının verdiği takma adıyla hitap eder.
Kyon, Kuzey Lisesi'nde okuyan ve rahat ve alaycı tutumlara sahip bir öğrencidir. Haruhi'nin hayata olağandışı yaklaşımı Kyon'un ilgisini çeker ve her gün dersten önce onunla konuşmaya başlar. Serinin başlarında her ne kadar Kyon, Haruhi'nin isteklerinden sık sık rahatsız olsa da, serinin 2. bölümü olan "The Sigh of Haruhi Suzumiya"da, her zaman tereddüt etmeden onlarla birlikte hareket ettiğinin farkına varır. Kyon, sıradan hayatın sıkıcılığından çok Haruhi'nin düzenlediği etkinliklerden daha çok zevk alır. Kendisini, kendisi yapmasa da annesinin hazırladığı yemeklerden şikayet eden bir çocuğa benzetir.
Yuki, Mikuru ve Itsuki, Kyon'a aslında sıradan insanlar olmadıklarını açıklarlar. Yuki, Mikuru ve Itsuki Kyon'un bu dünyada çok önemli bir rolü olduğuna inanıyordu çünkü Haruhi'nin etkileşime girmeyi seçtiği tek normal insan Kyon'du ve Kyon Haruhi'nin davranışlarının son zamanlarda daha dengesizleşmesine neden olmuştu. Haruhi Suzumiya'nın Kaybolması "The Disappearance of Haruhi Suzumiya" filminde Kyon, zaman yolculuğu yaparken ortaokul çağındaki bir Haruhi ile tanışır, kendisini ona "John Smith" olarak tanıtır. Serinin ilerleyen bölümlerinde Haruhi'ye olan düşkünlüğünü anlatısında daha açık bir şekilde ifade eder ve onu mutlu görmek için derin bir coşku beslemeye başlar. Başka kızlarla bire bir karşılaştığında rahatsız olur ve Haruhi'nin bu karşılaşmaları öğrenmesini engellemek için elinden gelen her şeyi yapar.
Bir röportajda Nagaru Tanigawa,serinin orijinal konseptinde Kyon'un bir esper olacağını, ancak Haruhi Suzumiya'nın Melancholy'sini yazarken Kyon bir eksper yerine sıradan bir öğrenciye dönüştüğünü itiraf etti.[1] Ayrıca The Disappearance of Nagato Yuki-chan'ın spin-off serisinin ana karakteridir. Haruhi ile dört yıl önce, kendisini "John Smith" olarak tanıttığı zamanlarda Haruhi'nin okulundayken tanışmıştı. Tanışmaları Haruhi ile gizli mesajın anlamını çözmeye çalışırken gerçekleşti ancak Kyon bunları hatırlamıyordu. The Surprise of Haruhi Suzumiya'da, Kyon zamanda ileriye gider ve üniversite çağındaki Haruhi ile kendisinin gelecekteki hali ile tanışır. Bu zaman diliminde üniversiteli Haruhi ve Kyon yakın görünüyorlardır.

Haruhi Suzumiya[değiştir | kaynağı değiştir]

Haruhi Suzumiya
Haruhi Suzumiya karakteri
CanlandıranPatricia Ja Lee, Cristina Vee (ASOS Brigade)
SeslendirenAya Hirano (Japanese)
Wendee Lee (English)
Bilgileri
UlusJapon
Haruhi Suzumiya ( 涼宮ハルヒ, Suzumiya Haruhi), enerjik ve alışılmadık karakteri ile seri için itici bir güç oluşturan ve SOS Tugayının liderliğini yapan, serinin kahramanı ve başlık karakteridir. Astlarının sık sık planlarına kapılmasına neden olan maceracı bir zihniyete sahiptir. Haruhi'nin amacı uzaylıları, zaman yolcularını ve esperleri bulmaktır. Zeki, güzel ve enerjik olmasına rağmen, Haruhi ortaokuldan beri tuhaf biri olarak görülüyordu: Sınıfındaki tüm sıraları koridora yerleştirdi, çatıların üzerine yıldızlar çizdi ve boyadı hatta okul alanına büyük bir hiyeroglif çizdi (bunu yapanın daha sonra Kyon olduğu gösterildi). Haruhi can sıkıntısına dayanamaz ve SOS Tugayı için etkinlikler hazırlar. Üyeler isteseler de istemeseler de bir şekilde Haruhi onların katılmalarını sağlar. Haruhi'nin kişiliğindeki kırılma noktası altıncı sınıfta ailesi ile birlikte izlemeye gittiği beyzbol maçından geçiyor. O gün stadyum tamamiyle doluydu ve Haruhi bu kadar insanı bir arada görünce çok şaşırmıştı. Böyle bir kalabalığın ortaya çıkması için Japonya'daki herkesin orada toplanmış olması gerektiğini düşünmüştü ancak daha sonra oradaki insanların Japonya nüfusunun sadece küçük bir kısmı olduğunu öğrendi. O günden sonra Haruhi kendisinin ne kadar önemsiz ve etrafındaki hiçbir şeyin ilginç ve özel olmadığını fark etti. Etrafı gittikçe ona sıkıcı gelmeye başlayan Haruhi o günden sonra eğlenceli şeylerin ona gelmesi için beklememeye ve onları bizzat çıkıp aramaya başlayacağını dünyaya bildirdi. Haruhi'nin bilmediği şey ise, dünyayı istediği gibi değiştirme gücüne sahip olduğudur. Farkında olmadan bu gücü kullanarak SOS Tugayı'nın birer üyesi yaptığı Mikuru Asahina, Itsuki Koizumi ve Yuki Nagato'yu bir araya getirir. Hikaye, Yuki, Mikuru ve Itsuki'nin birbirlerini ne kadar tanıdıklarını dolaylı bir yoldan okuyucuya aktarıyor.
Haruhi Suzumiya, The Disappearance of Nagato Yuki-chan'ın spin-off serisinde önemli bir karakterdir. Bu seride Haruhi, gerçekliği değiştirme gücünün olmadığı ve Itsuki Koizumi ile Kouyouen Akademisinde okuyan normal bir lise öğrencisi karakterini koruyor. Her ne kadar gerçekliği değiştirme gücü olmasa da bu seride de enerjik ve alışılmadık karakteri ile uzaylıları, zaman yolcularını ve esperleri bulmak hala amaçları arasında yer alıyor. Ancak, Kyon'a karşı hisleri konusunda çok daha açık; "Be My Valentine"da onu bir randevuya çıkarıyor ve "Her Melancholy"de Kyon'a aşık olup olmadığı sorulduğunda tarafsız bir cevap veriyor.
Bir röportajda Tanigawa, karakter fikrinin 21. yüzyılın başında uykusuz bir gecede aklına geldiğini belirtti.[2] Haruhi'nin tsundere karakter özelliklerine sahip olduğu kabul edilir, ancak bazıları tarafından gerçek bir tsundere olamayacak kadar "fazla enerjik" olarak algılanır.[3] 2009'da IGN tarafından, Haruhi Suzumiya karakteri en iyi 25 anime karakteri listesinde on dokuzuncu sırada yer aldı.[4]

Yuki Nagato[değiştir | kaynağı değiştir]

Yuki Nagato
Haruhi Suzumiya karakteri
SeslendirenMinori Chihara (Japanese)
Michelle Ruff (English)
Bilgileri
UlusJapon
Yuki Nagato(長門 有希, Nagato Yuki), tanrı benzeri figür olan Veri Entegrasyon Düşünce Varlığı tarafından yaratılmış bir kitapsever insansı arayüzdür. Yuki'nin sorumlulukları, Haruhi'yi izlemek ve hikayenin gerçekleştiği zamanın üç yıl öncesinde oluşan açıklanamayan bir "veri patlaması"nın soruşturmasını araştırmaktır. Çevresindeki ortamı veya kendisinin alıntıladığı gibi "verileri" manipüle edebilir. Yuki genellikle çok az konuşmasına rağmen, konu göreviyle veya ortaya çıkan bir sorunla ilgili olduğunda uzun uzun konuşabilir. Kitap okumaya her zaman kendini kaptırmış gibi görünse de, bunlarla yalnızca nispeten ilgilendiğini söylüyor. Yuki, Kyon'a ipuçları verir ve ona yardım eder. Dünya dışı doğası nedeniyle, bilgisayar oyunları programlamak, oyun oynamak ve kitap okumak gibi şeylerle ilgilendiği zamanlar dışında neredeyse hiçbir zaman istem dışı duygusal tepkiler veya tikler göstermez.
Haruhi Suzumiya'nın Kayboluşu (The Disappearance of Haruhi Suzumiya) roman ve filminde, seri boyunca çevresindeki insanların neden olduğu hoş olmayan duygular artmaya başlar. Bu durum Yuki'nin normal bir dünya dilemesine neden olur ve bu dileğini gerçekleştirmek için Veri Entegrasyon Düşünce Varlığı ve SOS Tugayı'na ihanet eder. Durum çözüldükten sonra, Veri Entegrasyon Düşünce Varlığı, istikrarsızlığının oluşturduğu tehlike nedeniyle Yuki'yi Dünya'dan geri çekmeyi düşünür; bu, serinin geri kalanı için devam eden bir alt olaydır.
Aynı zamanda The Disappearance of Nagato Yuki-chan spin-off dizisinin de kahramanıdır. Bu dizide Nagato, The Disappearance of Haruhi Suzumiya'daki karakterinin büyük ölçüde değiştirilmiş bir versiyonudur: o bir kitapsever değildir ("Someday in the Rain"de Kyon, Yuki'nin kitaplara hiçbir zaman en az bir ilgi bile göstermediğini söyleyecek kadar ileri gider) ve onun yerine takıntılı bir şekilde taşınabilir video oyunları oynar, bunu yapmak için uykusunu bile ihmal eder. Kyon'a (bu evrendeki sınıf arkadaşı) âşıktır ve Haruhi Suzumiya'nın özgüvenine ve kişisel gurur duygusuna hayran olduğu için onu idolü olarak alır. "Give Me Your Hand..." filminde bir kaza geçirir, Haruhi Suzumiya'nın Melankolisi'nde gösterilen bir diğer kişiliği olan sessiz ve sabırlı karakterinin içinde bulunduğu bir araba ile neredeyse çarpışır. Kaçınılmaz ortadan kaybolması yaklaşırken, diğer Yuki'nin yerini almasıyla ortadan kaybolmadan önce Kyon'a itirafta bulunur.

Mikuru Asahina[değiştir | kaynağı değiştir]

Mikuru Asahina
Haruhi Suzumiya karakteri
SeslendirenYūko Gotō (Japanese)
Stephanie Sheh (English)
Bilgileri
UlusJapanese
Mikuru Asahina (朝比奈 みくる, Asahina Mikuru), hikayenin gerçekleştiği zamandan üç yılı aşkın bir süre önce herhangi bir noktaya seyahat edememenin arkasındaki nedeni araştırmakla görevlendirilen ve uzak gelecekten gelen bir zaman yolcusudur. Mikuru, Zaman Yolcuları Komitesi'nin en alt üyesi olan yumuşak sesli bir kızdır. Güzelliği ve çekiciliği nedeniyle serinin başında Haruhi tarafından SOS Tugayı'na istese de istemese de katılır ve düzenli olarak SOS Tugay'ını okula tanıtmak için Haruhi'nin zoruyla cinsel çekicilik olarak kullanılır. Haruhi, Mikuru'ya (genellikle utanç verici) kıyafetler giydirmeyi sever ve kendisinin SOS Tugayı'nın "maskotu" olduğunu iddia eder. Sık sık neler olup bittiğini açıklamaya çalışır, ancak gizli bir gelecek teknolojisi tarafından sürekli olarak sansürlenir. Bu nedenle geçmişteki insanlarla konuşmaya yetkisinin olmadığı konular için sadece "gizli bilgi" kalıbını kullanma başlar.
Kyon, Mikuru'ya aşık gibi görünür. Haruhi ilk başta onun ve Kyon'un ilişkisini kıskanır, ancak seri ilerledikçe onların ilişkilerine karşı ilgisizleşmeye başlar. Buna rağmen, Mikuru Haruhi'den korkmaya devam eder. Anime ve romanlarda Mikuru, Kyon'a Haruhi'nin farkında olmadan seçtiği bir "seçilmiş kişi" olduğunu açıklayarak Kyon'u, ona karşı sahip olabileceği herhangi bir duyguya göre hareket etmekten vazgeçirir. The Boredom of Haruhi Suzumiya (Haruhi Suzumiya'nın Sıkıntısı) hafif romanında, eğer ona iyi davranırsa, başına kötü şeylerin gelmeye devam edeceğini ima eder. Aynı zamanda bir zaman yolcusu olmadığı ancak The Disappearance of Haruhi Suzumiya (Haruhi Suzumiya'nın Kaybolması) daki karakterinin kişilik özelliklerini korunduğu bir yan karakter olarak The Disappearance of Nagato Yuki-chan' da (Nagato Yuki-chan'ın Kaybolması) karşımıza çıkar.

Itsuki Koizumi[değiştir | kaynağı değiştir]

Itsuki Koizumi
Haruhi Suzumiya karakteri
SeslendirenDaisuke Ono (Japanese)
Johnny Yong Bosch (English)
Bilgileri
UlusJapon
Itsuki Koizumi (古泉 一樹, Koizumi Itsuki), "Ajans"ın diğer üyeleri gibi birdenbire "Kapalı Alanı" keşfetme ve Haruhi Suzumiya'nın günümüz hikayesinden üç yıl önce sıkıntıdayken yarattığı Göksellerle savaşma gücünü elde eden bir esperdir. Oldukça kaygısızdır ve her zaman gülümser. Koizumi'nin yüzünü konuştuğu kişinin yüzüne yakın tutma alışkanlığından, retorik amaçlarla çelişkili teoriler öne sürmesinden ve Kyon ile Haruhi arasındaki romantizmi yarı şakayla sürekli ima etmesinden dolayı Kyon Koizumi'den rahatsızlık duyar ve sık sık onu vurmakla tehdit eder. Diğer SOS Tugayı üyelerine, özellikle Kyon ve Haruhi'ye duyduğu sevgiyi açıkça ifade eder. Kyon'a Mikuru'nun veya herhangi birinin sahte bir kişilik sergileyerek herkesi kandırma olasılığının olduğunu açıklar.
Itsuki, Mikuru'nun aksine uzaylıların, zaman yolcularının ve esperlerin normalde var olmayacağına ancak Haruhi bunların var olmasını dilediği için üç yıl önce yaratıldığına inanıyor. Ayrıca, The Disappearance of Nagato Yuki- chan'da (Nagato Yuki'nin Kaybolması) bir esper değil, Haruhi Suzumiya ile Kouyouen Akademisine giden normal bir lise çocuğu rolünde bir yardımcı karakterdir. The Disappearance of Haruhi Suzumiya'da Haruhi'ye aşıktır ve serinin kalanında bu karakterini korur.

Diğer Kuzey Lisesi öğrencileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ryoko Asakura (朝倉 涼子, Asakura Ryoko)
Seslendiren: Natsuko Kuwatani (Japonca), Bridget Hoffman (İngilizce)
Ryoko, Yuki'nin kontrolünde olan Yuki gibi başka bir "insansı arayüz"dür. Yuki gibi o da insanlarla empati kurmayı zor buluyor. Yuki'den farklı olarak, olağanüstü sosyal becerilere sahiptir ve kendini başarılı bir şekilde şefkatli ve çalışkan bir liseli kız olarak gösterir. Muazzam popülaritesi,onu Kyon'un sınıfının başkanı olması için tartışmasız bir seçim haline getirdi. Haruhi'yi daha iyi gözlemlemek için Haruhi ile arkadaş olamıyor, bu yüzden Kyon'un Haruhi ile başarılı bir şekilde etkileşime girdiğini fark ettiğinde, Kyon'u Haruhi'yi sınıfa karşı açmasını sağlaması için teşvik ediyor. Daha sonra Haruhi'nin tepkisini gözlemlemek için Kyon'u bir bıçak ile öldürmeye çalışır. Yuki onu durdurur ve programını Dünya'dan siler. Okula ise açıklama olarak Ryoko'nun Kanada'ya taşındığı hikayesini kullanır. Ryoko, The Surprise of Haruhi Suzumiya (Haruhi Suzumiya'nın Sürprizi) adlı hafif romanda geri döner ve Yuki Heavenly Canopy Domain tarafından devre dışı bırakıldığında Yuki'nin yedeği olarak görevini yerine getirir. Bununla birlikte, Veri Entegrasyon Düşünce Varlığı, Kyon'u öldürme girişimi nedeniyle onu hala bir risk olarak gördüğü için ona sınırlı hareket etme yetkisi vermiştir.
Ryoko'nun alternatif bir versiyonu The Disappearance of Haruhi Suzumiya'da (Haruhi Suzumiya'nın Kaybolması) yer almaktadır. Bu hikayede Yuki, kendini normal bir insan yapmak için gerçekliği değiştirir ve Ryoko'yu kendisi için bir koruyucuya dönüştürür. Gerçeği eski haline döndürmek için birkaç ay sonra gelen başka bir Yuki tarafından yok edilir.
Mini dizi The Melancholy of Haruhi-chan Suzumiya'da başarısız bir reenkarnasyonun sonucu olarak 'Achakura' olarak adlandırılan bir chibi form olarak görünür. Yuki kendisinin bir kediden kurtulmasına yardım ettikten sonra sonra Yuki ile birlikte hareket etmeye başlar. Bir bebek arabasıyla taşınmak veya bir Hinamatsuri bebeği gibi giyinmek gibi Yuki'den gelen şakalara maruz kalır. Nyorōn Churuya-san'da görünüşü Tsuruya/Churuya'ya benzer ve Kyon'a aşıktır.The Disappearance of Nagato Yuki-chan spin-off mangasının ana karakterlerinden biridir. Serinin bu bölümünde, onun psikopatik eğilimlerinin hiçbiri yoktur ve onun yerine Nagato Yuki'yi uyandırmak ve onun akşam yemeğini hazırlamak gibi şeyler yaptığı için bir komşu ve kız kardeş/anne figürü olarak karşımıza çıkar. Bu gerçeklikte, Ryoko Kanada'ya taşınma sebebi eğitim hayatıdır.
Tsuruya (鶴屋)
Seslendiren: Yuki Matsuoka (Japonca), Kari Wahlgren (İngilizce)
Tsuruya, Mikuru'nun (hikayenin gerçek zaman diliminden) yüksek sesi, bacaklarına kadar uzayan saçları ve belirgin üst köpek dişleriyle tanınan hiperaktif bir arkadaşıdır. Köpek dişi nedeniyle heceleri dışarıda bırakarak yanlış konuşur ancak bu durum ona kendine özgü bir konuşma tarzı katar. Konuşma kalıbına genellikle bir pelteklik ve sıkça kullandığı "megas" ve "nyoro" kalıpları eşlik eder. Neşeli ve arkadaş canlısı bir tavrı vardır. İçerisinde en ufak bir mizah olduğunu düşündüğü şeylere uzun süre boyunca yoğun kahkahalar atmaya eğilimlidir. Itsuki'nin Ajansı ile işbirliği yaptığı iddia edilen zengin ve saygıdeğer Tsuruya ailesinin varisidir.
SOS Tugayı'nın bir üyesi olmasa da, Tsuruya bazı faaliyetleri için ekstra bir kişi olarak kullanılır, The Adventures of Mikuru Asahina (Mikuru Asahina'nın Maceraları) Bölüm 00" da küçük bir rol oynar ve The Boredom of Haruhi Suzumiya' da (Haruhi Suzumiya'nın Sıkıntısı) beyzbol takımında yer alır. Animede çok az görünse de animeye uyarlanmayan bazı romanlarda daha belirgin rolleri üstlenir. Bu romanlarda, Kyon'a, SOS Tugayı'nın doğaüstü doğasının belli belirsiz farkında olduğunu, ancak onlarla yalnızca çevresel olarak ilgilenmeyi tercih ettiğini söyler. Kyon'un isteği üzerine, Tsuruya, Mikuru'nun aynı zaman dilimi içerisinde iki varlığı olduğunda ve ailesinin arazisinde keşfedilen gizemli bir eserin bekçisi olduğunda onunla ilgilenir.
The Disappearance of Haruhi Suzumiya'nın değişen gerçekliğinde ve karakterini koruduğu spin-off mangası The Disappearance of Nagato Yuki-chan' da Tsuruya'nın rolü, Mikuru Asahina'nın en iyi arkadaşı olmaktır. Ona karşı son derece koruyucu olmasının yanı sıra neşeli mizacını da korur. Tsuruya, sonradan bir anime mini dizisi haline gelen ve füme peynir takıntısı olan süper deforme olmuş bir Tsuruya'yı içeren resmi gag mangası Nyorōn Churuya-san'ın yıldızıdır . Sonou Mori ile bir rekabeti olduğu Haruhi-chan Suzumiya'nın Melankolisi'nde yer alır.
Taniguchi (谷口)
Seslendiren: Minoru Shiraishi (Japonca), Sam Riegel (İngilizce)
Taniguchi, Kyon ile hem aynı sınıftadır hem de onun arkadaşıdır. Taniguchi, Haruhi ile aynı ortaokula giderken Kunikida da Kyon ile aynı ortaokula gitmiştir. Tsuruya ve Kyon'un kız kardeşi gibi, gerektiğinde SOS Tugayı için yedek üye olarak hareket eder. The Adventures of Mikuru Asahina Bölüm 00'da ikisinin de küçük rolleri vardır. Onlar arkadaştır ve neredeyse her zaman birlikte görülürler.
Taniguchi komik bir şekilde şehvet düşkünüdür; birinci sınıftaki her kıza kendi zevklerine ve tercihlerine göre bir çekicilik "puanı" verir. Ryoko'nun A++ ve Nagato'nun A- aldığı bir 'A' derecelendirme listesindeki herkesin tam adını hatırlar. Mikuru'ya gelince, onun sadece varlığı bile Taniguchi ve Kunikida için değişmiş bir hayranlık halini ortaya çıkarır. Kyon Haruhi ile konuşmaya başlamadan önce Haruhi hakkındaki tüm bilgileri Taniguchi'den öğrenirdi. Haruhi ortaokuldayken, Haruhi ile en kısa süre, beş dakika, çıkan kişinin kendisi olduğunu istemeden ağzından kaçırır. Kyon ve Taniguchi tipik bir genç erkek arkadaşlığını paylaşırlar, açıkça alay etseler ve birbirlerine karşı acımasız davransalar bile bir sonraki karşılaşmalarında yaşananları unutur ve herhangi bir düşmanlık yaşamazlar.
The Melancholy of Haruhi-chan Suzumiya' da (Haruhi Suzumiya'nın Melankolisi) göründüğü bölümlerde genellikle her zaman oluşan durumlardan en kötü etkilenen kişidir. Buna, geri döndüğünde oyun sona ermesi kadar uzun süre bir çöpçü avında olmak ve aslında Haruhi'nin onun için görev verdiği tek şey "buzlu izolasyon" içinde oturmak iken bir "oni" olmak da dahildir.
Kunikida (国木田)
Seslendiren: Megumi Matsumoto (Japonca), Brianne Siddall (İngilizce)
Kunikida, Kyon'ile hem aynı sınıftadır hem de onun arkadaşıdır. Kunikida, Taniguchi'den çok daha sessizdir ve ikisi etraftayken konuşmanın çoğunu Taniguchi yapar. Kunikida'nın rolü küçüktür ve diyaloga fazla katkıda bulunmaz. O ve Kyon aynı ortaokula gittikleri için Kyon ile daha yakındır. Arkadaşları Taniguchi ve Kyon'dan daha zekidir, hatta Taniguchi'ye zor bir kavramı açıkladığı bir gün olmuştu. Kunikida, kişi ihtiyacı olduğunda SOS Tugayı etkinliklerine katılır ve The Adventures of Mikuru Asahina (Mikuru Asahina'nın Maceraları) filmine de dahildir.
Bilgisayar Araştırmaları Derneği Başkanı (コンピュータ研究会部長, Konpyūta Kenkyūkai Buchō)
Seslendiren: Nobuyuki Kobushi (Japonca), Dave Wittenberg (İngilizce)
SOS Tugayı'na bitişik bir odayı paylaşan Bilgisayar Araştırmaları Derneği'nin (Bilgisayar Topluluğu) başkanıdır. Seri boyunca başkana "Bilgisayar Topluluğu Başkanı" dışında başka bir ad verilmez başka bir ad verilmez (adıyla ilgili bilinen tek şey ilk hecesidir: "ya"). Haruhi SOS Tugayı'nın bilgisayar ihtiyacı olduğunda başkana ve kulübüne en iyi bilgisayarlarını vermeleri ve ardından ise Tugayın kulüp odasına internet bağlantısını sağlamaları için şantaj yapmıştır. Daha sonra, Başkan, Bilgisayar Araştırmaları Derneği'nin kendi temel bilimkurgu strateji oyunu olan The Day of Sagittarius III'ü kullanarak SOS Tugayı'nı hileli bir yarışmaya davet eder ve ilk çalınan bilgisayarı geri almak için kendi kulübünün dizüstü bilgisayarlarından dördü üzerine bahis oynar. Yuki, Maçta kodu yeniden programlayarak Araştırma Topluluğu'nun hilelerine karşı koyar ve SOS Tugayı kazanır. Başkan, Yuki'den kulübünün faaliyetlerine katılmasını isteyecek kadar etkilenir ve Yuki de kabul eder.
Mystérique Sign'da (Gizemli İşaret), Haruhi tarafından farkında olmadan tetiklenen alternatif bir uzaysal çerçeveye hapsolmuştur. O da SOS Tugayının diğer üyeleri tarafından serbest bırakılmıştır.
Emiri Kimidori (喜緑 江美里, Kimidori Emiri)
Seslendiren: Yuri Shiratori (Japonca), Hynden Walch (İngilizce)
Emiri, uzun ve açık yeşil saçları olan, yumuşak sesli, bakımlı bir ikinci sınıf öğrencisidir. İlk olarak SOS Tugayı'ndan danışman arayan "Mystérique Sign" da görünür. Bilgisayar Araştırmaları Derneği Başkanı'nın kız arkadaşı olduğunu iddia etmesine rağmen, Kyon daha sonra durumun böyle olmadığını ve Emiri'nin Yuki ve Ryoko gibi insansı bir arayüz olduğunu keşfeder. Emiri daha sonra Öğrenci Konseyi başkanının sekreteri olur. Bu zamana kadar, Yuki'nin Dünya'yı değiştiren eylemlerinin bir sonucu olarak, onun Yuki'den üstün olduğu veya en azından onun koruyucusu olduğu ima edilir. Emiri, SOS Tugayı'nın uğrak yeri olan bir kafede yarı zamanlı (Okul Meclisi kurallarına aykırı olarak) garson olarak çalışmaktadır.
Öğrenci Konseyi Başkanı (生徒会長, Seitokaichō)
Ajans tarafından Haruhi'nin baş düşmanı rolünü oynaması için tutulan bir öğrenci, diğer bir deyişle Haruhi'nin can sıkıntısını gidermeye yönelik başka bir girişimdir. Okul kurallarını kullanarak SOS Tugayı'nın meşru bir kulüp olmadığı gerekçesini öne sürer ve Tugay'a saldırır. Haruhi'nin düşmanı olarak hareket ederken gözlük takar, soğuk ve kibar davranır. Haruhi yokken rahat ve küstahtır, gözlüklerini çıkarır ve bazen sigara içer. Rolüne alışmaya başladığını ve güç kullanmaktan keyif aldığını belirtmiştir. Adı verilmez.

ENOZ[değiştir | kaynağı değiştir]

ENOZ, "Live a Live" ve anime uyarlaması "Live Alive"da yer alan, tamamı kızlardan oluşan bir öğrenci grubudur, ancak grubun adı "Live a Live"da yer almamaktadır. İsim, sırasıyla üyelerin soyadlarının baş harflerinden türemiştir: Enomoto, Nakanishi, Okajima ve Zaizen. Lise festivali sırasında Enomoto (solist ve gitarist) bademcik iltihabı geçirir ve Nakanishi'nin (gitarist) bileği burkulur, bu yüzden Haruhi ve Yuki eksik üyeleri tamamlar. "Live a Live"da grup sadece üç üyeden oluşur; şarkıcı/gitarist "Live Alive" için iki karaktere ayrılmıştır.

"Live a Live"da doğaçlama grup tam bir set icra ederken, "Live Alive"da sadece iki şarkı, "God Knows" ve "Lost My Music" parçalarını seslendirir. Haruhi, kendisinin ve Yuki'nin daha fazlasını öğrenmeye vakitlerının olmadığını açıklar. Bölüm, her iki şarkıyı da ekler olarak kısaltır. "God Knows", başlangıç ve bitiş sırasındaki gitar sololarının yaklaşık yarısı, ikinci kıta ve nakarat kısımları hariç tüm şarkıya sahiptir. "Lost My Music" ise ilk kıtayı ve nakaratı zar zor tamamlayarak ikinci ve üçüncüyü kısımları dışarıda bırakır.

"God Knows" ve "Lost My Music", EP, Suzumiya Haruhi no Tsumeawase 'nin (涼宮ハルヒの詰合 ~TVアニメ「涼宮ハルヒの憂鬱」劇中歌集シングル~) müzik listesine eklidir. ENOZ'un tek vokali ise dizinin ana karakteri Haruhi Suzumiya'yı seslendiren Japon pop şarkıcı ve seslendirme sanatçısı olan Aya Hirano tarafından seslendiriliyor. Ayrıca Hirano, dizinin ana açılış ve bitiş temalarını da söylüyor. Susumu Nishikawa (西川 進) gitar, Takeshi Taneda (種子田 健) bas ve Yutaka Odawara (小田原 豊) davul çalıyor. İngilizce versiyonunda, şarkılar Haruhi'nin seslendirme sanatçısı Wendee Lee tarafından seslendirilmektedir.

ENOZ, gerçek hayattaki tümü kızlardan oluşan bir J-pop "Zone"a bir saygı duruşu niteliğindedir. Adı basitçe "Zone" tersten yazılışından gelir.[5]

ENOZ'un üyeleri:

Miyuki Enomoto (榎本 美夕紀, Enomoto Miyuki)
Seslendiren: Mai Kadowaki (Japonca), Michelle Ruff (İngilizce)
Grubun solisti ve gitaristidir (Haruhi tarafından kullanılan Italia Mondial II Woody Deluxe Woodtop onundur).
Takako Nakanishi (中西 貴子, Nakanishi Takako)
Seslendiren: Ryoko Nagata (Japonca), Megan Hollingshead (İngilizce)
Grupta gitaristtir (Yuki tarafından kullanılan White Limited Edition 1966 Gibson SG onundur).
Mizuki Okajima (岡島 瑞樹, Okajima Mizuki)
Seslendiren: Mina Hiroe (Japonca), Patricia Ja Lee (İngilizce)
Grubun bateristidir. Animede bir Pearl Drum seti olduğu gösteriliyor.
Mai Zaizen (財前 舞, Zaizen Mai)
Seslendiren: Sara Nakayama (Japonca), Kari Wahlgren (İngilizce)
Grupta bas çalar (yeşil bir Fender Precision Bass kullandığı gösterilir).

Ajans[değiştir | kaynağı değiştir]

Ajans, Haruhi'nin onları 0 yılında esper'e dönüştürdüğüne inanılan bir esper örgütüdür.

Ajansın üyeleri:

Keiichi Tamaru (多丸 圭一, Tamaru Keiichi)
Seslendiren: Kazuhiko Inoue (Japonca), Dave Wittenberg (İngilizce)
Sözde, Itsuki Koizumi'nin uzak bir akrabasıdır. Küçük, izole bir adada özel bir villası olan zengin, orta yaşlı bir adamdır. Haruhi'nin can sıkıntısını hafifletmek için tasarlanan diğer üç ajans üyesinin yanı sıra cinayet gizemlerinde de rol oynar.
Yutaka Tamaru (多丸 裕, Tamaru Yutaka)
Seslendiren: Toshiyuki Morikawa (Japonca), Vic Mignogna (İngilizce)
Keiichi Tamaru'nun sözde küçük kardeşidir. Koizumi, Keiichi ve Yutaka'nın sadece kardeş gibi davranmasını önermiştir.
Sonu Mori (森 園生, Mori Sonou)
Seslendiren: Akane Omae (Japonca), Hynden Walch (İngilizce)
The Intrigues of Haruhi Suzumiya'da (Haruhi Suzumiya'nın Entrikaları) Mikuru Asahina'yı kaçıranlarla gerçekleştirdiği müzakerelere liderlik eder ve ajansta daha yüksek bir konuma sahip olduğunu öne sürer. Cinayet gizemlerinde hizmetçi olarak görünmüştür. The Melancholy of Haruhi Suzumiy 'da (Haruhi Suzumiya'nın Melankolisi) Mori, Tsuruya'nın etrafındayken ondan sürekli huzursuz bir enerji aldığı için Tsuruya ile yabancılaşmış bir ilişkiye sahiptir. Bir alışveriş merkezi sergisine katılırken ikisi bir savaş sahnesine girerler. Düşmanlıklarının nedeni bilinmiyor. Ancak, hafif romanlarda gösterildiği gibi, meyveyi toplamak yerine yumruklamaktan kendilerini alıkoyamadıklarında ve güldüklerinde farklılıklarını bir süreliğine kenara koyabilecekler gibi görünüyor. Mori, The Melancholy of Haruhi Suzumiya parodi mangasında düzenli olarak, genellikle Koizumi'nin veya Suzumiya'nın oyunlarının ve planlarının bir piyonu veya kurbanı olarak görünür, bazen onun hassasiyetlerine aykırı bir şekilde davranmaya veya giyinmeye zorlanır.
The Disappearance of Nagato Yuki-chan' da, Mori, Kuzey Lisesinde beden eğitimi öğretmenidir ve The Melancholy of Haruhi Suzumiya 'da ara sıra oynadığı rolü sürdürür.
Arakawa (新川)
Seslendiren: Akio Ōtsuka (Japonca), Michael Forest (İngilizce)
İlk adı bilinmiyor. Cinayet gizemlerinde çok yetenekli bir uşak olarak göründü. Ayrıca birçok kez Itsuki'nin taksi şoförü olarak rol aldı.

Sasaki'nin grubu[değiştir | kaynağı değiştir]

Fujiwara (藤原, Fujiwara)
Gerçek adı bilinmiyor. The Dissociation of Haruhi Suzumiya'da, eski bir Japon ailesine atıfta bulunduğu için kendisini açıkça sahte bir isim olan Fujiwara olarak tanımlar. O bir zaman yolcusudur, ancak grubu zaman yolcularının varlığını ya da zamanda yolculuk olasılığını istemez. Kyon, Fujiwara'nın, insanların ondan hoşlanmamasını sağlamak için alaycı bir tavır ve karikatürümsü kötü davranışlar sergiliyor gibi göründüğünü belirtiyor.
he Intrigues of Haruhi Suzumiya'da (Haruhi Suzumiya'nın Entrikaları) elinde önemli bir eşya tutarak Kyon ve Mikuru ile gergin bir sohbetin içine girer. Eşyayı onlara geri verir ve bunun önceden belirlenmiş bir olay olduğunu ve söz konusu nesnenin "gelecek için önemli bir eser" olduğunu açıklar. Daha sonra romanda Mikuru'yu kaçırmaya çalışır. Haruhi'nin gücünü Sasaki'ye devretmek için Kuyoh Suoh ve Kyoko Tachibana ile müttefik olarak The Dissociation of Haruhi Suzumiya'yada tekrar karşımıza çıkar. The Surprise of Haruhi Suzumiya'da (Haruhi Suzumiya'nın Sürprizi) aslında Mikuru'nun kardeşi olduğu ve amacının Mikuru'nun var olduğu orijinal zaman çizelgesini eski haline getirmek olduğu ortaya çıkıyor.
Kuyoh Suoh (周防 九曜, Suō Kuyō)
Yuki Nagato ve Emiri Kimidori'yi oluşturan Data Overmind yerine 'Canopy Dominion' tarafından oluşturulan insansı bir arayüzdür. Kuyoh'un son derece uzun saçları var ve büyük olasılıkla bir tür veri manipülasyonu nedeniyle insanlar tarafından fark edilmeden kalıyor. Patronlarının Haruhi'ye ilgisi olmasına rağmen, Kuyoh'un Dünya'daki amacı belirsizliğini koruyor. Yuki tarafındaki insansı arayüzlere genellikle düşmandırlar. Kyon, onun Nagato'dan çok daha kaba olduğunu düşünüyor; iletişim kurmakta güçlük çekiyor, sözleri genellikle anlamsız ve bireysellik duygusu çok zayıf. Haruhi'ye yaklaşmak için Taniguchi ile iki ay (onu Kyon ile karıştırdığını fark edene kadar)çıktı.
Asakura Ryoko ve Kimidori Emiri ile dövüştüğünde, alanı terk eden veya alana giren herhangi bir veri olmadığından dolayı verileri değiştirmek için herhangi bir talep veya izine ihtiyacı olmadığını belirtiyorlar. Bunun için oluşurulan varsayım, Canopy Dominion'un bir bilince sahip olmadığı ve Dünya'da bir arayüze sahip olduklarının nedeninin ardında kalan bir gizemdir.
Kyōko Tachibana (橘 京子, Tachibana Kyōko)
Itsuki Koizumi'ninkine benzer bir esper organizasyonunun üyesidir. Her iki grup da güçlerini aynı anda fark etmiştir, ancak Koizumi'nin grubu Haruhi'yi yeteneklerinin kaynağı olarak kabul ederken, Kyōko'nun grubu, Kyon'un okul arkadaşı Sasaki'nin onların kaynağı olduğundan emindi. Örgütler tarafından kullanılan yetkiler biraz farklıdır; Kyōko yalnızca Sasaki tarafından oluşturulan kapalı alanlara girebilir ve Koizumi ise yalnızca Haruhi tarafından oluşturulan kapalı alanlara girebilir. Kyōko'nun grubu, Haruhi tarafından kullanılan güçlerin haklı olarak Sasaki'ye ait olduğuna ve ona devredilmesi gerektiğine inanıyor. Bu amaçla, Kyon'un, Kuyoh Suoh'un patronlarının ve Fujiwara tarafından temsil edilen zaman yolculuğu fraksiyonunun yardımını almaya çalıştılar. Kyoko'nun grubu ve Ajans, özellikle Mikuru'yu kaçırma girişiminden beri çatışıyor.
Gücü, Haruhi'den Sasaki'ye aktarmanın dünya için verilecek en iyi karar olacağını iddia ediyor, çünkü Sasaki'nin hareketsiz kapalı alanlarından da anlaşıldığı üzere onun dünyayı değiştirmek için gücünü kullanma gibi bir dürtüsü yok. Kyōko arkadaş canlısı ve idealisttir ve Sasaki'ye güç aktarma girişimi engellendikten sonra bile Sasaki ile arkadaşlığını sürdürür.
Sasaki (佐々木)
Kyon'un ortaokuldan bir arkadaşıdır. Haruhi gibi, bilinçaltında kapalı alanlar yaratır ve Haruhi'nin dünyayı değiştiren gücünü kullanma kapasitesine sahiptir, ancak aslında bunu kullanma dürtüsüne sahip değildir. İlk olarak The Dissociation of Haruhi Suzumiya'da yer aldı. Kendisini Kyon'un "yakın arkadaşı" olarak tanıtır. Bu durum, Kyon ona Sasaki'den hiç bahsetmediği için Haruhi'de karmaşık duygular uyandırır. Kyon ve Sasaki aynı Juku (genellikle temel okul ve üniversite giriş sınavlarına hazırlık için ek dersler sunan özel, ücretli okullar) ve ortaokula gittikleri için iyi arkadaştırlar ancak bu durum Kunikida ve Nakagawa da dahil olmak üzere Kyon'un ortaokul arkadaşlarının çoğu tarafından erkek ve kız arkadaş ilişkisinde oldukları gibi bir yanlış izlenim geliştirilmesine neden oldu. Sasaki daha sonra Kyon'a, kesinlikle ilişkilerini romantik bir yöne çevirmeye çalışmadığı için onunla diğer erkeklere göre daha rahat olduğunu söyler. Sasaki, tuhaf felsefi düşüncelere ve atipik davranışlara eğilimlidir.
Sasaki zeki ve eksantriktir. İnsan gelişimine bir engel olduğunu düşündüğü için duyguları biraz küçümser. Ancak, Kyon'un yanında gülümsemekten kendini alamadığını ve aralarında konuşmaya cesaret edemediği kişisel bir mesele olduğunu söyler. Üç doğaüstü arkadaşıyla, özellikle Kyoko ile arkadaş canlısıdır ve Haruhi'nin gücünü üstlenmesi konusundaki istekler hoşuna gitmez, bu sorumluluğu istemez.

Sky Canopy Dominion/Makrospatial Kuantum Kozmik Varoluş (天蓋領域, Tengai Ryōiki)

"Snowy Mountain Sendromu" olaylarının arkasında olan, büyük olasılıkla Data Overmind gibi veriye dayalı bir uzaylı ırkıdır. Irk, Veri Varlığı'ndan o kadar farklıdır ki, ikisi çok uzun zamandır birbirlerinden haberdar olmalarına rağmen birbirleriyle iletişim kurmaktan tamamen acizdirler. Yuki Nagato, kabaca eşit güçte görünen iki Varlık arasındaki düşmanlıklara rağmen, dilsel iletişimde büyük ilerleme sağlayabilen Canopy Dominion tarafından yaratılmış bir arayüzün görünümünü değerlendirir. Yuki'nin "Snowy Mountain Sendromu" ve The Surprise of Haruhi Suzumiya'daki (Haruhi Suzumiya'nın Sürprizi) hatalarının aslında Sky Canopy Dominion'un onunla iletişim kurmak için yaptığı başarısız girişimlerden kaynaklandığı sonradan ortaya çıkmıştır.

Diğer karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kyon's Little Sister (キョンの妹, Kyon no Imōto)
Seslendiren: Sayaka Aoki (Japonca), Kari Wahlgren (İngilizce)
Seri boyunca Kyon'un beşinci sınıftaki kız kardeşi hakkında pek bir şey açıklanmaz; gerçek adı bile verilmez. Diğer karakterler, on yaşındaki çocuğa basitçe "Kyon'un (Küçük) Kız Kardeşi" veya Little Sis (妹ちゃん, Imōto-chan) diye hitap eder. The Adventures of Mikuru Asahina: Episode 00, bölüm altıncı ve on dörtte, karşı konulamaz bir küçük kız kardeşin görevlerini yerine getirmesine rağmen, animede nispeten çok az repliği vardır. Orijinal romanlarda animeye de kıyasla daha küçük bir rolü var. Genellikle, Kyon evdeyken varlığı belirginleşir.
Kaygısız, mutlu ve şakacıdır. "Kyon" takma adının kullanılmasının arkasındaki güçtür; teyzesinin ağabeyine bu şekilde seslendiğini duyduktan sonra lakabı okulda Kyon'un arkadaşlarının önünde de kullanmaya başladı. Oradan, isim yayıldı ve o şekilde kaldı. Tüm SOS Tugayı ile özellikle Mikuru ve Tsuruya ile iyi anlaşıyor gibi görünüyor, onlarla kardeş gibi bir ilişki paylaşıyor. Mangada Kyon, kız kardeşi ve Haruhi arasında, özellikle de dedektiflik yaparken bir benzerlik olduğunu fark eder.
Okabe (岡部)
Seslendiren: Eiji Yanagisawa (Japonca), Michael McConnohie (İngilizce)
Kyon ve Haruhi'nin sınıfının sınıf öğretmenidir. Okulun hentbol kulübünden sorumludur. İlk ismi bilinmiyor.
Miyoko "Miyokichi" Yoshimura (吉村 美代子(ミヨキチ), Yoshimura Miyoko)
Bir Edebiyat kulübü ödevi için romantik bir hikaye bulmaya zorlandığında Kyon'un hakkında hikaye yazdığı kızdır. Kyon, onunla romantik bir randevusu varmış gibi görünse de, gerçek şu ki, Miyoko Kyon'un kız kardeşinin bir sınıf arkadaşıydı. Kyon'dan, on iki yaşından büyük bir vasi gerektiren bir korku filmi izlemek için kendisine eşlik etmesini istemişti.
Nakagawa (中河)
Kyon'un ortaokuldan bir arkadaşıdır. İlk görüşte Nagato'ya aşık olduğuna inanıyordu. Bu etki o kadar aşırıydı ki, bir gün bir "tanrıça" olarak gördüğü Nagato'ya layık bir kişi olma umuduyla kendini tamamen çalışmalarına adamıştı. Gerçekte, yalnızca Nagato'nun bir arayüzü olduğu Data Overmind'i gördü ve sahip olduğu bilgi zenginliği karşısında şaşkına döndü. Nakagawa'nın Varlığı görme yeteneği daha sonra Nagato tarafından kaldırılır. Kyon, onun Koizumi gibi bir esper olabileceğinden şüpheleniyor.
Yoshimi Sakanaka (阪中 佳実, Sakanaka Yoshimi)
Seslendiren: Mai Aizawa
SOS Tugayı'nın ikinci müşterisidir. Köpeği Rousseau'nun sergilediği tuhaf davranışın ruhsal bir faaliyetin sonucu oluştuğuna inanır. Haruhi'nin okul yılının başında tavşan kız kostümleri giyerek reklam yapma konusundaki talihsiz planından bir broşür aldıktan sonra, Sakanaka el ilanında belirtilenlere uyarak tugaya sorununu sundu. SOS Tugayı hiçbir şey bulamayınca ve Sakanaka'nın köpeği gizemli bir şekilde hastalandığında sorunları karmaşıklaştı. Nagato, hastalığın nedeni olarak temel silikon bazlı veri yaşam formlarını tanımlayabildi. Kyon ve Koizumi'nin yardımıyla Nagato, köpeklerin acı çekmesine neden olmadan veri yaşam formlarını korumak için yaşam formlarını Shamisen'e aktardı. Sakanaka, Nagato'nun çabalarına tanık olan diğer kişilerle birlikte, köpeğinin Nagato'nun bir zamanlar hakkında okuduğu belirsiz bir halk ilacı kullanılarak iyileştirildiğine inanıyor.
Shamisen (シャミセン)
Seslendiren: Kenichi Ogata (Japonca), Steve Kramer (İngilizce) (Sezon 1), Michael McConnohie (Sezon 2)
The Adventures of Mikuru Asahina (Mikuru Asahina'nın Maceraları) filminde Yuki'nin tanıdığı rolünü oynamak için Haruhi tarafından seçilen bir calico kedisi olan Shamisen, erkek bir calico kedisi olması bakımından sıra dışıdır. Çekimler sırasında, Haruhi'nin gerçeği değiştiren güçleri Shamisen'e geçici olarak konuşma yeteneği verir. Filmin tamamlanmasından sonra Kyon tarafından evlat edinilir ve kız kardeşi tarafından "Shami" takma adı verilir. ( Shamisen kelimesi, geleneksel olarak bir kedi veya köpek derisiyle kaplanmış dikdörtgen bir gövdeye sahip üç telli bir Japon müzik aletini ifade eder.)

Yasumi Watahashi (渡橋 泰水, Watahashi Yasumi)

Onuncu romanda, Kuzey Lisesi'nde birinci sınıf öğrencisi olduğunu iddia eden kısa bir süreliğine SOS Tugayı'na katılan bir öğrencidir. Haruhi tarafından Sasaki'nin Kyon ile etkileşimlerini engellemek için yaratılmış, gerçek bir deus ex machina'dır. Kriz çözüldüğünde, Haruhi'nin tugaya gizlice giren bir ortaokul öğrencisi olduğuna inandığı bir ortaokul öğrencisi olarak ortadan kaybolur. Katakana ile yazıldığında, adı 'Ben Haruhi'yim' için bir anagram oluşturur.
Shamisen #2 (シャミセン2号, Shamisen Ni-gō)
Dişi olmasına rağmen takma adı Shami Two (Shami-nii) olan bir kedidir. Itsuki Koizumi onu, SOS Tugayı ile ilgili özel bir dedektif oyunu için buldu. Oyunda Shami-nii gerçek Shamisen için bir tuzak ve yerine geçen bir dublör olarak kullanılır. Oyundan sonra, görünüşe göre Koizumi'nin evcil hayvanı olur.
Kimidori (キミドリ)
Seslendiren: Minoru Shiraishi (Japonca), Sam Riegel (İngilizce)
The Melancholy of Haruhi Suzumiya'da tanıtılan Kimidori, Yuki'nin Kyon'un kendisine verdiği balonları kullanarak yaptığı bir köpektir. Daha sonra Yuki onu, yaratma süreci her ne kadar korkunç olsa da, benzersiz yeteneklerini kullanarak yürüyen, konuşan bir yaratık yaratmak için kullanmıştır.. yaratma süreci korkunçtu. Başlangıçta sevimli, arkadaş canlısı bir yaratık gibi görünse de Kimidori, evdeyken Achakura'ya şakalar yapmanın başka bir yolu olarak ortaya çıkıyor. Oldukça seçkin bir sesle konuşuyor ve hatta 'Kimidori-san' olarak anılmayı talep ediyor. Adı, kendisini oluşturan sarı-yeşil balonun renginden ve ana dizi Emiri Kimidori'ye yapılan göndermeden geliyor.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Nagaru Tanigawa interview at Yahoo books" (Japonca). 9 Mart 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2007. 
  2. ^ "Interview of Nagaru Tanigawa" (Japonca). Yahoo Books Japan. 16 Ağustos 2006. 9 Mart 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2008. 
  3. ^ "Where maids get slap happy...for a price". Japan Pulse. 30 Eylül 2009. 3 Ekim 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Şubat 2010. 
  4. ^ "Top 25 Anime Characters of All Time". IGN. 20 Ekim 2009. 24 Ekim 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Nisan 2011. 
  5. ^ "Haruhi's Formula" ("オフィシャルファンブック 涼宮ハルヒの公式", ofisharu fanbukku suzumiya haruhi no kōshiki), page 72. Kadokawa Shoten, 2006. 4-04-853991-4