Garfield's Nightmare

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Garfield's Nightmare
GeliştiriciShin'en Multimedia
YayımcıGame Factory
YapımcıThomas Holdorf
TasarımcıPeter Weiss
ProgramcılarManfred Linzner
Bernhard Wodok
BesteciMatthias Gilch
SeriGarfield
PlatformNintendo DS
Çıkış
  • AVR: 9 Mart 2007
  • KA: 28 Haziran 2007
TürPlatform
ModTek oyunculu

Garfield's Nightmare, popüler karikatür bandı serisi Garfield'dan esinlenilmiş 2007 yapımı bir Nintendo DS video oyunudur. Oyun, Garfield'ın 16 bölüm boyunca kabustan kaçmaya çalışmasını konu alıyor. Seviyeler 4 bölüme ayrılmıştır ve her bölümün kendine özgü bir teması ve sonunda boss savaşı bulunmaktadır.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Garfield kahvaltı, öğle ve akşam yemeğini birleştirerek diğer aktivitelere daha fazla vakit ayırabileceğini düşünür. Birkaç pizza, biraz lazanya ve iki paket joleli çöreği tek bir sandviçe sığdırır ve onu yer. Ancak bunun kendisi için bile çok fazla olduğunu fark ettikten sonra yavaşça uykuya dalar ve kabus başlar.

Garfield aniden gerçek bir dünya yerine perili bir kalede uyanır. Garfield bilinçaltında oluşturduğu canavarlarla dolu tuhaf bir rüya alemine girmiştir. İşin daha kötüsü Garfield gerçek dünyadaki saatini kırdığı için artık uyanabilmesinin tek yolu dağılmış parçaları geri toplamak ve onları birleştirmektir.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Garfield's Nightmare, geleneksel bir 2D platform/bulmaca oyunudur. Oyun Nintendo DS'in dokunmatik ekran özelliklerini ağırlıklı olarak kullanmıyor, bunun yerine ikinci ekran oyunun istatistiklerini göstermeye yarıyor. Her seviyenin ekstra canlar toplayabileceğiniz bir bonus kapısı vardır. Aynı zamanda her seviye ekstra can barındıran gizli bir bölüm barındırmaktadır.

Her seviye Garfield'ın kabusunu rüyaya çevirecek bir final savaşıyla sonlanacaktır. Her seviye daha da zorlaşan boss'ların, zaman sınırı olmayan bu savaşlarda durdurulması gerekmektedir.

Eğlence parkı treni[değiştir | kaynağı değiştir]

2004 yılında Kennywood Park'ta oyunun adını taşıyan bir eğlence treni hazırlandı. Trenin orijinal adı "The Old Mill"di, ancak 2020 yılında tekrar eski adını geri alana kadar Garfield temasıyla süslenmişti.

Tepkiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyun 70/100 Metacritic puanıyla, eleştirmenlerden "ortalama" inceleme notları aldı.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]