Gallina Blanca

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gallina Blanca
TipHalka açık
Kuruluş1936
Genel merkezi
ÜrünBulyon, küp bulyon, Baharat, makarna, Sos, Çeşni
Web sitesiSitesi

Gallina Blanca (ispanyolcadan "beyaz tavuk" anlamındadır) çeşitli hazır yemek ve çeşniler üreten bir İspanyol şirketi. 1936'da Luis Carullei tarafından kuruldu. Genel merkez Barselona'da yer almaktadır.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

1936 yılında şirketin kurucusu Luis Carulia ve eşi, evde bulunan küp bulyonların üretimine, gıda konsantresi üretimi için özel olarak üretilmiş bir el makinesinde başladı.[1] Karısı yeni tariflerle geldi ve kocası makinedeki bitmiş küplerin düzenine katıldı. O günlerde küpler mevcut olanlardan çok daha büyüktü. 1937'de İspanya İç Savaşı sırasında Gallina de Oro adıyla, Barselona'daki Paseo de Gracia merkezinde, yeni bir ürün ortaya koydu: konsantre et suyu küpleri, Arjantin etinin ortalaması ve sebzelerin çeşitli bir ekstresi. Ürünün başarısı kayda değerdi ve üretim Aragon sokağına taşındı. Daha sonra pazarda varlığını artırdı, kurumsal bir imaj yarattı, radyo programlarına sponsor oldu.

Ürünleri için bir talep arttığında, çift ilk fabrikayı açmaya karar verdi ve "Gallina de Oro" (İspanyolca - "altın tavuk") markası altında üretime başladı. Zamanla, şirket ürün yelpazesini genişletmeye başladı. Okuryazarlık, basit ve kolay hatırlanan reklamlar sayesinde şirket, iyi bir popülerlik kazanmayı başardı.[2]

1954 yılında şirketin en tanınmış ürünü tanıtıldı, daha sonra şirket endüstriyel tesislerini San Juan Despí kentine taşıdı.

Kırk yıl sonra ulusal pazarda bir şirket olarak büyümeye başladı. 1979 yılında, Avrupa, Orta Asya, Amerika ve Afrika'da 70'ten fazla ülkede mevcut olarak, faaliyetini dış pazara genişletmeye karar verdi. Gallina Blanca çok çeşitli ürünler pazarlamaktadır: çorbalar, hazır yemekler, makarna, alkolsüz içecekler ve tatlılar. Buna ek olarak Gallina Blanca, bulunduğu yerdeki ülkelerdeki seçkin imajı sayesinde, ünlü İspanyol Markaları Forumu'nda yer almaktadır.

Aralık 2012'de, Agrolimen Group, şimdi şirketin% 100'ünü kontrol eden Gallina Blanca Star'ın kalan% 25'ini Findim Investments'dan satın aldı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya" (PDF). 3 Mart 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 3 Mart 2011. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2018. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]