Ersan Özer

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ersan Özer
Doğum15 Haziran 1969 (54 yaşında)
İstanbul, Çatalca
İkametTürkiye
EğitimAnadolu Üniversitesi
Meslekİnternet girişimcisi, Yönetmen ve televizyon yazarı

Ersan Özer (d. 15 Haziran 1969; Hadımköy, İstanbul), Türk İnternet girişimcisi; televizyon yazarı, televizyon yönetmeni ve gazete yazarı. Uzman TV ve Mediakraft Türkiye’nin kurucusu.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

1969 yılında Hadımköy, Çatalca'da doğdu. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi'nin Reklamcılık ve Halkla İlişkiler bölümünü bitirdi.

Aktüel ve Gazetepazar yayınlarında muhabir olarak çalıştı. Atv televizyon kanalında yayınlanan yalan haber programı Şok ile televizyonculuğa geçiş yaptı. Bu programın konseptini geliştiren ekipte yer aldı ve 2 sezon yazar olarak görev yaptı.

Okan Bayülgen'in hazırladığı televizyon programı Televizyon Çocuğu'nun 50 program yazarlığını üstlendi. Ardından Beyazıt Öztürk'ün programı Beyaz Show'un 2 sezon boyunca yönetmenliğini yaptı.

1998 yılında Parantez Yayınları'ndan çıkan Şehir Efsaneleri isminde bir kitap yazdı ve bu kitapta Türkiye'den ve dünyadan şehir efsanelerini bir araya getirdi.

1999 yılında NTV televizyon kanalının haber merkezinde editör olarak çalışmaya başladı. Burada çalışırken itiraf.com sitesini kurdu. itiraf.com sitesinin kısa sürede popüler olması sonucunda televizyonculuğu bırakıp İnternet alanında çalışmaya başladı.

2002 ile 2005 yılları arasında Akşam gazetesinde Hayat Okulu başlığı altında günlük yazılar yazdı. Aynı gazetenin kadın ekinde Hale Gür takma ismi ile de kadınlara yönelik bir köşe yazarı yarattı.

2002 yılında Haluk Bilginer ve Zuhal Olcay'ın hazırladığı Ti Show isimli programın yönetmenliğini ve yazarlığını yaptı.

itiraf.com'u 2004 yılında Siberalem.com ve ideefixe'nin sahibi olan EBİ'ye sattı. itiraf.com'un 1 yıl editörlüğünü devam ettirdi.

2005 yılında Alper Mestçi ile birlikte TRT'ye gizli kamera test programı olan Radar'ı ve Kanal D'ye yine gizli kamera programı olan Pusu'yu hazırladı.

2005 yılında gittigidiyor.com'un ortakları ile birlikte, İnternet projeleri geliştirmek üzere, Magnet Bilişim Hizmetleri'ni kurdu.

Bu şirket bünyesinde şehre özel arkadaşlık siteleri olan istanbul.net, ankara.net, izmir.net ve uzmanların videolu anlatımlarına yer verilen Uzmantv projelerini hayata geçirdi.

2014 yılından itibaren ise Alman şirketi olan Mediakraft Networks'un Türkiye ülke müdürü.[1]

Çalışmaları[değiştir | kaynağı değiştir]

İnternet[değiştir | kaynağı değiştir]

Program Notlar
itiraf.com Kurucu ve editör
UzmanTV
Mediakraft Türkiye Oha Diyorum Kurucu ortağı
Yap Yap

Televizyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıllar Program Notlar
Şok yazar
Televizyon Çocuğu yönetmen,yazar
Beyaz Show yönetmen
2002 Ti Show yönetmen, yazar

Filmografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Film Notlar
2014 Siccîn Senarist
2014 Sabit Kanca 2 Senarist
2015 Siccîn 2 Senarist
2017 Oha Diyorum Senarist, Yönetmen

Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Kategori Çalışma Ödül
1998 En İyi Talk Show Wendy's Beyaz Show Altın Kelebek TV Yıldızları Yarışması
1999 En İyi Talk Show Banvit Beyaz Show Altın Kelebek TV Yıldızları Yarışması
2003 En İyi Oyun Sitesi itiraf.com Altın Örümcek
2004 En İyi Topluluk Sitesi itiraf.com Altın Örümcek

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Çalışkan, Kaan (13 Kasım 2013). "Mediakraft, Türkiye operasyonuna Ersan Özer ile başlıyor". Webrazzi. 16 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2015. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]