Erkekler kayaklı koşuda Dünya Kayak Şampiyonası madalyası kazananlar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

18 km ve 15 km[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
18 km
1925 Johannisbad  Otakar Německý (TCH)  František Donth (TCH)  Josef Erleback (TCH)
1926 Dünya Şampiyonasında yer almadı.
1927 Cortina d'Ampezzo  John Lindgren (SWE)  František Donth (TCH)  Viktor Schneider (GER)
17 km
1929 Zakopane  Veli Saarinen (FIN)  Anselm Knuuttila (FIN)  Hjalmar Bergström (SWE)
1930 Oslo  Arne Rustadstuen (NOR)  Trygve Brodahl (NOR)  Tauno Lappalainen (FIN)
18 km
1931 Oberhof  Johan Grøttumsbråten (NOR)  Kristian Hovde (NOR)  Nils Svärd (SWE)
1933 Innsbruck  Nils-Joel Englund (SWE)  Hjalmar Bergström (SWE)  Väinö Liikkanen (FIN)
1934 Sollefteå  Sulo Nurmela (FIN)  Veli Saarinen (FIN)  Martti Lappalainen (FIN)
1935 Vysoké Tatry  Klaes Karppinen (FIN)  Oddbjørn Hagen (NOR)  Olaf Hoffsbakken (NOR)
1937 Chamonix  Lars Bergendahl (NOR)  Kalle Jalkanen (FIN)  Pekka Niemi (FIN)
1938 Lahti  Pauli Pitkänen (FIN)  Alfred Dahlqvist (SWE)  Kalle Jalkanen (FIN)
1939 Zakopane  Juho 'Jussi' Kurikkala (FIN)  Klaes Karppinen (FIN)  Carl Pahlin (SWE)
1950 Lake Placid  Karl-Erik Åström (SWE)  Enar Josefsson (SWE)  Arnljot Nyaas (NOR)
15 km
1954 Falun  Veikko Hakulinen (FIN)  Arvo Viitanen (FIN)  August Kiuru (FIN)
1958 Lahti  Veikko Hakulinen (FIN)  Pavel Kolchin (URS)  Anatoly Shelyukhin (URS)
1962 Zakopane  Assar Rönnlund (SWE)  Harald Grønningen (NOR)  Einar Østby (NOR)
1966 Oslo  Gjermund Eggen (NOR)  Ole Ellefsæter (NOR)  Odd Martinsen (NOR)
1970 Vysoké Tatry  Lars-Göran Åslund (SWE)  Odd Martinsen (NOR)  Fyodor Simashev (URS)
1974 Falun  Magne Myrmo (NOR)  Gerhard Grimmer (GDR)  Vassili Rochev (URS)
1978 Lahti  Józef Łuszczek (POL)  Yevgeny Belyaev (URS)  Juha Mieto (FIN)
1982 Oslo  Oddvar Brå (NOR)  Alexander Zavyalov (URS)  Harri Kirvesniemi (FIN)
1985 Seefeld  Kari Härkönen (FIN)  Thomas Wassberg (SWE)  Maurilio De Zolt (ITA)
1987 Oberstdorf  Marco Albarello (ITA)  Thomas Wassberg (SWE)  Mikhail Devyatyarov (URS)
1989 Lahti freestyle  Gunde Svan (SWE)  Torgny Mogren (SWE)  Lars Håland (SWE)
1989 Lahti classical  Harri Kirvesniemi (FIN)  Pål Gunnar Mikkelsplass (NOR)  Vegard Ulvang (NOR)
1991 Val di Fiemme  Bjørn Dæhlie (NOR)  Gunde Svan (SWE)  Vladimir Smirnov (URS)
1993-1999 Dünya Şampiyonasında yer almadı.
2001 Lahti  Per Elofsson (SWE)  Mathias Fredriksson (SWE)  Odd-Bjørn Hjelmeset (NOR)
2003 Val di Fiemme  Axel Teichmann (GER)  Jaak Mae (EST)  Frode Estil (NOR)
2005 Oberstdorf  Pietro Piller Cottrer (ITA)  Fulvio Valbusa (ITA)  Tore Ruud Hofstad (NOR)
2007 Sapporo  Lars Berger (NOR)  Leanid Karneyenka (BLR)  Tobias Angerer (GER)
2009 Liberec  Andrus Veerpalu (EST)  Lukáš Bauer (CZE)  Matti Heikkinen (FIN)
2011 Oslo  Matti Heikkinen (FIN)  Eldar Roenning (NOR)  Martin Johnsrud Sundby (NOR)
2013 Val di Fiemme  Petter Northug (NOR)  Johan Olsson (SWE)  Tord Asle Gjerdalen (NOR)
2015 Falun  Johan Olsson (SWE)  Maurice Manificat (FRA)  Anders Gløersen (NOR)

50 km[değiştir | kaynağı değiştir]

1925'ten itibaren

Branş Altın Gümüş Bronz
1925 Johannisbad  František Donth (TCH)  František Häckel (TCH)  Antonín Ettrich (TCH)
1926 Lahti  Matti Raivio (FIN)  Tauno Lappalainen (FIN)  Olav Kjelbotn (NOR)
1927 Cortina d'Ampezzo  John Lindgren (SWE)  John Wikström (SWE)  František Donth (TCH)
1929 Zakopane  Anselm Knuuttila (FIN)  Veli Saarinen (FIN)  Olle Hansson (SWE)
1930 Oslo  Sven Utterström (SWE)  Arne Rustadstuen (NOR)  Adiel Paananen (FIN)
1931 Oberhof  Ole Stenen (NOR)  Martin Peder Vangli (NOR)  Karl Lindberg (SWE)
1933 Innsbruck  Veli Saarinen (FIN)  Sven Utterström (SWE)  Hjalmar Bergström (SWE)
1934 Sollefteå  Elis Wiklund (SWE)  Nils-Joel Englund (SWE)  Olli Remes (FIN)
1935 Vysoké Tatry  Nils-Joel Englund (SWE)  Klaes Karppinen (FIN)  Trygve Brodahl (NOR)
1937 Chamonix  Pekka Niemi (FIN)  Klaes Karppinen (FIN)  Vincenzo Demetz (ITA)
1938 Lahti  Kalle Jalkanen (FIN)  Alvar Rantalahti (FIN)  Lars Bergendahl (NOR)
1939 Zakopane  Lars Bergendahl (NOR)  Klaes Karppinen (FIN)  Oscar Gjøslien (NOR)
1950 Lake Placid  Gunnar Eriksson (SWE)  Enar Josefsson (SWE)  Nils Karlsson (SWE)
1954 Falun  Vladimir Kuzin (URS)  Veikko Hakulinen (FIN)  Arvo Viitanen (FIN)
1958 Lahti  Sixten Jernberg (SWE)  Veikko Hakulinen (FIN)  Arvo Viitanen (FIN)
1962 Zakopane  Sixten Jernberg (SWE)  Assar Rönnlund (SWE)  Kalevi Hämäläinen (FIN)
1966 Oslo  Gjermund Eggen (NOR)  Arto Tiainen (FIN)  Eero Mäntyranta (FIN)
1970 Vysoké Tatry  Kalevi Oikarainen (FIN)  Vjateslav Vedenin (URS)  Gerhard Grimmer (GDR)
1974 Falun  Gerhard Grimmer (GDR)  Stanislav Henych (TCH)  Thomas Magnusson (SWE)
1978 Lahti  Sven-Åke Lundbäck (SWE)  Yevgeny Belyayev (URS)  Jean-Paul Pierrat (FRA)
1982 Oslo  Thomas Wassberg (SWE)  Yuriy Burlakov (URS)  Lars-Erik Eriksen (NOR)
1985 Seefeld  Gunde Svan (SWE)  Maurilio De Zolt (ITA)  Ove Aunli (NOR)
1987 Oberstdorf  Maurilio De Zolt (ITA)  Thomas Wassberg (SWE)  Torgny Mogren (SWE)
1989 Lahti  Gunde Svan (SWE)  Torgny Mogren (SWE)  Alexey Prokurorov (URS)
1991 Val di Fiemme  Torgny Mogren (SWE)  Gunde Svan (SWE)  Maurilio De Zolt (ITA)
1993 Falun  Torgny Mogren (SWE)  Hervé Balland (FRA)  Bjørn Dæhlie (NOR)
1995 Thunder Bay  Silvio Fauner (ITA)  Bjørn Dæhlie (NOR)  Vladimir Smirnov (KAZ)
1997 Trondheim  Mika Myllylä (FIN)  Erling Jevne (NOR)  Bjørn Dæhlie (NOR)
1999 Ramsau  Mika Myllylä (FIN)  Andrus Veerpalu (EST)  Mikhail Botvinov (AUT)
2001 Lahti  Johann Mühlegg (ESP)  René Sommerfeldt (GER)  Sergey Kriyanin (RUS)
2003 Val di Fiemme  Martin Koukal (CZE)  Anders Södergren (SWE)  Jörgen Brink (SWE)
2005 Oberstdorf  Frode Estil (NOR)  Anders Aukland (NOR)  Odd-Bjørn Hjelmeset (NOR)
2007 Sapporo  Odd-Bjørn Hjelmeset (NOR)  Frode Estil (NOR)  Jens Filbrich (GER)
2009 Liberec  Petter Northug (NOR)  Maxim Vylegzhanin (RUS)  Tobias Angerer (GER)
2011 Oslo  Petter Northug (NOR)  Maxim Vylegzhanin (RUS)  Tord Asle Gjerdalen (NOR)
2013 Val di Fiemme  Johan Olsson (SWE)  Dario Cologna (SUI)  Alexey Poltoranin (KAZ)
2015 Falun  Petter Northug (NOR)  Lukáš Bauer (CZE)  Johan Olsson (SWE)

30 km[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1926 Lahti  Matti Raivio (FIN)  Tauno Lappalainen (FIN)  Veli Saarinen (FIN)
1927-1950 Dünya Şampiyonasında yer almadı.
1954 Falun  Vladimir Kuzin (URS)  Veikko Hakulinen (FIN)  Martti Lautala (FIN)
1958 Lahti  Kalevi Hämäläinen (FIN)  Pavel Kolchin (URS)  Sixten Jernberg (SWE)
1962 Zakopane  Eero Mäntyranta (FIN)  Janne Stefansson (SWE)  Giulio de Florian (ITA)
1966 Oslo  Eero Mäntyranta (FIN)  Kalevi Laurila (FIN)  Walter Demel (GER)
1970 Vysoké Tatry  Vyacheslav Vedenin (URS)  Gerhard Grimmer (GDR)  Odd Martinsen (NOR)
1974 Falun  Thomas Magnusson (SWE)  Juha Mieto (FIN)  Jan Staszel (POL)
1978 Lahti  Sergey Savelyev (URS)  Nikolay Zimyatov (URS)  Józef Łuszczek (POL)
1982 Oslo  Thomas Eriksson (SWE)  Lars-Erik Eriksen (NOR)  Bill Koch (USA)
1985 Seefeld  Gunde Svan (SWE)  Ove Aunli (NOR)  Harri Kirvesniemi (FIN)
1987 Oberstdorf  Thomas Wassberg (SWE)  Aki Karvonen (FIN)  Christer Majbäck (SWE)
1989 Lahti  Vladimir Smirnov (URS)  Vegard Ulvang (NOR)  Christer Majbäck (SWE)
1991 Val di Fiemme  Gunde Svan (SWE)  Vladimir Smirnov (URS)  Vegard Ulvang (NOR)
1993 Falun  Bjørn Dæhlie (NOR)  Vegard Ulvang (NOR)  Vladimir Smirnov (KAZ)
1995 Thunder Bay  Vladimir Smirnov (KAZ)  Bjørn Dæhlie (NOR)  Alexey Prokurorov (RUS)
1997 Trondheim  Alexey Prokourorov (RUS)  Bjørn Dæhlie (NOR)  Thomas Alsgaard (NOR)
1999 Ramsau  Mika Myllylä (FIN)  Thomas Alsgaard (NOR)  Bjørn Dæhlie (NOR)
2001 Lahti  Andrus Veerpalu (EST)  Frode Estil (NOR)  Mikhail Ivanov (RUS)
2003 Val di Fiemme  Thomas Alsgaard (NOR)  Anders Aukland (NOR)  Frode Estil (NOR)

Klasik stil: 1926, 1954-95, 2001. Serbest stil style: 1997-9, Mass Start: 2003.

4 x 10 km Bayrak Yarışı[değiştir | kaynağı değiştir]

1933'ten itibaren

Branş Altın Gümüş Bronz
1933 Innsbruck Per-Erik Hedlund
Sven Utterström
Nils-Joel Englund
Hjalmar Bergström
İsveç
František Šimůnek
Vladimír Novák
Antonín Bartoň
Cyril Musil
Çekoslovakya
Hugo Gstrein
Hermann Gadner
Balthasar Niederkofler
Harald Paumgarten
Avusturya
1934 Sollefteå Sulo Nurmela
Klaes Karppinen
Martti Lappalainen
Veli Saarinen
Finlandiya
Walter Motz
Josef Schreiner
Willy Bogner
Herbert Leupold
Almanya
Allan Karlsson
Lars Theodor Jonsson
Nils-Joel Englund
Arthur Häggblad
İsveç
1935 Vysoké Tatry Mikko Husu
Klaes Karppinen
Väinö Liikkanen
Sulo Nurmela
Finlandiya
Sverre Brodahl
Bjarne Iversen
Olaf Hoffsbakken
Oddbjørn Hagen
Norveç
Halvar Moritz
Erik August Larsson
Martin Matsbo
Nils-Joel Englund
İsveç
1937 Chamonix Annar Ryen
Oskar Fredriksen
Sigurd Røen
Lars Bergendahl
Norveç
Pekka Niemi
Klaes Karppinen
Juho 'Jussi' Kurikkala
Kalle Jalkanen
Finlandiya
Giulio Gerardi
Aristide Compagnoni
Silvio Confortola
Vincenzo Demetz
İtalya
1938 Lahti Juho 'Jussi' Kurikkala
Martti Lauronen
Pauli Pitkänen
Klaes Karppinen
Finlandiya
Ragnar Ringstad
Olav Økern
Arne Larsen
Lars Bergendahl
Norveç
Sven Hansson
Donald Johansson
Sigurd Nilsson
Martin Matsbo
İsveç
1939 Zakopane Pauli Pitkänen
Olavi Alakulppi
Eino Olkinuora
Klaes Karppinen
Finlandiya
Alvar Hägglund
Selm Stenvall
John Westbergh
Carl Pahlin
İsveç
Aristide Compagnoni
Severino Compagnoni
Goffredo Baur
Alberto Jammaron
İtalya
1950 Lake Placid Nils Täpp
Karl-Erik Åström
Martin Lundström
Enar Josefsson
İsveç
Heikki Hasu
Viljo Vellonen
Paavo Lonkila
August Kiuru
Finlandiya
Martin Stokken
Eilert Dahl
Kristian Bjørn
Henry Hermansen
Norveç
1954 Falun August Kiuru
Tapio Mäkelä
Arvo Viitanen
Veikko Hakulinen
Finlandiya
Nikolay Koslov
Fyodor Terentyev
Aleksey Kuznetsov
Vladimir Kuzin
Sovyetler Birliği
Sune Larsson
Sixten Jernberg
Arthur Olsson
Per-Erik Larsson
İsveç
1958 Lahti Sixten Jernberg
Lennart Larsson
Sture Grahn
Per-Erik Larsson
İsveç
Fyodor Terentyev
Nikolay Anikin
Anatoly Shelyukhin
Pavel Kolchin
Sovyetler Birliği
Kalevi Hämäläinen
Arto Tiainen
Arvo Viitanen
Veikko Hakulinen
Finlandiya
1962 Zakopane Lars Olsson
Sture Grahn
Sixten Jernberg
Assar Rönnlund
İsveç
Väinö Huhtala
Kalevi Laurila
Pentti Pesonen
Eero Mäntyranta
Finlandiya
Ivan Utrobin
Pavel Kolchin
Aleksey Kuznetsov
Gennady Vaganov
Sovyetler Birliği
1966 Oslo Odd Martinsen
Harald Grønningen
Ole Ellefsæter
Gjermund Eggen
Norveç
Kalevi Oikarainen
Hannu Taipale
Kalevi Laurila
Eero Mäntyranta
Finlandiya
Giulio de Florian
Franco Nones
Gianfranco Stella
Franco Manfroi
İtalya
1970 Vysoké Tatry Vladimir Voronkov
Valery Tarakanov
Fyodor Simashev
Vyacheslav Vedenin
Sovyetler Birliği
Gerd Hessler
Axel Lesser
Gerhard Grimmer
Gert-Dietmar Klause
Doğu Almanya
Ove Lestander
Jan Halvarsson
Ingvar Sandström
Lars-Göran Åslund
İsveç
1974 Falun Gerd Hessler
Dieter Meinel
Gerhard Grimmer
Gert-Dietmar Klause
Doğu Almanya
Ivan Garanin
Fyodor Simashev
Vasili Rochev
Yuri Skobov
Sovyetler Birliği
Magne Myrmo
Odd Martinsen
Ivar Formo
Oddvar Brå
Norveç
1978 Lahti Sven-Åke Lundbäck
Christer Johansson
Tommy Limby
Thomas Magnusson
İsveç
Esko Lähtevänoja
Juha Mieto
Pertti Teurajärvi
Matti Pitkänen
Finlandiya
Lars-Erik Eriksen
Ove Aunli
Ivar Formo
Oddvar Brå
Norveç
1982 Oslo Lars-Erik Eriksen
Ove Aunli
Pål Gunnar Mikkelsplass
Oddvar Brå
Norveç ile
Vladimir Nikitin
Alexander Batyuk
Yuriy Burlakov
Alexander Zavyalov
Sovyetler Birliği paylaştılar
(Yok) Kari Härkönen
Aki Karvonen
Harri Kirvesniemi
Juha Mieto
Finlandiya ile
Uwe Bellmann
Uwe Wünsch
Stefan Schicker
Frank Schröder
Doğu Almanya paylaştılar
1985 Seefeld Arild Monsen
Pål Gunnar Mikkelsplass
Tor Håkon Holte
Ove Aunli
Norveç
Marco Albarello
Giorgio Vanzetta
Maurilio De Zolt
Giuseppe Ploner
İtalya
Erik Östlund
Thomas Wassberg
Thomas Eriksson
Gunde Svan
İsveç
1987 Oberstdorf Erik Östlund
Gunde Svan
Thomas Wassberg
Torgny Mogren
İsveç
Aleksandr Batyuk
Vladimir Smirnov
Mikhail Devyatyarov
Vladimir Sakhnov
Sovyetler Birliği
Ove Aunli
Vegard Ulvang
Pål Gunnar Mikkelsplass
Terje Langli
Norveç
1989 Lahti Christer Majbäck
Gunde Svan
Lars Håland
Torgny Mogren
İsveç
Aki Karvonen
Harri Kirvesniemi
Kari Ristanen
Jari Räsänen
Finlandiya
Ladislav Švanda
Martin Petrášek
Radim Nyč
Václav Korunka
Çekoslovakya
1991 Val di Fiemme Øyvind Skaanes
Terje Langli
Vegard Ulvang
Bjørn Dæhlie
Norveç
Thomas Eriksson
Christer Majbäck
Gunde Svan
Torgny Mogren
İsveç
Mika Kuusisto
Harri Kirvesniemi
Jari Isometsä
Jari Räsänen
Finlandiya
1993 Falun Sture Sivertsen
Vegard Ulvang
Terje Langli
Bjørn Dæhlie
Norveç
Maurilio De Zolt
Marco Albarello
Giorgio Vanzetta
Silvio Fauner
İtalya
Andrey Kirilov
Igor Badamchin
Alexey Prokurorov
Mikhail Botvinov
Rusya
1995 Thunder Bay Sture Sivertsen
Erling Jevne
Bjørn Dæhlie
Thomas Alsgaard
Norveç
Karri Hietamäki
Harri Kirvesniemi
Jari Räsänen
Jari Isometsä
Finlandiya
Fulvio Valbusa
Marco Albarello
Fabio Maj
Silvio Fauner
İtalya
1997 Trondheim Sture Sivertsen
Erling Jevne
Bjørn Dæhlie
Thomas Alsgaard
Norveç
Harri Kirvesniemi
Mika Myllylä
Jari Räsänen
Jari Isometsä
Finlandiya
Giorgio Di Centa
Silvio Fauner
Pietro Piller Cottrer
Fulvio Valbusa
İtalya
1999 Ramsau Markus Gandler
Alois Stadlober
Mikhail Botvinov
Christian Hoffmann
Avusturya
Espen Bjervig
Erling Jevne
Bjørn Dæhlie
Thomas Alsgaard
Norveç
Giorgio Di Centa
Fabio Maj
Fulvio Valbusa
Silvio Fauner
İtalya
2001 Lahti Frode Estil
Odd-Bjørn Hjelmeset
Thomas Alsgaard
Tor Arne Hetland
Norveç
Urban Lindgren
Mathias Fredriksson
Magnus Ingesson
Per Elofsson
İsveç
Jens Filbrich
Andreas Schlütter
Ron Spanuth
René Sommerfeldt
Almanya
2003 Val di Fiemme Anders Aukland
Frode Estil
Tore Ruud Hofstad
Thomas Alsgaard
Norveç
Jens Filbrich
Andreas Schlütter
René Sommerfeldt
Axel Teichmann
Almanya
Anders Södergren
Per Elofsson
Mathias Fredriksson
Jörgen Brink
İsveç
2005 Oberstdorf Odd-Bjørn Hjelmeset
Frode Estil
Lars Berger
Tore Ruud Hofstad
Norveç
Jens Filbrich
Andreas Schlütter
Tobias Angerer
Axel Teichmann
Almanya
Nikolay Pankratov
Vasili Rotchev
Yevgeny Dementyev
Nikolay Bolschakov
Rusya
2007 Sapporo Eldar Rønning
Odd-Bjørn Hjelmeset
Lars Berger
Petter Northug
Norveç
Nikolai Pankratov
Vasili Rotchev
Alexander Legkov
Evgeni Dementiev
Rusya
Martin Larsson
Mathias Fredriksson
Marcus Hellner
Anders Södergren
İsveç
2009 Liberec Eldar Rønning
Odd-Bjørn Hjelmeset
Tore Ruud Hofstad
Petter Northug
 Norveç
Jens Filbrich
Tobias Angerer
Franz Göring
Axel Teichmann
 Almanya
Matti Heikkinen
Sami Jauhojärvi
Teemu Kattilakoski
Ville Nousiainen
 Finlandiya
2011 Oslo Martin Johnsrud Sundby
Eldar Rønning
Tord Asle Gjerdalen
Petter Northug
 Norveç
Daniel Rickardsson
Johan Olsson
Anders Södergren
Marcus Hellner
 İsveç
Jens Filbrich
Axel Teichmann
Franz Göring
Tobias Angerer
 Almanya
2013 Val di Fiemma Tord Asle Gjerdalen
Eldar Rønning
Sjur Røthe
Petter Northug
 Norveç
Daniel Richardsson
Johan Olsson
Marcus Hellner
Calle Halfvarsson
 İsveç
Evgeniy Belov
Maxim Vylegzhanin
Alexander Legkov
Sergey Ustiugov
 Rusya
2015 Falun Niklas Dyrhaug
Didrik Tønseth
Anders Gloeersen
Petter Northug
 Norveç
Daniel Richardsson
Johan Olsson
Marcus Hellner
Calle Halfvarsson
 İsveç
Jean-Marc Gaillard
Maurice Manificat
Robin Duvillard
Adrien Backscheider
 Fransa

10 km[değiştir | kaynağı değiştir]

1991'den 1999'a kadar.

Branş Altın Gümüş Bronz
1991 Val di Fiemme  Terje Langli (NOR)  Christer Majbäck (SWE)  Torgny Mogren (SWE)
1993 Falun  Sture Sivertsen (NOR)  Vladimir Smirnov (KAZ)  Vegard Ulvang (NOR)
1995 Thunder Bay  Vladimir Smirnov (KAZ)  Bjørn Dæhlie (NOR)  Mika Myllylä (FIN)
1997 Trondheim  Bjørn Dæhlie (NOR)  Alexey Prokurorov (RUS)  Mika Myllylä (FIN)
1999 Ramsau  Mika Myllylä (FIN)  Alois Stadlober (AUT)  Odd-Bjørn Hjelmeset (NOR)

Combined/double pursuit[değiştir | kaynağı değiştir]

1993'ten itibaren

Branş Altın Gümüş Bronz
10 km classical interval start + 15 km freestyle pursuit. Separate days.
1993 Falun  Bjørn Dæhlie (NOR)  Vladimir Smirnov (KAZ)  Silvio Fauner (ITA)
1995 Thunder Bay  Vladimir Smirnov (KAZ)  Silvio Fauner (ITA)  Jari Isometsä (FIN)
1997 Trondheim  Bjørn Dæhlie (NOR)  Mika Myllylä (FIN)  Alexey Prokurorov (RUS)
1999 Ramsau  Thomas Alsgaard (NOR)  Mika Myllylä (FIN)  Fulvio Valbusa (ITA)
10 km classical interval start + 10 km freestyle pursuit. Same day.
2001 Lahti  Per Elofsson (SWE)  Johann Mühlegg (ESP)  Vitaly Denisov (RUS)
10 km classical mass start; then 10 km freestyle pursuit
2003 Val di Fiemme  Per Elofsson (SWE)  Tore Ruud Hofstad (NOR)  Jörgen Brink (SWE)
15 km classical mass start; then 15 km freestyle pursuit
2005 Oberstdorf  Vincent Vittoz (FRA)  Giorgio Di Centa (ITA)  Frode Estil (NOR)
2007 Sapporo  Axel Teichmann (GER)  Tobias Angerer (GER)  Pietro Piller Cottrer (ITA)
2009 Liberec  Petter Northug (NOR)  Anders Södergren (SWE)  Giorgio Di Centa (ITA)
2011 Oslo  Petter Northug (NOR)  Maxim Vylegzhanin (RUS)  Ilia Chernousov (RUS)
2013 Val di Flemme  Dario Cologna (SUI)  Martin Johnsrud Sundby (NOR)  Sjur Røthe (NOR)
2015 Falun  Maxim Vylegzhanin (RUS)  Dario Cologna (SUI)  Alex Harvey (CAN)

Kişisel sprint[değiştir | kaynağı değiştir]

2001'den itibaren.

Branş Altın Gümüş Bronz
2001 Lahti  Tor Arne Hetland (NOR)  Cristian Zorzi (ITA)  Håvard Solbakken (NOR)
2003 Val di Fiemme  Thobias Fredriksson (SWE)  Håvard Bjerkeli (NOR)  Tor Arne Hetland (NOR)
2005 Oberstdorf  Vasili Rotchev (RUS)  Tor Arne Hetland (NOR)  Thobias Fredriksson (SWE)
2007 Sapporo  Jens Arne Svartedal (NOR)  Mats Larsson (SWE)  Eldar Rønning (NOR)
2009 Liberec  Ola Vigen Hattestad (NOR)  Johan Kjølstad (NOR)  Nikolay Morilov (RUS)
2011 Oslo  Marcus Hellner (SWE)  Petter Northug (NOR)  Emil Jönsson (SWE)
2013 Val di Flemme  Nikita Kriukov (RUS)  Petter Northug (NOR)  Alex Harvey (CAN)
2015 Falun  Petter Northug (NOR)  Alex Harvey (CAN)  Ola Vigen Hattestad (NOR)

Takım sprint[değiştir | kaynağı değiştir]

2005'ten itibaren

Branş Altın Gümüş Bronz
2005 Oberstdorf Tore Ruud Hofstad
Tor Arne Hetland
 Norveç
Jens Filbrich
Axel Teichmann
 Almanya
Dušan Kožíšek
Martin Koukal
 Çekya
2007 Sapporo Renato Pasini
Cristian Zorzi
 İtalya
Nikolay Morilov
Vasili Rotchev
 Rusya
Milan Šperl
Dušan Kožíšek
 Çekya
2009 Liberec Ola Vigen Hattestad
Johan Kjølstad
 Norveç
Tobias Angerer
Axel Teichmann
 Almanya
Sami Jauhojärvi
Ville Nousiainen
 Finlandiya
2011 Oslo Devon Kershaw
Alex Harvey
 Kanada
Petter Northug
Ola Vigen Hattestad
 Norveç
Alexander Panzhinskiy
Nikita Kriukov
 Rusya
2013 Val di Flemme Alexei Petukhov
Nikita Kriukov
 Rusya
Marcus Hellner
Emil Jönsson
 İsveç
Nikolay Chebotko
Alexey Poltoranin
 Kazakistan
2015 Falun Finn Hågen Krogh
Petter Northug
 Norveç
Alexei Petukhov
Nikita Kriukov
 Rusya
Dietmar Nöckler
Federico Pellegrino
 İtalya

Madalya tablosu[değiştir | kaynağı değiştir]

Tablo 2015 Championships ardından güncellendi.

Sıra Ülke Altın Gümüş Bronz Toplam
1  Norveç 50 35 38 123
2  İsveç 38 29 27 94
3  Finlandiya 29 29 26 84
4  Sovyetler Birliği (1954–91) 7 13 7 27
5  İtalya 5 7 15 27
6  Rusya (1993–günümüz) 5 7 11 23
7  Kazakistan (1993–günümüz) 3 2 4 9
8  Almanya (1925-39, 1991-günümüz) 2 8 6 16
9  Çekoslovakya (1925–91) 2 5 4 11
10  Doğu Almanya (1954-89) 2 3 2 7
11  Estonya (1938, 1993–günümüz) 2 2 0 4
12  Çekya (1993–günümüz) 1 2 2 5
 Fransa 1 2 2 5
14   İsviçre 1 2 0 3
15  Avusturya 1 1 2 4
 Kanada 1 1 2 4
17  İspanya 1 1 0 2
18  Polonya 1 0 2 3
19  Beyaz Rusya (1993–günümüz) 0 1 0 1
20  ABD 0 0 1 1
 Batı Almanya (1954-89) 0 0 1 1
Total medals awarded 152 150 152 454

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]