Erivan belediye başkanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu sayfada Ermenistan'ın başkenti Erivan'ın belediye başkanlarını kronolojik olarak listelemektedir.

Belediye başkanı Göreve gelme Görevi bırakma Parti Detaylar
Hovhannes Gorganian Ekim 1879 Eylül 1884
Barseğ Güganian Eylül 1884 Aralık 1893
Levon Tigraniants Ocak 1894' Haziran 1895
Aram Bunyatian Kasım 1895 Ekim 1896
Vahan Ter-Sarkayan Ekim 1896 Kasım 1898
İsahak Melik-Ağamalian Kasım 1898 Mart 1904
Hovhannes Melik-Ağamalian Mart 1904 Aralık 1910
Hovsep Tigranov Ocak 1911 Mart 1912
Hovhannes Melik-Ağamalian Şubat 1912 Aralık 1914 1904'ten 1910'a kadar eski belediye başkanı idi.
Smdat Haçaturiants Şubat 1915 Aralık 1917
Tadevos Toşian 20 Kasım 1917 25 Aralık 1918
Mkrtiç Mussiniants 9 Ocak 1919 27 Kasım 1920
Hrant Tavakyalian 4 Aralık 1920 25 Şubat 1919
Kevork Sarksian 7 Nisan 1921 26 Nisan 1921
Benyamin Sahakian 26 Nisan 1921 26 Mayıs 1921
Ruben Safrazpekian 26 Mayıs 1921 10 Nisan 1922
Hayk Azatian 3 Ocak 1922 25 Şubat 1922
Suren Şadunts 5 Mayıs 1922 29 Temmuz 1922
Arakel Avakian 29 Temmuz 1922 11 Haziran 1923
Aram Çaheltian 13 Ekim 1923 12 Ağustos 1924
Aram Kostanian 24 Kasım 1924 30 Ocak 1928
Vartan Mamikonian 29 Şubat 1928 7 Haziran 1928
Kevork Hanessoğlian 7 Haziran 1928 5 Mayıs 1930
Sergei Mardvian 4 Ağustos 1930 4 Ocak 1931
Assadur Asriyan 4 Ocak 1931 13 Aralık 1931
Aramais Erznvian 13 Aralık 1931 1 Mart 1933
Karapet Matinian 18 Mart 1933 1 Ağustos 1936
Kevork Hanessoğlian 1 Ağustos 1936 15 Kasım 1936 1928'den 1930'a kadar eski belediye başkanı idi.
Aleksandır Şahsuvarian 29 Ocak 1937 1 Eylül 1937
Levon Hovsepian 2 Ekim 1937 17 Aralık 1938
Soğomon Varapetian 17 Aralık 1938 2 Ocak 1940
Sarkis Kamalian 9 Ocak 1940 19 Mayıs 1943
Zaven Çarçian 20 Mayıs 1943 4 Eylül 1944
Aşot Hakarian 4 Eylül 1944 2 Nisan 1945
Levon Hovsepian 30 Nisan 1945 30 Mart 1947 1937'den 1938'e kadar eski belediye başkanı.
Yeğişe Vartanian 30 Mart 1947 9 Mayıs 1952
Vazrik Sekoyan 10 Mayıs 1952 13 Nisan 1954
Papken Asdvadzadrian 14 Nisan 1954 31 Mart 1955
Gurgen Çolahian 6 Nisan 1955 1 Haziran 1957
Gurgen Pahlevanian 2 Haziran 1957 21 Mart 1960
Suren Vartanian 22 Mart 1960 6 Aralık 1962
Grigor Hasratian 17 Aralık 1962 12 Şubat 1975
Hrant Enkitarian 18 Mart 1975 28 Nisan 1975
Murad Muradian 1 Mayıs 1975 9 Aralık 1985 Eski Meclis Yardımcısı ve eski Ekoloji Bakanı.
Eduard Avakian 10 Aralık 1985 9 Ekim 1989
Artaşes Gegamyan 10 Kasım 1989 2 Ekim 1990 SSCB Komünist Partisi 1995'ten beri yardımcı.
Hambartsum Galstyan 4 Aralık 1990 22 Aralık 1992
Vahagn Haçatrian 22 Aralık 1992 22 Şubat 1996 Devrim
Aşot Mirzoyan 23 Şubat 1996 7 Kasım 1996 Gümrü'deki belediye danışmanı
Vano Siradeğian 24 Kasım 1996 2 Şubat 1998 Eski İçişleri Bakanı yardımcısı ve eski İçişleri Bakanı.
Suren Abrahamyan 6 Mayıs 1998 15 Haziran 1999 Cumhuriyetçi Partisi Eski İçişleri Bakanı.
Albert Bazeyan 9 Ağustos 1999 10 Ocak 2001 Cumhuriyetçi Partisi Cumhuriyet Partisi'nin eski lideri, Meclis Başkan yardımcısı.
Robert Nazaryan 11 Ocak 2001 30 Haziran 2003
Yervand Zaharyan 1 Temmuz 2003 4 Mart 2009
Gagik Beglaryan 4 Mart 2009 31 Mayıs 2009 31 Mayıs'ta yer alınacak belediye seçimlerine kadar geçici belediye başkanıdır.
Karen Karapetyan 17 Aralık 2010 Kasım 2011 Bağımısz
Taron Margaryan 15 Kasım 2011 9 Temmuz 2018
Kamo Areyan 9 Temmuz 2018 13 Ekim 2018
Hayk Marutyan 13 Ekim 2018 Görevde

Dış bağlantılar ve kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]