Endust

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Endust
Türtoz yardımcısı
SahibiNakoma Products
KökeniABD
Çıkış1950
Satış alanıTüm dünya

Endust, Nakoma Products tarafından üretilen bir toz yardımcısıdır. Bir tozuma yardımı, doğrudan mobilya üzerine değil, toz bezi veya toz bezi üzerine püskürtülür.

Marka, 1950'lerde Martin Marietta'nın bir bölümü olan O-Cedar tarafından geliştirildi; Drackett, 1960'larda Martin Marietta'dan O-Cedar'ı satın aldı. Orijinal olarak, Endüst, bütan ve izopropanın itici bir karışımı ile kokusuz mineral ruhları ve 1,1,1-trikloroetandan oluşuyordu. Montreal Protokolü, ozonun tükenmesinden sorumlu bileşiklerden biri olarak 1,1,1-trikloroetanı hedefledi ve 1996'da başlamasını yasakladı. O zamandan beri, 1,1,1-trikloroetanın üretimi ve kullanımı kısırlandı.[1]

Fisher İşletme Koleji'nden Roger Blackwell, Doktora, Harry Drackett'in Endüst'i icat ettiğini söyledi. Ancak 1970'lerde Drackett şirketi, Endüst ürününü Chicago'daki küçük bir şirketten satın aldıklarını belirten tek sayfalık bir şirket geçmişi teklif etti.

Federal Ticaret Komisyonu, S. C. Johnson & Son'un 1992 yılında Drackett'i, bir yıl içinde belirli Drackett ürün hatlarını elden çıkarmaları koşuluyla satın almalarına izin verdi. O-Cedar, Vining Industries ile birleşmek için elden çıkarıldığı sırada Sara Lee, Ondust ve Behold'u satın aldı. Sara Lee 2011'de Endust and Behold'u Nakoma Ürünlerine sattı.[2]

2008 yılında Endust, astım ve alerji dostu, kokusuz, hipoalerjenik bir temizlik ürünü olan Endust Free'yi piyasaya sürdü.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Haziran 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ekim 2019. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Şubat 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ekim 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]