Drackett

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Drackett
EndüstriHızlı tüketim Malları
Kuruluş1856
Genel merkezi
Hizmet alanlarıDünya çapında

Drackett 20. yüzyılda özel kimyasallar sektöründe lider bir şirketti. Windex cam temizleyici, Vanish klozet temizleyici, Drano drenaj açıcı, Behold mobilya cilası, Endust tozlama yardımı, Renuzit hava spreyi, Mr Muscle fırın temizleyicisi ve Miracle White çamaşır ürünleri gibi ürünlerden sorumludur.[1] Ayrıca, O-Cedar süpürge, mop, sünger ve temizleyici üretti.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

1856'da Cleveland'da bir gemi inşa ailesinden doğan Philip Drackett, okuldayken eczacıya çıraklık yapmaya ve kendi evinin üzerine eczane açmaya karar verdi. Yine de kimyasallar tarafından büyülendi ve sonunda eczaneyi sattı, ilk olarak Chattanooga, Tennessee'de ve ardından Cincinnati'de ilaç tedarik evleri için satış temsilcisi oldu.[2] 54 yaşında, oğulları büyüdükçe, kendisi ve eşi Sallie kendi aracılıklarını açtı, soda külü (sodyum karbonat), kostik soda (sodyum hidroksit), klorlu kireç (çamaşır suyu) gibi maddeler ve haddeci tedarik şirketleri, çamaşırhaneler ve diğer endüstriyel kullanıcılara denatüre alkol (ispirto) gibi kimyasallar sağladı.

Beş yıl sonra, oğulları Harry ve Philip Jr. firma için çalışıyorlardı ve toplu kimyasallar satmak yerine onları paketliyorlardı. 1920'ler boyunca, P. W. Drackett ve Sons, ülkenin en büyük tıbbi kalite epsom tuzları (magnezyum sülfat) üreticisiydi.

1965'te, Drackett ailesi şirketi Bristol-Myers'a sattı. 1992 yılında ise S. C. Johnson & Son'a satıldı.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ https://www.bloomberg.com/research/stocks/private/snapshot.asp?privcapId=872586[yalın URL]
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 29 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Kasım 2018. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 30 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Kasım 2018. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]