En Güzel Hikayem

Vikipedi, özgür ansiklopedi
En Güzel Hikayem
Teoman stüdyo albümü
Yayımlanma5 Haziran 2004
KaydedilmeStüdyo İmaj
TarzAlternative Rock
Süre49:00
ŞirketAvrupa Müzik
YapımcıVolkan Başaran&Teoman
Teoman kronolojisi
En Güzel Hikayem
(2004)
Teoman stüdyo albümleri kronolojisi
En Güzel Hikayem
(2004)

Teoman'ın 5 Haziran 2004 tarihinde Avrupa Müzik şirketinden çıkardığı 6. stüdyo albümüdür. Albümün çıkış parçası Güzel Bir Gün, diğer klip parçaları Duş ve En Güzel Hikâyem'dir. En Güzel Hikâyem şarkısında Şebnem Ferah ile düet yapmıştır. Albümün düzenlemeleri Volkan Başaran, Tuğrul Akyüz, Alper Erinç ve Sunay Özgür tarafından stüdyo İmaj'da yapılmıştır. Sanatçı albümün ardından Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni de kapsayan uzun bir turneye çıkmıştır.

Geniş müzikal ekibiyle dikkat çeken albümde Pentagram'dan Tarkan Gözübüyük bas gitar, Vega'dan Tuğrul Akyüz, Blue Blues Band'ten Sunay Özgür, Tarkan'dan Can Şengün elektro gitar, Kurban'dan Burak Gürpınar bateri, Şebnem Ferah vokal katkılarında bulunmuştur. Teoman'ın ilk üç albümünün gitar partisyonlarını çalan Alper Erinç, dördüncü ve beşinci albümlerde Teoman'la yol ayrımına gitmişti. Teoman'ın altıncı albümü En Güzel Hikâyem'de tekrar Teoman'ın stüdyo ekibine katılıp elektro gitar katkısı sunmuştur. Albümün prodüktörü bir önceki albümde olduğu gibi yine Volkan Başaran'dır.

Tüm söz müziklerin Teoman'a ait olduğu ve cover içermeyen ilk albümdür.

Tartışmalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Albümde bulunan Duş isimli parçanın müstehencen sözler içermesi nedeniyle tartışma konusu olan Teoman 'Seks dünyayı döndüren en önemli yakıttır' diyerek tartışmalara cevap vermiştir.[1]

Ayrıca albümün tamamında Teoman'ın kendi hayatını anlattığı söylenmekte ve En Güzel Hikâyem şarkısında hayatının bir kısmının işlendiği söylenmektedir.

Kadro[değiştir | kaynağı değiştir]

Albüm Şarkıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Söz-Müzik: Teoman

  1. Güzel Bir Gün
  2. Duş
  3. Bugün
  4. Gökdelenler
  5. Ayna
  6. İnsanlar
  7. Parti
  8. Tuzak
  9. .. Dedi Annem
  10. En Güzel Hikâyem

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Seks dünyayı döndüren en önemli yakıttır". www.hurriyet.com.tr. 16 Haziran 2004. 26 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Aralık 2023.