Elmacı Kadın

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Elmacı Kadın
Pocketful of Miracles
YönetmenFrank Capra
Oyuncular
DağıtıcıUnited Artists
CinsiSinema
RenkRenkli
Yapım yılı1961, ABD
Süre136 dakika
Dilİngilizce
Bütçe2.9 milyon dolar
Hasılat5 milyon dolar

Elmacı Kadın (Pocketful of Miracles) 1961 yapımı bir Amerikan komedi filmidir. Yönetmeni Frank Capra'dır.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Annie yoksul bir kadındır ve hayatını New York’ta köşebaşında elma satarak kazanmaktadır. Annie’nin kızı Louisa bebekken İspanya’ya gönderilmiş ve o zamandan beri anne kız hiç karşılaşmamışlardır. Ancak mektuplaşmaktadırlar ve Annie kendisini New York sosyetesinin önemli bir ismi olarak tanıtmaktadır. Ne var ki Louisa bir gün annesine bir kontun oğluyla nişanlandığını ve nişanlısının ailesini tanıtmak için New York’a geleceğini yazar. Yalanı ortaya çıkacak olan Annie endişe içindedir.

Annie’den elma satın alan müşterilerden biri de bir gangster olan Dave’dir. Annie’nin sıkıntısını öğrenen Dave ve kız arkadaşı Queenie Martin Annie’ye yardım etmeye karar verirler. Dave çete elemanları ile bir düzen hazırlar. Annie Dave’nin yardımıyla konuklarına bir ziyafet verir. Ziyafet sırasında her çete elemanı sosyetede önemli bir kişi (Vali, Belediye başkanı vb.) rolü oynar. Böylelikle Louisa ve nişanlısının ailesi Annie’nin gerçek kimliğinin farkına bile varmazlar.

Bütün bu olaylar olurken Dave’nin bir de mafia lideri konuğu vardır. Dave bu önemli ve tehlikeli konuğu TIR kamyonu içerisinde New York’ta gezdirmektedir.[1]

Oyuncular ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "IMDB". 9 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2020.