Elliot See

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Elliot see
Elliot McKay see Jr.

1964'te see
Doğum 23 temmuz 1927 Dallas Teksas ABD
Ölüm 28 Şubat 1966 (38 yaşında) missouri
Ülkesi Amerika
Eğitimi ABD Deniz ticaret akademisi Kaliforniya üniversitesi (Los Angeles) Austin'deki Teksas üniversitesi
Rütbesi Komutan,ABD Deniz kuvvetleri rezervi
Meslek Test pilotu astronot mühendis Deniz havacısı

Elliot McKay See Jr. (23 Temmuz 1927 - 28 Şubat 1966) Amerikalı bir mühendis, deniz havacısı, test pilotu ve NASA astronotuydu.

1945'te Amerika Birleşik Devletleri Deniz Ticaret Akademisi'ne bir randevu aldı. 1949'da deniz mühendisliği alanında lisans derecesi ve Amerika Birleşik Devletleri Deniz Rezerv komisyonu ile mezun oldu ve General Electric'in Uçak Gaz Türbini Bölümüne mühendis olarak katıldı. Kore Savaşı sırasında deniz havacısı olarak aktif göreve çağrıldı ve uçak gemisi USS Randolph Avcı Filosu 144 (VF-144) ile Grumman F9F Panther avcı uçaklarını uçurdu. 1954'te Marilyn Denahy ile evlendi ve üç çocukları oldu.

See, General Electric'e (GE) 1956'da görev gezisinden sonra uçuş test mühendisi olarak tekrar katıldı ve GE motorlarıyla en yeni jet uçaklarını uçurduğu Edwards Hava Kuvvetleri Üssü'nde grup lideri ve deneysel test pilotu oldu. Ayrıca UCLA'dan havacılık mühendisliği alanında Bilim ustası derecesini aldı.

1962'de NASA'nın ikinci astronot grubunda seçilen See, ilk uzay uçuşu olacak olan Gemini 9'un ana komuta pilotuydu. İki haftalık uzay buluşma simülatörü eğitiminden geçecekleri St. Louis McDonnell Uçak fabrikasında bir NASA jet kazasında Gemini 9A mürettebat arkadaşı Charles Bassett ile birlikte bir uçak kazasında öldü.

Galeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Elliot see (solda)
Elliot see (solda)
Elliot see (solda) Charles bassettt ile Gemini 9A görevindeki Mürettebat fotoğrafı