Dengi Dengine

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Dengi Dengine bölümleri listesi sayfasından yönlendirildi)
Dengi Dengine
Dizinin logosu
FormatTelevizyon dizisi
TürKomedi
Aile
Proje tasarımcısıOsman Nail Doğan
SenaristOptik Düşler Senaryo Grubu
ÖyküAykut Yıldırım
YönetmenOsman Nail Doğan
Murad Zaloğlu
BaşrolSu Kutlu
Bora Akkaş
Baran Can Eraslan
Murat Kekilli
Şinasi Yurtsever
Altan Erkekli
Benian Dönmez
Jale Aylanç
Açılış müziğiDengi Dengine jenerik
Bitiş müziğiDengi Dengine jenerik
BesteciAli Saran
Ülke Türkiye
DiliTürkçe
Sezon sayısı1
Bölüm sayısı5
Yapım
Yönetici yapımcıRahmi Kukul
YapımcıOgün Şanlıer
İbrahim Elma
Mekânİstanbul
Görüntü yönetmeniSerdar Özdemir
Gösterim süresi100-110 dakika
Yapım şirketiİstanbul Medya Akademisi
Yayın bilgileri
KanalTRT 1
Resim formatı16:9
1080p
Ses formatıStereo
Yayın tarihi3 Haziran 2019 - 7 Haziran 2019
DurumuSona erdi

Dengi Dengine, 2019 yılının Haziran ayında (o senenin Ramazan Bayramı haftasında) TRT 1'de yayımlanan ve 5 bölüm süren aile ve komedi türündeki mini Türk televizyon dizisidir.[1][2]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Birer müzisyen olan Mert, Gökçe ve Bora; en büyük hayali rock festivalinde sahne almak olan arkadaşları Toprak'ı bir trafik kazasında kaybederler. Daha sonra, arkadaşları Toprak'ın anısını yaşatmak ve hayalini gerçekleştirmek için babası Seyfi ile birlikte çalışmaya başlarlar ve iş birliği yapmaya karar verirler. Fakat festivale katılmak için klip çekmeleri gerekmektedir. Dolayısıyla bunun için de maddi kaynak bulmak şarttır.

Bunun üzerine para kazanmak için iş aramaya başlarlar. İş arama maceraları, garip bir rektör olan Niyazi Hoca'nın odasında sona erer. Niyazi Hoca, onlara mahallenin muhtarına başvurmalarını önerir. Muhtarın yanına gittiklerinde de muhtar, onları Ramazan davulcusu olarak işe alır.

Daha önce hiç Ramazan davulculuğu yapmamış olan arkadaşlar, Ramazan davulu çalmaları yerine kendi usullerine göre mahalleyi sahura kaldırmaya çalışırlar.

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki tabloda, dizide yer alan karakterlerin bilgileri yer almaktadır.[3][4][5]

Oyuncu Karakter Açıklama
Su Kutlu Gökçe Müzisyen grubunun lideridir. 20 yaşındadır. Siyah giyinmeyi sever ve vücudunun farklı yerlerinde dövmeler vardır.
Bora Akkaş Mert Grubun bir üyesi olan Mert, varlıklı bir aileye mensuptur. Yirmili yaşlardadır. Genellikle gereksiz ve anlamsız konuşur.
Baran Can Eraslan Cenk Cenk, grubun suya sabuna dokunmayan kişisidir. Giyimi ve tarzı gruptakilerle aynıdır. Küpe takmaktadır ve boynunda bir dövmesi vardır.
Murat Kekilli Seyfi 50 yaşında olan Seyfi, grubun en yaşlı üyesidir. Oğlu Toprak, bir trafik kazasında ölmüştür. Oğlunun hayali ise ekiple birlikte bir konser düzenlemektir. Toprak’ın hayalini de babası Seyfi gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Seyfi, Anadolu erkeğidir ve kulağı pek iyi duymamaktadır.
Şinasi Yurtsever Niyazi Hoca 50 yaşında bir profesör olan Niyazi, kiraya tuttuğu evinde yaşayıp üniversitede okumaktadır. Tek amacı para kazanmaktır. 3 katlı olan binada üniversite kurmuştur. Grubun iş bulmasını sağlayan kişidir.
Altan Erkekli Muhtar Sabri Mahallenin muhtarıdır. Değişik bir bıyığı vardır ve gruptan bir kişiyi Ramazan davulcusu olarak işe sokmuştur.
Jale Aylanç Mevlüde Teyze Mahallenin yaşlı bir sakinidir. Gözleri iyi görmez. Tek başına yaşamaktadır. Eşini yıllar önce kaybetmiştir. Müzisyen grubunu evinde ağırlamıştır.
Uğur Serhan Veysel Mahallenin aksi, sinirli ve gergin sakinidir. Çok çabuk bir şeylere kızar; ama kendisine hürmet edildiğinde, saygı duyulduğunu hissettiğinde pamuk gibi birisi olur.
Benian Dönmez Fatma Veysel'in karısıdır. Dedikoducu bir kişiliğe sahiptir. Müzisyen grubunu pek sevmez.
Dilek Çelebi Sevcan Naci'nin karısı, Cemre'nin annesidir. Fatma ile birlikte takılıp sohbet etmektedir.
Bülent Seyran Naci Naci, mahallenin en tuhaf davranışlara sahip sakinidir. 50'li yaşlarında olan Naci'nin boyu orta uzunluktadır ve bıyıklıdır. Çay ocağı sahibidir.
Cemre Polat Cemre Naci ile Sevcan'ın kızıdır.
Ergül Miray Şahin Elif Elif, Kur'an kursu hocasıdır. 30 yaşındadır. Yaşlılara Kur'an okumakta zorlanır ama pes etmez.
Musab Ekici Mehmet Mahallenin fırıncısıdır. Veysel'in oğlu, Elif'in kardeşidir.
Ozan Çelik İmam Mahallenin imamıdır. Caminin onarımından, bakımından ve temizliğinden sorumludur. Komik ve eğlenceli bir kişiliği vardır.
Yiğit Ege Yazar İdris Camiye, üniversiteye ve mahallenin her türlü işine koşuşturan bir gençtir. En büyük isteği, Kur'an'ı hatmedip imam olmaktır. Sakin ve sessiz birisidir.
Ömer Turan Toprak Seyfi’nin oğlu olan Toprak, trafik kazası sonucunda ölmüştür. Tek hayali, grubun bir festivalde sahne almasıdır.

Yayın takvimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Yayın günü ve saati Sezon başlangıcı Final Çekilen bölüm sayısı Bölüm aralığı Yayın yılı TV Kanalı
1. sezon Hafta içi her gün 20.00 3 Haziran 2019 7 Haziran 2019 5 1-5 2019 TRT 1

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

1. sezon (2019)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Yayımlanma tarihi Yönetmenler Senarist TV kanalı
1. Bölüm 3 Haziran 2019 Osman Nail Doğan Murad Zaloğlu Optik Düşler Senaryo Grubu TRT 1
2. Bölüm 4 Haziran 2019
3. Bölüm 5 Haziran 2019
4. Bölüm 6 Haziran 2019
5. Bölüm
(Final)
7 Haziran 2019

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "TRT 1 Arşiv Dengi Dengine dizisi". TRT. 19 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Nisan 2021. 
  2. ^ Sporx (25 Nisan 2020). "Dengi Dengine dizisi nerede çekildi, oyuncu kadrosu". Sporx. 29 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Nisan 2021. 
  3. ^ "Dengi Dengine Dizisi Konusu Oyuncuları ve Karakterleri". CNN Türk. 17 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2021. 
  4. ^ "Dengi Dengine dizisinin oyuncuları kimler, konusu ne?". www.hurriyet.com.tr. 7 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Nisan 2021. 
  5. ^ "TRT'den Mini Dizi Geliyor! Dengi Dengine Kaç Bölüm Sürecek? Oyuncuları Kimler?". Gürses Gazetesi. 6 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Nisan 2021.