İçeriğe atla

DePuy

Vikipedi, özgür ansiklopedi
DePuy Synthes
Endüstri
TürAlt şirket
Kuruluş1895 (129 yıl önce) (1895)
KurucuRevra DePuy
Genel merkezi325 Paramount Drive, ,
Hizmet alanlarıDünya çapında
Önemli kişilerMichael M. Schulman, Mali İşler Müdürü
ÜrünYedek diz, kalça, biyomalzemeler
SahibiJohnson & Johnson
Web sitesidepuysynthes.com

DePuy Synthes ortopedi ve nöroşirürji şirketlerinin bir imtiyazıdır. 1998'de Johnson & Johnson tarafından satın alınan şirketleri Johnson & Johnson Tıbbi Cihazlar grubunun bir parçasıdır. DePuy, Codman, DePuy Mitek, DePuy Orthopaedics ve DePuy Spine markaları altında ürünler geliştirir ve pazarlar.

DePuy Orthopaedics, hasarlı veya hastalıklı eklemleri yeniden yapılandırmak ve travmatik iskelet yaralanmalarını onarmak ve yeniden yapılandırmak için ürünler tasarlar, üretir, pazarlar ve dağıtır. DePuy Omurga ürünleri omurganın kaynaşmasını ve omurga deformitelerinin düzeltilmesini kolaylaştırır, omurganın hareketini korur ve kemik kırıklarını onarır.

DePuy şu anda Birleşik Krallık, Japonya, Fransa, Almanya, İrlanda ve Avustralya dahil olmak üzere birçok ülkede faaliyet göstermektedir. DePuy, diğer birçok ülkede Johnson & Johnson Medical organizasyonu altında bir marka olarak faaliyet göstermektedir.[1]

DePuy şu anda, avukatların ve endüstri analistlerinin ana şirket Johnson & Johnson'a milyarlarca dolara mal olacağını tahmin ettiği hatalı kalça değiştirme sistemlerinin geri çağrılmasıyla ilgili 11.000'den fazla davaya konu olmuştur.[2]

1895'te Warsaw, Indiana'da Revra DePuy tarafından kurulan DePuy Manufacturing, çatlakları sabitlemek için kullanılan ahşap fıçı çıtalarının yerine geçecek fiber ateller tasarlamaya ve üretmeye başladı.[3]

İşletme şirketleri

[değiştir | kaynağı değiştir]
  • Codman & Shurteff, Inc.
  • DePuy Mitek, Inc.
  • DePuy Orthopaedics, Inc.
  • DePuy Spine, Inc

Dış bağlantılar

[değiştir | kaynağı değiştir]
  1. ^ Hermann Simon mentioned this company in his correspondent Book as an example of a "Hidden Champion" (Simon, Hermann: Hidden Champions of the 21st Century : Success Strategies of unknown World Market Leaders. London: Springer, 2009.- 978-0-387-98147-5.)
  2. ^ Meier, Barry (8 Mart 2013). "J.&J. Loses First Case Over Faulty Hip Implant". New York Times. Erişim tarihi: 5 Eylül 2013. 
  3. ^ "DePuy, a Johnson & Johnson Company" (PDF). Indiana Historical Society. 29 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ekim 2012.