Dürbün'deki yıldızlar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu liste Dürbün Takım Yıldızındaki dikkate değer yıldızlar listesi olup, azalan parlaklığa göre sıralanmıştır.

İsim Katalog belirtmeleri Konum Büyüklük Uzaklık Sınıfı Notlar
B G. HD HIP SA YK par slt
α Tel α 13 169467 90422 18s 26d 58.43sn −45° 58′ 06.0″ 3.49 −0.93 249 B3IV
ζ Tel ζ 14 169767 90568 18s 28d 49.74sn −49° 04′ 12.1″ 4.10 1.14 127 G8/K0III
ε Tel ε 3 166063 89112 18s 11d 13.78sn −45° 57′ 15.6″ 4.52 −0.97 409 G5III
λ Tel λ 41 175510 93148 18s 58d 27.76sn −52° 56′ 19.0″ 4.85 −1.21 531 A0V
ι Tel ι 64 184127 96341 19s 35d 12.99sn −48° 05′ 56.8″ 4.88 −0.55 398 G9III
δ1 Tel δ1 16 170465 90830 18s 31d 45.44sn −45° 54′ 53.1″ 4.92 −2.02 795 B6IV
ξ Tel ξ 78 190421 99120 20s 07d 23.17sn −52° 52′ 50.9″ 4.93 −3.00 1254 M1II düzensiz değişen
η Tel η 55 181296 95261 19s 22d 51.18sn −54° 25′ 25.4″ 5.03 1.64 155 A0Vn
δ2 Tel δ2 17 170523 90853 18s 32d 01.94sn −45° 45′ 26.5″ 5.07 −2.60 1116 B3III
ρ Tel ρ 45 177171 93815 19s 06d 19.92sn −52° 20′ 26.3″ 5.17 1.57 171 F7V
κ Tel κ 31 174295 92646 18s 52d 39.61sn −52° 06′ 25.7″ 5.18 0.41 293 G8/K0III
ν Tel ν 67 186543 97421 19s 48d 01.10sn −56° 21′ 44.2″ 5.33 1.75 170 A9Vn
QV Tel 6 167128 89605 18s 17d 07.54sn −56° 01′ 24.0″ 5.36 −1.43 743 B3IIIpe Be yıldızı
51 179886 94712 19s 16d 21.74sn −45° 27′ 57.8″ 5.38 −0.69 534 K3III
12 169405 90414 18s 26d 54.01sn −48° 07′ 01.6″ 5.44 −0.61 529 K0/K1III+..
33 174387 92630 18s 52d 27.21sn −46° 35′ 42.4″ 5.51 −1.83 956 M0III
PW Tel 63 183806 96178 19s 33d 21.63sn −45° 16′ 18.1″ 5.59 −0.04 436 A0p α² CVn değişeni
81 191829 99747 20s 14d 19.01sn −52° 26′ 44.3″ 5.65 −1.59 916 K4III
15 170069 90662 18s 29d 55.92sn −47° 13′ 13.8″ 5.69 −0.61 594 K2III
59 182509 95690 19s 27d 48.12sn −54° 19′ 31.1″ 5.70 −0.55 579 K4III
62 183552 96141 19s 32d 53.79sn −53° 11′ 08.2″ 5.76 0.29 405 Am
71 187420 97816 19s 52d 37.70sn −54° 58′ 15.7″ 5.76 0.58 354 G8/K0III
22 171819 91461 18s 39d 14.27sn −47° 54′ 35.3″ 5.84 0.82 329 A3V
69 187086 97598 19s 50d 14.05sn −47° 33′ 26.5″ 5.91 −1.76 1116 M1III
43 176664 93624 19s 03d 57.52sn −51° 01′ 05.7″ 5.93 1.17 292 K0/K1III
47 177406 93862 19s 06d 55.60sn −48° 17′ 56.8″ 5.95 0.80 349 A0V
7 167257 89597 18s 17d 00.92sn −51° 04′ 05.7″ 6.06 0.85 359 B9V
2 166006 89096 18s 11d 04.41sn −47° 30′ 47.0″ 6.07 0.18 490 K1III-IV
49 178845 94398 19s 12d 46.10sn −50° 29′ 10.7″ 6.12 0.39 457 G8III
84 192886 100184 20s 19d 17.68sn −47° 34′ 47.4″ 6.13 3.78 96 F5V
60 182893 95866 19s 29d 52.59sn −55° 26′ 29.7″ 6.14 0.93 359 K0/K1III
34 174500 92669 18s 52d 59.90sn −46° 35′ 10.9″ 6.17 −0.79 803 A1IV/V
35 174474 92676 18s 53d 02.36sn −48° 21′ 38.6″ 6.17 1.43 290 A2V
74 189080 98482 20s 00d 25.40sn −49° 21′ 03.4″ 6.18 1.35 302 K0III
19 170873 91062 18s 34d 31.13sn −52° 53′ 29.1″ 6.21 0.08 550 K2III
28 173047 92072 18s 45d 55.99sn −50° 52′ 21.6″ 6.24 −1.64 1226 B8/B9II
66 185139 96721 19s 39d 41.80sn −45° 16′ 42.8″ 6.24 1.25 324 Am
65 185075 96781 19s 40d 18.64sn −54° 25′ 03.9″ 6.24 0.97 370 K0III
77 190422 99137 20s 07d 35.07sn −55° 00′ 58.0″ 6.26 4.43 76 F8V
86 193307 100412 20s 21d 41.36sn −49° 59′ 55.7″ 6.26 3.71 106 G2IV-V
68 186756 97491 19s 48d 55.07sn −52° 53′ 16.8″ 6.27 −0.64 786 K1III
85 193002 100300 20s 20d 32.30sn −55° 03′ 02.9″ 6.27 −0.71 811 M0/M1III
83 192827 100151 20s 18d 55.97sn −47° 42′ 38.8″ 6.28 −0.30 675 M1III
46 177365 93860 19s 06d 54.81sn −50° 19′ 23.0″ 6.29 0.28 520 B9V
μ Tel μ 61 183028 95932 19s 30d 34.57sn −55° 06′ 36.1″ 6.29 3.47 120 F5V
32 174430 92687 18s 53d 12.00sn −51° 55′ 53.1″ 6.30 −2.45 1831 B4III
52 180134 94858 19s 18d 09.76sn −53° 23′ 12.8″ 6.36 3.07 149 F7V
56 181295 95239 19s 22d 37.68sn −51° 13′ 52.5″ 6.42 2.16 232 F0V
48 177693 94054 19s 08d 52.27sn −55° 43′ 12.5″ 6.44 0.97 405 K1IV
9 168871 90223 18s 24d 33.11sn −49° 39′ 09.0″ 6.45 4.20 92 G2V
79 190879 99270 20s 09d 03.81sn −47° 04′ 04.0″ 6.46 0.39 533 K5III
25 172223 91662 18s 41d 30.69sn −48° 05′ 39.9″ 6.47 0.78 447 K3III
190580 99188 20s 08d 09.57sn −52° 34′ 39.9″ 6.47 2.66 188 G3V
80 191732 99666 20s 13d 32.38sn −47° 42′ 47.3″ 6.47 0.77 449 K2III
72 187421 97819 19s 52d 39.11sn −54° 58′ 35.2″ 6.50 1.86 276 A2V
HIP 92367 30 173791 92367 18s 49d 27.34sn −45° 48′ 36.4″ 5.80 0.20 360 G8III
HD 191760 191760 99661 20s 13d 26.75sn -46° 12′ 03.7″ 8.26 277 G3IV/V iki doğrulanmamış gezegen
RR Tel 20s 04d 18.54sn −55° 43′ 33.2″ 12 8500 M5III+WD Nova Tel 1948, Simbiyotik nova

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]