Crowley (Supernatural)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Crowley
Supernatural karakteri
Crowley
YaratanEric Kripke Supernatural karakterleri listesi
CanlandıranMark Sheppard
Bilgileri
CinsiyetErkek
MeslekCehennemin kralı

Crowley ABD'nin The CW kanalında yayınlanan Supernatural adlı dizide Mark A. Sheppard tarafından canlandırdılan kurgusal bir karakterdir.

Crowley, son zamanlarda Cehennem'in Kralı haline gelmiş, normalde Kesişen Yolların Kralı ve Lilith'in sağ kolu olan kırmızı gözlü bir iblistir. Lucifer kafesteyken Cehennem'in Kralı olan Azazel'in yerine göz dikmiş, bu yüzden kardeşlerle müttefik olmuştur. İstediğini aldıktan sonra, Cehennem'ini genişletmek istemiş, o yüzden Castiel ile bir anlaşma yapmıştır. Castiel'in anlaşmayı bozması dolayısıyla onu öldürmeyi hedeflemiş ve meleklerden kurtulmak için Melek Tableti'ni bulmayı amaçlamıştır. İnsanken, 17. yüzyılda yaşamış İskoç bir terzi olduğunu, gerçek adının ise Fergus MacLeod olduğunu açıklamıştır. Penis boyunu büyütmek için bir iblise ruhunu satmış, gördüğü işkenceler sonucunda kendisi bir iblise dönüşmüştür. Annesi bir cadıdır ve kendisine birkaç numara öğretmiştir. Bedeni New York'ta başarılı bir ajana aittir. Cehennem Köpekleri'ne komut verebilir.

Ayrıntılı Bilgi[değiştir | kaynağı değiştir]

Crowley, ilk ortaya çıktığında Dean ve Sam onu öldürmeyi amaçlar, fakat Crowley, onlarla aynı şeyi istediğini ve Colt'u vereceğini söyler. Lucifer'ın bir melek olduğunu hatırlatır ve iblislerin umrunda olmadığını söyler. Crowley de Tanrı'sına pek sadık değildir. Bu yüzden kardeşlere yardım eder, fakat Colt Lucifer'ı öldürmez.

Bir Cehennem Köpeği kardeşlere saldırdığında ortadan kaybolur, birkaç dakika sonra ise yanında kendi Cehennem Köpeği ile gelir. Orada, "Mine is bigger" (Benimki daha büyük) diyerek neden ruhunu sattığı konusunu da açıklığa kavuşturur.

Colt, Lucifer'da bir işe yaramayınca Mahşerin 4 Atlısı'nın yüzüklerini toplamaları konusunda da onlara yardımcı olur. Lucifer'ın nerede olduğunu bulmak istediklerinde Bobby ile bir anlaşma yapar, ruhunu geri vereceği konusunda söz verir. Bunu yanında, Bobby sormasa bile sakat olan bacaklarını düzeltir.

Çok sonra, Dean ve Sam, büyükbabaları Samuel Colt'un Crowley için çalıştığını, karşılığında Mary'i dirilteceğini öğrendiği için istediği alfaları bulmaya çalıştığını öğrenir. Crowley'e bunu sorarlar ve Crowley, Araf'ın yerini öğrenmek istediğini söyler.

İleriki bölümlerde, Cehennem'de Lucifer yandaşları için terör estiren Crowley'den sıkılan Meg, kardeşler ile ittifak kurar. Castiel, Crowley'i bir Şeytan Kapanı'na hapseder ve Sam'in ruhu hakkında bir şey bilip bilmediğini sorar. Crowley bilmediğini söyleyince, Castiel, onun gerçek bedenini yakar. Burası, Crowley'in öldüğünü sandığımız noktadır.

Daha sonra Sam ve Dean, Eve'den Crowley'i bulmaya çalıştığını öğrenirler. Dean Eve'i öldürür ve mekanda çıkan kargaşa yüzünden Castiel herkesi öldürür. Son sahnede Cass, cesetlere bakar ve arkadan Crowley gelerek, daha kaç kere arkasını toplaması gerektiğini sorar.

Crowley'in öldüğü sanılması, onu öldüren kişinin de Castiel olması Sam ve Bobby'i şüphelendirir. Aslında haklıdırlar da. Castiel, Cennet'teki iç savaşta yardıma ihtiyacı olduğunda Dean'in yanına gidememiş, Crowley ile anlaşmıştır. Amaç, Araf'ı açıp ruhları 50 50 paylaşmaktır.

Fakat işler istediği gibi yürümez ve Castiel anlaşmayı bozar. Crowley, Raphael'in yanına geçer ama Castiel Raphael'i öldürünce içinde büyük bir kin ile yok olur.

Yedinci sezon başında Castiel, Crowley'i bulur. Crowley kendisini öldüreceği düşüncesiyle teslim olur fakat Castiel onun yerine Cehennem'in Kralı ile arasını iyi tutmak ister. Bu durum Crowley'i sevindirir.