Supernatural bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Paranormal ve drama türündeki Supernatural adlı dizinin bölüm listesidir. 9 Aralık 2014 tarihine kadar 204 bölüm yayınlanmıştır.

Genel bakış[değiştir | kaynağı değiştir]

SezonBölüm
sayısı
Orijinal yayın tarihiNielsen reytingleri
Başlangıç tarihiBitiş tarihiKanalSıraOrtalama izleyici
(milyon)
12213 Eylül 2005 (2005-09-13)4 Mayıs 2006 (2006-05-04)The WB1653.81[1]
22228 Eylül 2006 (2006-09-28)17 Mayıs 2007 (2007-05-17)The CW2163.14[2]
3164 Ekim 2007 (2007-10-04)15 Mayıs 2008 (2008-05-15)1872.74[3]
42218 Eylül 2008 (2008-09-18)14 Mayıs 2009 (2009-05-14)1613.14[4]
52210 Eylül 2009 (2009-09-10)13 Mayıs 2010 (2010-05-13)1252.64[5]
62224 Eylül 2010 (2010-09-24)20 Mayıs 2011 (2011-05-20)2092.42[6]
72323 Eylül 2011 (2011-09-23)18 Mayıs 2012 (2012-05-18)1762.03[7]
8233 Ekim 2012 (2012-10-03)15 Mayıs 2013 (2013-05-15)1522.52[8]
9238 Ekim 2013 (2013-10-08)20 Mayıs 2014 (2014-05-20)1412.81[9]
10237 Ekim 2014 (2014-10-07)20 Mayıs 2015 (2015-05-20)1562.02[10]
11237 Ekim 2015 (2015-10-07)25 Mayıs 2016 (2016-05-25)1312.81[11]
1222[12]13 Ekim 2016 (2016-10-13)TBATBATBA

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon 1 (2005–06)[değiştir | kaynağı değiştir]


genel

sezon
Bölüm adıİşlenen efsaneYayın tarihiYapım koduABD seyircisi
(milyon)
11"Pilot (Supernatural)"Beyaz Lady13 Eylül 20054752855.69
Küçük yaşta Sam ve Dean Winchester'ın annesinin açıklanamayan bir biçimde ölmesiyle babalarının önderliğinde yaratık avlamaya başlarlar. Yıllar sonra Sam bu hayatı bırakır ve üniversiteye başlar. Bir gün Dean Sam'in evine gelir ve babalarının ava gittiğini ve dönmediğini söyler. Birlikte babalarını bisüre aralar ve Sam eve döndüğünde sevgilisinin annesiyle aynı şekilde tavana asılı şekilde yanarak öldüğünü görür. Bu olaydan sonra Sam okulu bırakır ve abisi Dean'le ava gitmeye başlar.
22"Wendigo"Wendigo20 Eylül 20052T69015.01
Sam ve Dean babalarının günlüğünü kullanarak bir kampçı grubunun Wendigo adındaki bir yaratık tarafından kaçırıldığını bulur ve onları kurtarmak için kampçıların arkadaşlarıyla işbirliği yaparlar.
33"Dead in the Water"Vengeful Spirit27 Eylül 20052T69035.01
Wisconsin Gölü'ndeki esrarengiz ölümle ilgilenen Sam ve Dean kardeşler bu ölümün sebebinin Vengeful Spirit adındaki göl ruhunun olduğunu keşfeder.
44"Phantom Traveler"Şeytan4 Ekim 20052T69045.40
Sam ve Dean bir şeytanın pilotun içine girerek uçağı düşürdüğünü söyleyen birinden telefon alır. Sam ve Dean bir sonraki şeytan faaliyetinin nerde olacağını saptar ve uçağa biner ancak Dean uçak korkmaktadır ve bu Dean için çok zor olacaktır.
55"Bloody Mary (Supernatural)"Kanlı Mary11 Ekim 20052T69055.50
Sam ve Dean aynanın karşısında gözleri oyulmuş ölü bir adamın ölüm nedenini araştırırken bu olayı Kanlı mary'nin yaptığını bulurlar. Kanlı Mary kurbanlarını aynanın önünde kendi görüntüsüyle öldürmektedir.
66"Skin"Şekil Değiştirici18 Ekim 20052T69065.00
Sam'in kolejden arkadaşı Zach sevgilisini öldürmekten tutuklanır ve Sam bu haberi duyunca Zach'in bunu yapmıyacağını, bu olayın arkasında doğaüstü bir şeyin olduğunu söyler ve Winchester kardeşler araştırmaya başlar.
77"Hook Man"Kancalı Adam25 Ekim 20052T69025.08
Sam ve Dean kolejden bir öğrencinin ölümünü araştırmaya başlar. Ölen çocuğun kız arkadaşı olan Lori erkek arkadaşına görünmez birinin saldırdığını söyler. Daha sonra olayların Lori'ye bağlı olduğunu öğrenirler.
88"Bugs"Böcekler8 Kasım 20052T69074.47
Sam ve Dean inşaat sırasında bir adamın aniden açılan bir çukura düşüp esrarengiz bir biçimde ölmesini araştırır. Bu araştırmanın sonunda katilin böcekler olduğunu bulurlar.
99"Home"Ev15 Kasım 20052T69084.21
Sam gece kâbuslar görmeye başlar ve bunun üzerine kâbusundaki evi bulmaya çalışırlar. Evi bulunca evin içindeki şeytanın annelerini öldüren şeytanın aynısı olabileceğinden şüphelenirler.
1010"Asylum (Supernatural)"Ruhlar22 Kasım 20052T69095.38
Sam ve Dean perili bir akıl hastanesini araştırmak için Rockford, Illinois'e gider ama burada ruh Sam'in içine girecektir ve Dean'i öldürmeye çalışacaktır.
1111"Scarecrow (Supernatural)"Korkuluk10 Ocak 20062T69114.23
Sam ve Dean bir çiftin Indiana'da bir kasabada esrarengiz bir biçimde kaybolmasını araştırmaya gider ancak yolda Sam ve Dean kavga eder ve Sam çantasını alırak yola koyulur. Dean ise kasabaya gider ve olaylar böyle başlar.
1212"Faith (Supernatural)"Azrail17 Ocak 20062T69103.86
Sam ve Dean Bloody Bones adlı yaratıkla mücadele verirken Dean'e elektrik çarpar ve kalbi büyük oranda zarar görür. Dean'i kurtarmak için Sam bir medyum bulur ve medyum Dean'i iyileştirir ama bu olayın bir azrail ile ilgili olduğunu anlamaları uzun sürmez. Medyumun bir kişiyi iyileştirdiğinde bir başkası ölmektedir.
1313"Route 666 (Supernatural)"Yol 66631 Ocak 20062T69125.82
Dean'i eski kızarkadaşı arar ve babasının esrarengiz bir biçimde öldüğünü söyler. Bunun üzerinde Sam ve Dean olayı araştırmaya başlar ve bu olayın öfkeli bir ruh tarafından yapıldığını anlar.
1414"Nightmare"Kâbus7 Şubat 20062T69134.27
Sam bir rüya daha görür ve bu rüyası da gerçekleşir. Bu olayı araştırırlarken anneleri aynı şekilde ölmüş bir çocukla tanışırlar ve o da Sam gibi ilginç özelliklere sahiptir.
1515"The Benders"Eğiciler14 Şubat 20062T69143.96
Bir adamın ortadan birden kaybolduğunu söyleyen bir çocuğu dinleyen Sam ve Dean olayı araştırmaya başlar ancak bu olayın ardında doğaüstü bir olayın değil psikopat bir ailenin olduğunu bulur.
1616"Shadow"Gölge şeytanı28 Şubat 20062T69154.22
Sam ve Dean bir gölge şeytanını araştırıken Sam'in 11. bölümde tanıştığı kızın şeytan olduğunu ve babalarını tuzağa düşürmek istediğini anlar. Kız pencereden düşer ve öldüğünü sanırlar fakat şeytan hala içinde yaşıyordur.
1717"Hell House"Tulpa30 Mart 20062T69163.76
Sam ve Dean perili bir evi araştırıken içinde yaşayan Mordecai adlı yaratığı insanların hayal gücünün yarattığını farkederler ve bu yaptıkları iş hakkında düşünmelerini sağlar.
1818"Something Wicked"Shtriga6 Nisan 20062T69173.67
Sam ve Dean küçük bir kasabadaki çocuk hastalığını araştırırken bu olayın çocukların yaşam enerjisini çalan Shtriga adlı yaratıkla bağlantılı olduğunu görürler.
1919"Provenance"Yaşayan resimler/Ruhlar13 Nisan 20062T69183.62
Sam ve Dean tablonun el değiştirmesi ve cinayetler arasında bağlantı bulur ve bu olayın tablonun içinde yaşayan bir ruh tarafından yapıldığını farkederler. Tabloyu alıp yakmak isterler fakat tablo çok pahalıdır ve alması çok zordur.
2020"Dead Man's Blood"Ölü Adamın Kanı20 Nisan 20062T69193.99
Vampir faaliyetlerinin Colorado'da görülmesi üzerine Sam ve Dean'in babası ortaya çıkar ve her şeyi öldürme gücüne sahip olan Colt adlı silahın vampirlerin elinde olduğunu söyler. Silahı ele geçirdiklerinde babaları vampire ateş eder ve mermi vampiri yok eder. Ayrıca bu bölümde ölü bir insanın kanının vampirleri zehirlediğini öğrenirler.
2121"Salvation"Şeytan27 Nisan 20062T69203.26
Şeytan John'un papaz olan arkadaşını öldürür ve silahı almak için plan kurar ancak John'un da planları vardır.
2222"Devil's Trap"Şeytan Tuzağı4 Mayıs 20062T69213.99
Bobby Singer'ın evindeki şeytan kapanıyla şeytanı yakalayıp cehenneme gönderirler ve babalarını kurtarırlar ancak şeytanın içine girdiği bir tır sürücüsü arabalarına çarpar ve ağır yaralanırlar.

Sezon 2 (2006–07)[değiştir | kaynağı değiştir]


genel

sezon
Bölüm adıYayın tarihiYapım koduABD seyircisi
(milyon)
231"In My Time of Dying"Azrail/Şeytan28 Eylül 2006Bilinmiyor3.93
Kazadan sonra hastanede uyanan Sam ve babası, Dean'in durumunun ağır olduğunu öğrenirler. Azrail Dean'in ruhunu almaya çalışmaktadır. John oğlu Dean'i kurtarmak için silahı ve ruhunu Azazel'e satar ve Dean kurtulur ancak babası ölmüştür.
242"Everybody Loves a Clown"Şeytani Palyaço/Rakshasa5 Ekim 2006Bilinmiyor3.34
Ailelerini bir palyaçonun öldürdüğünü söyleyen çocukları araştıran Sam ve Dean, bu olayın Rackshasa adlı Hindu şeytanı ile alakalı olduğunu bulur. Palyaço gece çocukların evine gelip ailesini öldürmektedir.
253"Bloodlust"Vampirler12 Ekim 2006Bilinmiyor3.78
Dean vampir avcısı olan Gordon adında biriyle tanışır ancak daha sonra Gordon'ın sadece insan kanıyla beslenen vampirleri değil inek kanıyla beslenen vampirleri de öldürdüğünü anlar ve Gordon'ı durdurmaya çalışır.
264"Children Shouldn't Play With Dead Things"Çocuklar ölülerle oynamamalı19 Ekim 2006Bilinmiyor3.29
Neil Levine adında kolejli bir öğrenci necromancy ile aşık olduğu kızın ruhunu geri getirir fakat ruhun aslında kızgın bir zombi olduğunun farkında değildir. Ruh intikam için eski arkadaşlarını öldürmektedir.
275"Simon Said"Psişik güçler16 Ekim 2006Bilinmiyor3.65
Kötü bir ikizi bulunan Andy Gallagher adındaki genç düşünceleriyle insanlara istediğini yaptırabilmektedir. Kendisi kötü şeyler yapmazken ikizi insanları öldürmek istemektedir.
286"No Exit"Çıkış Yok2 Kasım 2006Bilinmiyor3.38
Amerikanın ilk seri katili olan H. H. Holmes'un ruhu cinayet işlemeye devam etmektedir ve Sam ve Dean bunu durdurmaya çalışır.
297"The Usual Suspects"Ölüm kehaneti9 Kasım 2006Bilinmiyor3.19
Winchester kardeşler avukat Anthony Giles ve karısı Karen'ın ölümünü araştırırken Baltimore Polis Departmanı tarafından yakalanıp tutuklanırlar. Lanet kendilerini sorgulayan polise geçince polis onlara inanır ve kaçmalarına yardım eder ve kendisini kurtarmalarını ister.
308"Crossroad Blues"Dörtyol Şeytanı16 Kasım 2006Bilinmiyor3.16
Winchester kardeşler ruhunu şeytana satan bir adama yardım etmeye çalışırlar.
319"Croatoan"Croatoan7 Aralık 2006Bilinmiyor3.12
Winchester kardeşler Rivergrove kasabısına gittiklerinde Sam yeniden bir rüya görür. Rüyasında şeytani bir virüsün kasabaya yayıldığını görmüştür. Sam'e bu virüs bulaşır fakat sonradan bu virüse bağışıklığı olduğu ortaya çıkar.
3210"Hunted"Av11 Ocak 2007Bilinmiyor3.24
Sam rüyasında öldüğünü gördüğü kızı kurtarmaya çalışırken Gordon Sam'in şeytan olduğunu ve dünyayı yok edeceğini düşünür ve Sam'i avlamaya çalışır.
3311"Playthings"Ruh18 Ocak 2007Bilinmiyor3.44
Sam ve Dean bir oteldeki açıklanamaz ölümleri araştırırken bu olayın bir çocuğun hayali arkadaşıyla ilgili olduğunu farkederler.
3412"Nightshifter"Shapeshifter25 Ocak 2007Bilinmiyor3.44
Sam ve Dean yarı insan yarı robot bir yaratığın hikâyesini dinler ve bunun Shapeshifter adlı şekil değiştiren yaratıkla ilgili olabilceğini bulurlar. Şekil değiştiriciyi öldürmeye çalışırken olaya FBI'da karışır.
3513"Houses of the Holy"Melek/Ruh1 Şubat 2007Bilinmiyor3.37
Sam ve Dean kendilerine meleklerin söylediğini ve bu yüzden cinayet işlediklerini söyleyen insanları araştırmaya başlar. Sam'de bu meleği görünce kiliseye gidip papazla görüşür.
3614"Born Under a Bad Sign"Kötü bir işaret altıda tarihi8 Şubat 2007Bilinmiyor3.84
Dean Sam'i kan içinde ve hafızasını yitirmiş bir şekilde otel odasında bulur. Dean kardeşinin karanlık tarafa geçtiğini görmeye başlar.
3715"Tall Tales"Trickster/Kozmik Şakacı15 Şubat 2007Bilinmiyor3.03
Sam ve Dean işlenen bir cinayeti araştırırken bu olayın Trickster adındaki yaratıkla ilgili olduğunu bulur.
3816"Roadkill"İntikamcı Ruh/Kayıp Ruh15 Mart 2007Bilinmiyor3.52
Sam ve Dean yoldaki bir kadına yardım eder ve bu kadının peşinde eski bir çiftçinin ruhu olduğunu öğrenirler.
3917"Heart"Kurtadam22 Mart 2007Bilinmiyor3.38
Sam ve Dean kurtadam olduğundan şüphelendikleri bir kıza yardım eder Sam bu kıza aşık olduğunu anlar.
4018"Hollywood Babylon"Hollywood Babil19 Nisan 2007Bilinmiyor3.24
Sam ve Dean korku filmi setindeki esrarengiz ölümü araştırır ve Poltergeist adlı yaratıkla alakalı olduğunu bulur.
4119"Folsom Prison Blues"Ruh26 Nisan 2007Bilinmiyor3.32
Sam ve Dean bir olayı araştırırken tutuklanırlar ve cinayet suçlamalarıyla karşı karşıya kalırlar.
4220"What Is and What Should Never Be"Cin26 Nisan 2007Bilinmiyor3.12
Dean bir cin tarafından saldırıya uğrar ve hayatında değişiklikler olur. Annesinin hayatta ve iyi olduğunu görür.
4321"All Hell Breaks Loose, Part 1"Şeytan/Cold Oak10 Mayıs 2007Bilinmiyor2.90
Sam ve diğer özel yetenekli kişileri Azazel kaçırır ve onları bir hayalet kasabaya koyar.
4422"All Hell Breaks Loose, Part 2"Şeytan/Cehennem/Dörtyol Şeytanı17 Mayıs 2007Bilinmiyor2.72
Sam'in ölmesi üzerine Dean Sam'i geri getirmek için ruhunu satar. Şeytan kapısı açılır ve Dean Azazel'i Colt ile öldürür.

Sezon 3 (2007–08)[değiştir | kaynağı değiştir]


genel

sezon
Bölüm adıYayın tarihiYapım koduABD seyircisi
(milyon)
451"The Magnificent Seven"Yedi Ölümcül Günah4 Ekim 20073T69012.97
Şeytan Kapısı'nın açılmasıyla yüzlerce şeytan serbest kalmıştır. Bu şeytanlar arasında yedi ölümcül günah olan "Açgözlülük", "Tembellik", "Gazap", "Kıskançlık" ve "Kibir" de vardır.
462"The Kids Are Alright"Şekil Değiştiren11 Ekim 20073T69023.16
Dean eski sevgilisini ziyaret etmek ister. Kasabaya gittiklerinde bazı esrarengiz olayların olduğunu anlarlar. Bir yaratık çocukları kaçırıp onların şekline girerek ailelerini öldürmektedir.
473"Bad Day at Black Rock"Lanetli Objeler18 Ekim 20073T69033.03
Lanetli bir obje olan Tavşan Ayağı 'nın çalınması üzerine Sam ve Dean bu işin peşine düşer ancak Sam'in yanlışlıkla Tavşan Ayağı'nı eline almasıyla lanet Sam'e geçer.
484"Sin City"Şeytanlar25 Ekim 20073T69043.02
İyi bir kasabanın kötü işlerin merkezi haline gelmesini araştıran Sam ve Dean, Richie adındaki Dean'in eski bir dostunu görürler. Şeytan, Richie'yi evine götürüp bodrum katında öldürünce Winchesterlar bu işin peşine düşer.
495"Bedtime Stories"Öfkeli Ruh1 Kasım 20073T69053.24
Bitkisel hayattaki bir kıza anlatılan çocuk öykülerinin vahşi bir şekilde hayata dönmesiyle esrarengiz olaylar başlar. Bu bölümde Sam ve Dean çocuk hikâyelerinin geçmişte masum olmadığını öğrenirler.
506"Red Sky at Morning"Öfkeli Ruh8 Kasım 20073T69063.01
Geceleri hayalet bir geminin görünmesi ve kurbanların boğularak ölmesini araştıran Sam ve Dean, sezonun üçüncü bölümünde Sam'den Tavşan Ayağı 'nı çalan kızla yeniden karşılaşırlar.
517"Fresh Blood"Vampirler15 Kasım 20073T69072.88
Sam ve Dean vampirlerin peşinden giderken Gordon'ın da vampir olduğunu öğrenirler.
528"A Very Supernatural Christmas"Noel karşıtı Pagan Tanrıları13 Şubat 20073T69083.02
Şömineye asılan çelenkler ve bunlarla alakalı ölümleri araştıran Sam ve Dean bu işin arkasında Pagan Tanrıları 'nın olduğunu öğrenirler ve bu tanrıları öldürmek kolay olmaz. Ayrıca bu bölümdeki geri dönüşlerden Winchester Kardeşler'in noelde ne yaptıkları hakkında bilgi edinilebilir.
539"Malleus Maleficarum"Cadılar/Şeytanlar31 Ocak 20073T69092.95
Sam ve Dean bir cadının yaptığı büyülerle ölen insanları araştırırken büyü Dean'e yapılınca Ruby onlara yardım eder.
5410"Dream a Little Dream of Me"Rüya Otu7 Şubat 20083T69102.68
Bobby'ye büyü yapıp ona eski karısının ruhunu gösteren bir adamın peşine düşen Sam ve Dean, Bobby'nin karısının şeytan tarafından ele geçirilip Bobby tarafından öldürüldüğünü öğrenir.
5511"Mystery Spot"Trickster14 Şubat 20083T69122.97
Sam'e büyü yapılır ve Sam her uyandığında aynı günü yaşar ve sonunda kardeşi Dean hep ölür. Bu durumu durdurmak isteyen Sam ve Dean bir yol aramaya başlar.
5612"Jus in Bello"Şeytan21 Şubat 20083T69113.23
Sam ve Dean Bela'nın evinden Colt'u geri almak için gider ancak Bela polisi arar iki kardeş tuzağa düşer ve yakalanırlar. Sam ve Dean hapisteyken polis binasının içindekilerin içine şeytan girer ve Lilith geri dönüp Sam ve Dean'e şeytanları cehenneme göndermelerine yardım eden kişileri öldürür.
5713"Ghostfacers"Öfkeli Ruh24 Nisan 20083T69132.22
Hell House bölümünde internet sitesinin sahibi olan çocuklar Ghostfacers adlı programla dünyayı bu konudan haberdar etmek istemektedir. Bu bölümde bu programın tanıtım videosunu Sam ve Dean seyreder, programın yayınlanmaması için odaya elektromıknatıs koyar ve bütün kasetler bozulur.
5814"Long Distance Call"Crocotta1 Mayıs 20083T69142.63
Evli bir adam kolejden eski bir kız arkadaşından telefon alır fakat arayan kişi ölüdür. En sonunda bu aramalara dayanamayan adam intihar eder. Yaratık Sam ve Dean'e de sevdiği kişileri gösterip onları öldürmeye çalışınca bu yaratığın peşine düşerler.
5915"Time Is on My Side"Ölümsüzlük/Doc Benton8 Mayıs 20083T69152.55
Sam ve Dean bir zombi olayını araştırır ve bu olayın sonunda Bela'nın da ruhunu sattığını ve anlaşmaların Lilith adındaki şeytanda olduğunu öğrenirler.
6016"No Rest for the Wicked"Lilith/Şeytan15 Mayıs 20083T69163.00
Dean'ın ölümüne 30 saat kalınca Bobby ve Sam Lilith'i aramaya başlar. Planlarına göre şeytan öldüren bıçakla Lilith'i öldürecekler ve Dean kurtulacaktır fakat plan işe yaramaz ve Dean cehenneme gider. Bölümün sonunda Dean'in cehennemdeki hali görülebilmektedir.

Sezon 4 (2008–09)[değiştir | kaynağı değiştir]


genel

sezon
Bölüm adıYayın tarihiYapım koduABD seyircisi
(milyon)
611"Lazarus Rising[13]"Melek/Şeytan/Psişik Güçler18 Eylül 2008 [13]3T75013.96
Dean mezarında uyanır ve nerede olduğunu bilmemektedir. Bir markete girer ve oradan yiyecek bir şeyler ve bir miktar para çalıp çıkar. Telefon kulübesinden Booby'yi arar fakat Bobby Dean'i tanımaz. Daha sonra bir araba çalıp Bobby'nin evine gider. Bobby Dean'i hayalet sanıp onu öldürmeye çalışır fakat daha sonra hayalet olmadığına ikna olur. Daha sonra Sam'i bulurlar, Sam'in Dean'i geri getirmek için anlaşma yaptığını düşünürler fakat Sam anlaşma yapmamıştır. Bunu yapanı öğrenmek için bir medyuma giderler fakat medyum yaratığı görmek üzereyken gözleri yanar ve kör olur. Bir kafeye giderler ve kafedekilerin şeytan olduğunu öğrenirler, daha sonra Sam kafeye tekrar gidip psişik güçleriyle şeytanı öldürür. Dean kendini geri getiren yaratıkla konuşur. Bu yaratığın Castiello adında bir melek olduğunu ve bir görevi olduğunu öğrenir.
622"Are You There, God? It's Me, Dean Winchester"Azazel/Melek25 Eylül 2008 [13]3T7502TBA
Dean Castiello'nun melek olduğuna inanmaz ve araştırmaya başlarlar. Bu arada Bobby'nin eski bir arkadaşı olan Olivia Lowry telefonuna uzun süredir cevap vermez ve onu bulmak için yola koyulurlar. Eve vardıklarında onu ölü bulurlar ve Bobby diğer arkadaşlarının da cevap vermediğini söyler. Daha sonra Dean'de arkadaşlarını arar fakat onlar da ölmüştür. İlk önce Sam'in peşine daha sonra da Bobby ve Dean'in peşine ruh takılır. Amaçları intikam almaktır. Bu ruhlardan kaçmak için Bobbay'nin yaratıklar için yaptığı tam korumalı odaya giderler. Ruhların elindeki işaretin kıyameti işaret olduğunu öğrenirler. Daha sonra Dean Azazel'i öldürmek için yola çıkar.
633"In the Beginning[13]"Azazel/Zamanda Yolculuk2 Ekim 2008 [13]3T75043.51
Melek, Dean'e bir görev verir ve Dean 1973 yılına gider. Burada ilerde babası olacak John Winchester ile tanışır. Babasını takip ederken annesinin eskiden avcı olduğunu öğrenir. Birlikte iş yaparken aradıkları şeytanın Azazel olduğunu öğrenirler. Dean annesini uyarmak için 2 Kasım 1983'te yataktan çıkmamasını söyler, bu şekilde bu olaylar olmayacaktır. Ancak Castiello geleceği değiştiremeyeceğini söyler. Dean Colt'u alır ve Azazel'in peşine düşer ancak ilerde annesi olacak Mary'de peşinden gelir. Dean Azazel'i öldüremez ve Mary'nin babasına gelecekten geldiğini anlatır ve babası zor da olsa onan inanır ama aslında bu kişi Mary'nin babası değil Azazel'dir.
644"Metamorphosis[13]"Rougarou9 Ekim 20083T75053.15
Sam Ruby ile bir şeytanı öldürürken Dean Sam'in psişik güçlerini daha yakından görür. Bunun üzerine Dean Sam'e çok sinirlenir ve Ruby'yi öldürmeye çalışır. Daha sonra da Sam'e Castillo'nun onu durdurması gerektiğini söylediğini söyler. Travis'in Sam'i araması üzerine Jack Montgomery adlı adamın peşine düşerler. Adamın içine Rougarou adlı yaratık girmiştir ve bu yaratık insan etiyle beslenmektedir. Öldürmenin tek yolu yakmaktır. Sam ve Dean Jack'i bulup yakmaya çalışırlar.Yaratık girmedi adam zaten yaratıktı (genetik olarak).
655"Monster Movie[13]"Şekil değiştirici16 Ekim 20083T75033.06
Bu bölüm diğer bölümlerden farklı olarak siyah-beyaz yayınlanmıştır. Sam ve Dean bir vampir olayını araştırmaya başlar. Araştırmaya devam ederken bir de kurtadam olayıyla karşılaşırlar. Olaylar daha da ilginçleşmeye başlar ve birde zombi olaya dahil olur. Vampir Dean'e saldırır ve Dean vampirin kulağını kopartır. Aslında bunların hepsinin tek bir kişi olduğunu ve bu işin Şekil Değiştiren ile alakalı olduğunu fark ederler.
666"Yellow Fever[13]"Buruburu/Hayalet hastalığı23 Ekim 20083T75063.25
Sam ve Dean esrarengiz kalp krizlerini araştırmaya başlar ve bir otopsisine girerler. Dean burada hayalet hastalığı kapar ve 48 saatlik ömrü kalır. Hastalık yüzünden her şeyden korkmaya başlar. Dean'i kurtarmak için bunu yapan hayaleti aramaya başlarlar.
677"It's the Great Pumpkin, Sam Winchester"Samhain/Melekler/Cadılar/Hayaletler/Zombiler30 Ekim 20083T75073.55
Sam ve Dean bir adamın jilet kusarak boğulmasını araştırmaya başlar. Bu işin bir cadının başının altından çıktığını anlarlar. Daha sonra da bir kız kaynayan suda yanarak ölür. Cadının amacı 29-30-31 Ekim günleri birer kişiyi öldürerek Samhain adlı şeytanı geri getirmektir. Bu şeytan geldiğinde diğer bütün yaratıkları uyanmaktadır. Sam ve Dean cadıyı durdurmaya çalışırlar.
688"Wishful Thinking"Lanetli Para/Dilek Kuyusu/Tiamat6 Kasım 20083T75083.24
Sam ve Dean hayalet gören bir kadını dinler ve bu olayı araştırmaya başlar. Olayı araştırırken bir adam Koca Ayak'ı gördüğünü iddia eder. Sam ve Dean ormana gittiklerinde Koca Ayak'ın izini görürler. Daha sonra bu olayın küçük bir kızın ayıcığının konuşmasını dilemesiyle ilgili olduğunu bulurlar ve dilek kuyusunu yok etmeye çalışırlar. Ayrıca bu bölümde Dean koşan bir çocuğa "Run Forrest Run" diyerek Forrest Gump'a bir gönderme yapmıştır.
699"I Know What You Did Last Summer"Melekler/Şeytanlar13 Kasım 20083T75092.94
Akıl hastanesindeki bir kız dünyanın sonunu geldiğini herkese söylemeye çalışır. Bunun üzerine hastanede görevli birinin içine giren bir şeytan bu kızı yakalamaya çalışır. Ruby, Sam ve Dean'e bu olayı anlatır ve Sam ve Dean bu olayın peşine düşer ancak Dean şeytanın sözüne güvenilmeyeceğini söyler ve gitmekte pek istekli olmaz. Sam Ruby'nin yaptığı iyilikleri Dean'e anlatır. Dean de cehennemi anlatır.
7010"Heaven and Hell"Melekler/Şeytanlar20 Kasım 20083T75103.34[14]
Castiello meleklerin konuşmalarını duyabilen Anna'nın ölmesi gerektiğini söyler. Anna'yı almak için içeri girerken Anna psişik güçleriyle melekleri geri gönderir. Sam ve Dean olayı analamak için Pamela'yı çağırır, Pamela Anna'yı hipnoz eder ve Anna bir melek olduğunu anlar. Sam ve Dean Anna'nın yeniden eski gücüne kavuşması için özünü aramaya başlar.
7111"Family Remains"Aile Içi vahşet15 Ocak 20093T75123.34[14]
Bodrumda büyüyen abi ve kızkardeş eve gelen yetişkinleri öldürmektedir. Evi alan en son ailenin en küçük çocuğu duvarda bir kızın olduğunu söyler ve ablası da hayaletin saldırısına uğradığını iddia eder. Aileyi kurtarmak isteyen Sam ve Dean, evin içindeki geçitleri bulur ve yaşadıkları yere ulaşır. Ulaştıklarında Dean'e saldırırlar ve Dean onları öldürmek zorunda kalır. Bu bölümde Avustralya'da yaşanan gerçek bir olaydan esinlenilmiştir.
7212"Criss Angel Is a Douchebag[15]"Kara Büyü/Tarot22 Ocak 20093T75133.06[16]
Eski bir sihirbaz olan Jay tekrar eski günlerine dönmek istemektedir. Birden şansı döner ve çok güzel numaralar yapmaya başlar fakat ölümcül numaralarda başarısız olduğunda onun yerine başka biri ölmektedir. Sam ve Dean bu olayı araştırmaya başlarlar ve Jay'in peşine düşerler fakat bunları Jay yapmamaktadır ve ne olduğunu hakkında bir fikri yoktur.
7313"After School Special"Öfkeli Ruh29 Ocak 20093T75113.57 [17]
Sam ve Dean eski okullarında işlenen bir cinayet için yeniden oraya giderler. Geri dönüşlerden Sam ve Dean okul hayatı görülebilmektedir. Bu olayın çok güçlü bir hayaletle ilgili olduğunu bulurlar. Hayalet, çocukları ele geçirip onların öfkeli olduğu kişileri öldürtmektedir. Sam ve Dean hayaleti durdurmaya çalışırlar.
7414"Sex and Violence"Siren5 Şubat 20093T75143.37

3 adam yeni tanıştıkları bir kadına aşık olup eşlerini öldürürler. Yapılan kan testinde aşk hormonu denilen Oxytocin adlı kimyasalın adamların kanında çok yüksek oranda bulunduğunu görürler. Sam ve Dean bu olayı araştırmaya başlar..

(Bahsi geçen siren yaratıkları Homeros'un Odysseia destanında Kral Odyseus'un Troya savaşından dönüşünde anlatılır. Bu destanın geçtiği yer olan Siren Kayalıkları ise Eski Foça ile Yeni Foça arasında kalan bölgededir.) [18][19]
7515"Death Takes a Holiday[20]"Azrail/Şeytan/Melek/Astral Seyahat12 Mart 20093T75152.84 [21]
Bar çıkışınca bir hırsız soymaya çalıştığı iki adamdan birisini vurur. Vurduğu adam yere düşer fakat hiçbir kanama yoktur ve çok geçmeden ayağa kalkar. Sam ve Dean bu olayı gazeteden öğrenir ve son 3 haftadır kasabada hiç kimsenin ölmediğini öğrenirler. Kendilerini blog yazarı olarak tanıtarak kalbine kurşun isabet edip kanaması bile olmayan adamla konuşurlar. Adam olayların bir mucize olduğunu düşünmektedir fakat Sam ve Dean aynı fikirde değildir. Sam ve Dean olayı araştırmaya başlarlar ve Azrail'in yok olduğunu öğrenirler. Onu geri getirebilmek için ruh olmaları gerekmektedir ve Astral Seyahat yapmaya karar verirler.
7616"On the Head of a Pin[20]"Melek/Alastair19 Mart 20093T75163.37
Melekler ölmeye devam etmektedir. Castiel ve Uriel bu olayı durdurmak için Dean'den yardım isterler. Dean'den Alastair'e işkence yapmasını isterler. Dean bunu zor da olsa kabul eder. Bu arada Ruby Sam'in yanına gelir ve onu şeytan kanıyla besler. Anna geri döner ve Castiel'e Dean'i durdurması gerektiğini söyler. Dean Alastair'den ilk mührü kendisinin kırdığını öğrenir.
7717"It's a Terrible Life[20]"Hayalet/ZacariahTBA3T7516TBA
Sam ve Dean birbirlerini tanımadıkları ve tamamen başka bir dünyada uyanırlar Dean bir yazıcı şirketinin müdürü, Sam ise orada çalışan bir personeldir. İkisi de hayaletlere inanmazlarken, şirkette aniden intiharlar olduğunu görürler. Sam bu arada hayaletlerle ilgili rüyalar görmektedir ve Dean'la beraber avlandıklarını söyler. Dean baştan inanmaz ama şirketteki hayaleti görünce mecburen bu sırı çözmek zorunda kalırlar.
7818"The Monster at the End of This Book[20]"SuperNatural/MelekTBA3T7516TBA
Bir yazarın 2005'ten beri Supernatural adında bir karikatür kitabı yazdığını öğrenirler, Sam ve Dean'ın yaşadığı tüm olaylar bu kitapta geçmektedir.Sam ve Dean yazarı bulmaya çalışırlar ve bu yazarın herhangi bir insan olmadığını fark ederler.
7919"Jump the Shark[20]"Adam MilliganTBA3T7516TBA
John Winchester'in telefonu çalar, Sam ve Dean telefona cevap verir fakat telefon edenin John Winchester'ın gayrimeşru oğlu Adam Milligan olduğunu öğrenirler.
8020"Rapture[20]"MeleklerTBA3T7516TBA
Castiel Cennet'e geri gönderilir. Castiel'den geriye sadece onun bedeni Jimmy kalır, Jimmy ailesine geri dönmek ister ve şeytan melek savaşından kaçmaya çalışır fakat şeytanlar çoktan aileyi öldürmeye kararlıdır. Bu arada Castiel geri döner. Dean ve diğerleri Sam'in şeytan kanı içtiğini görünce Sam'i hücreye kapatırlar.
8121"When the Levee Breaks[20]"Melekler/ŞeytanlarTBA3T7516TBA
Hücreye kapatılan Sam delirir. Sam Lilith'i öldürmek için hücreden kaçar ve yine Ruby'nin kanını içmeye gider. Bu arada son mührün ne olduğunu öğrenmek için Dean, Alastair'e işkence yapmaktadır.
8222"Lucifer Rising[20]"Kıyamet/LuciferTBA3T7516TBA
66. mührün kırılmasına sadece 1 mühür kalmıştır, Castiel ve Zacariah Dean'ı bir odaya hapsederler ve son mührün ne olduğunu öğrenmeye çalışırlar. Sam Lilith'i öldürmeye çalışmaktadır. Sam Lilith'i öldürmek üzereyken Castiel, Dean'ı serbest bırakır, ama Sam Lilith'i öldürmüştür.Bu arada son mührün Lilith'in ölmesi olduğunu öğrenirler. Lucifer artık serbesttir.

Sezon 5 (2009–10)[değiştir | kaynağı değiştir]


genel

sezon
Bölüm adıYayın tarihiYapım koduABD seyircisi
(milyon)
831Şeytan için Taziye10 Eylül 20093X52013.40
Sam Winchester (Jared Padalecki) tarafından önceki sezon finali yanlışlıkla serbest bırakılan Lucifer ile kıyamet başlar.
842"Good God, Y'All!"Tanrım, Y'All!17 Eylül 20093X52022.80
Castiel Tanrı'yı ​​bulmak ve Luciferi yenmek ve kıyameti durdurmak için bir göreve çıkar.
853"Free to Be You and Me"Sen ve Ben Be Free24 Eylül 20093X52032.66
Sam "normal" bir hayat yaşamak için avcılıktan vazgeçer, Geceleri, ölen kız arkadaşı Jessica onu ziyaret eder ve insanların çok çabalamalarına rağmen asla değişemediklerini söyler. Dean ise avlanmaya devam eder ve kıyameti durdurmaya kararlıdır.
864"The End"Son1 Ekim 20093T75052.62
Sam, Dean'ı çağırır ve kıyameti durdurmaya yardım edeceğini, savaşmaya devam edeceğini söyler, Dean ise ayrı kalmalarının ve bir süre görüşmemelerinin daha iği olacağını söyler. Bölümün en sonunda tekrar beraber çalışmaya başlarlar
875"Fallen Idols"Günahkar Putlar9 Ekim 20093x52052.59
Bu bölümde kardeşler Leshii adında bir tanrının peşine düşerler. Tanrı ünlü insanların şekline bürünüp hayranlarının kanıyla beslenmektedir. Bu sırada Sam Dean'e artık onun küçük kardeşi olmadığını ve onun büyüdüğünün kabullenmesini ister. Bölüm sonunda Dean Sam ve onun artık eşit seviyelerde olduğun kabul eder hatta arabayı kullanmasına izin verir.
886"I Believe the Children Are Our Future"Çocukların bizim geleceğimiz olduğuna inanıyorum15 ekim 20093X52022.59
Bölümde yarı insan yarı şeytan bir çocuk ortaya çıkar. Şeytanlar onu Meleklere karşı olan savaşlarında kullanmak isterler ama Dean ve Sam buna engel olur ve çocuğu iyilerin tarafını seçmek için ikna ederler. Çocuk çok fazla güçlüdür. Bölümün sonunda çocuk kaçar ve ortadan kaybolur. (Cass bölümde az da olsa yer alıyor)
897"The Curious Case of Dean Winchester"Dean Winchester hakkındaki ilginç vaka29 ekim 20093X52022.90
Bu bölümde kardeşlerin karşısında insanlaın yıllarını poker oynayarak alan 900 yaşında bir erkek cadı ile karşılaşırlar. Bobby'nin 25 yılını kaybetmesi üzerine Dean'de oynar ve kaybeder. Cadıya karşı bir büyü bulmaya çalışırken bu sefer Sam oynar ve kazanır. Bölümde biraz Bobby'nin duyguları ön plandadır.
908"Changing Chanles"Kanal Değiştirmek / Ziplemek5 Kasım 20093X52022.90
Yine hileci ile karşı karşıya olan kardeşler ondan cennet ve cehennem arasında olan savaş için yardım istemeye karar verirler. Hilecinin onlara koyduğu şart sonucu değişik programlarda oynamaya başlarlar. Birden ortaya çıkan Cass'i hileci basit bir hareketle yok edince onun bir melek olduğunu anlarlar ve ona tuzak kurarlar. Hileciyi tuzağa düşürünce onun aslında baş melek Gabriel olduğunu öğrenirler.

Sezon 6 (2010–11)[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon 7 (2011–12)[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon 8 (2012–13)[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon 9 (2013–14)[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon 10 (2014–15)[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon 11 (2015–16)[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon 12 (2016-17)[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Season Program Rankings (Part Two of Two)". ABC Medianet. Mayıs 9, 2006. 29 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Ekim 15, 2014. 
  2. ^ "Season Program Rankings From 09/18/06 Through 05/20/07". ABC Medianet. Mayıs 22, 2007. 4 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Ekim 15, 2014. 
  3. ^ "Season Rankings (Through 5/18)". ABC Medianet. Mayıs 20, 2008. 4 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Ekim 15, 2014. 
  4. ^ "Season Program Rankings (Through 5/17)". ABC Medianet. Mayıs 19, 2009. 20 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Ekim 15, 2014. 
  5. ^ Gorman, Bill (Haziran 16, 2010). "Final 2009–10 Broadcast Primetime Show Average Viewership". TV by the Numbers. 24 Haziran 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Ekim 15, 2014. 
  6. ^ Gorman, Bill (Haziran 1, 2011). "2010–11 Season Broadcast Primetime Show Viewership Averages". TV by the Numbers. 21 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Ekim 15, 2014. 
  7. ^ Gorman, Bill (Mayıs 24, 2012). "Complete List Of 2011–12 Season TV Show Viewership: 'Sunday Night Football' Tops, Followed By 'American Idol,' 'NCIS' & 'Dancing With The Stars'". TV by the Numbers. 25 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Ekim 15, 2014. 
  8. ^ Bibel, Sara (Mayıs 29, 2013). "Complete List Of 2012–13 Season TV Show Viewership 'Sunday Night Football' Tops, Followed By 'NCIS,' 'The Big Bang Theory,' & 'NCIS: Los Angeles'". TV by the Numbers. 28 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2014. 
  9. ^ "Full 2014–14 Series Rankings". Deadline. Mayıs 23, 2014. 10 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Ekim 16, 2014. 
  10. ^ Bibel, Sara (Haziran 8, 2015). "Live+7 Ratings: Complete 2014-15 Season 'The Big Bang Theory' Leads Adults 18-49 Ratings Increase; 'The Messengers' Earns Biggest Percentage Increase, 'The Blacklist' Tops Viewership Gains". TV by the Numbers. 12 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Haziran 15, 2015. 
  11. ^ "Final Live +7 viewer averages for 2015-16: 'The Big Bang Theory' moves ahead of 'NCIS,' NFL stays No. 1". TV by the Numbers. Haziran 13, 2016. 17 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Temmuz 1, 2016. 
  12. ^ Mitovitch, Matt Webb (Ağustos 11, 2016). "CW Boss on Fifth Superhero Night, Supergirl Predictions, Episode Counts, Little Women Status and More". TVLine. 9 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Ağustos 11, 2016. 
  13. ^ a b c d e f g h The CW Television Network, CWTV.com Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "Season4" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış (Bkz: Kaynak gösterme) Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "Season4" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış (Bkz: Kaynak gösterme) Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "Season4" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış (Bkz: Kaynak gösterme) Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "Season4" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış (Bkz: Kaynak gösterme)
  14. ^ a b http://www.sitcomsonline.com/boards/showthread.php?t=236631
  15. ^ http://www.tv.com/supernatural/criss-angel-is-a-douchebag/episode/1240731/summary.html?tag=ep_guide;ep_title;11
  16. ^ http://www.sitcomsonline.com/boards/showthread.php?t=239811
  17. ^ http://tvbythenumbers.com/2009/01/30/thursday-ratings-hells-kitchen-is-back-private-practice-plunges/11772
  18. ^ http://www.foca.gov.tr/default_B0.aspx?content=1082
  19. ^ http://www.focafoca.com/default.asp?sayfa=692&id=567#.Uk_7xNIXHwh
  20. ^ a b c d e f g h http://www.eonline.com/uberblog/watch_with_kristin/b72283_spoiler_chat_gossip_girls_dan_takes_new.html
  21. ^ http://tvbythenumbers.com/2009/03/13/thursday-ratings-surprise-clooney-return-boosts-er-only-a-little/14482