Cottagecore

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Watercolour painting of a cottage garden by Lilian Stannard
Kır bahçeleri, 'cottagecore' estetiğini simgeliyor.

Cottagecore, idealize edilmiş bir kırsal yaşamı seven ergenler ve genç yetişkinler tarafından popüler hale getirilen bir internet estetiğidir . Başlangıçta kırsal bir Avrupa yaşamına dayanan Cottagecore,[1] 2010'lar boyunca geliştirildi ve ilk olarak 2018'de Tumblr'da Cottagecore olarak adlandırıldı[2] Estetik, geleneksel kırsal giyim, iç tasarım ve çizim, fırıncılık ve çömlekçilik gibi el sanatlarına odaklanır ve grandmacore, farmcore, goblincore ve fairycore gibi benzer estetik hareketlerle ilgilidir.

Bazı kaynaklarda Cottagecore Y Kuşağı ve Z Kuşağı'nın bir alt kültürü olarak tanımlanır. Bu gençlerin karşılaştığı ekonomik güçler ve diğer zorluklar, bu nesillerin sürdürülebilirliğe verdiği önem ve son zamanlarda uzaktan çalışma eğilimi (başlangıçta COVID-19 pandemisi sırasında) ile birlikte bu eğilimin önemli bir itici gücü olarak görüldü.

Bu eğilim, gerçekçi bulunmadığı veya bazılarının zamanı geçmiş olarak gördüğü zihniyetleri desteklediği için eleştirilere maruz kaldı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Cottagecore Was Just the Beginning". The Atlantic. 5 Şubat 2021. 27 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mayıs 2021.  Birden fazla yazar-name-list parameters kullanıldı (yardım); Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  2. ^ "Cottagecore, Taylor Swift, and our endless desire to be soothed". Vox (İngilizce). 3 Ağustos 2020. 5 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mayıs 2020.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)