Club Bing

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Club Bing
SahipMicrosoft
Site türüÇevrimiçi oyunlar
Başlama tarihiNisan 2007 (17 yıl önce) (2007-04)
Bitiş tarihi31 Mayıs 2012 (11 yıl önce) (2012-05-31)
Geçerli durumDurduruldu

Club Bing, Microsoft'un Bing arama motorunun parçası olarak Nisan 2007'den Mayıs 2012'ye kadar süren çevrimiçi sözcük oyunları grubudur. Bir oyunu tamamlayan veya kısmen tamamlayan oyuncular, Microsoft veya diğer ürünler için değiştirilebilen "biletler" (başlangıçta günde 1000'e kadar, daha sonra 500'e düşürdü) kazandılar.[1] Site arama motoru Bing için pazar payında belirgin bir artış ile yatırıldı.[2]

Club Bing, oyunda kazanılan biletlerden bir kısmını kullanıcıların istedikleri bir hayır kurumuna veya okula göndermesine izin vermek için açıldı. Birçok yerel yardım kuruluşu, okul ve kuruluşlar kullanıcılara sunulmaktadır.[3]

15 Şubat 2012'de Microsoft, Club Bing'in 31 Mayıs 2012'de kapanacağını açıkladı. Gerçek oyun 15 Mayıs 2012'de sona erdi; Ödül tazmini 31 Mayıs'ta sona erdi.

Oyunlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Banana Shuffle - Oyuncuların bir kerede bir harf değiştirerek bir sözcüğü diğerine çevirdiği oyun. (Komple oyun başına 2 bilet, maksimum 622 Bilet)
  • Sözlükler - Oyunculara kelimeleri oluşturmak için yedi harf verilmektedir. Sonradan çok oyunculu bir seçenek eklendi. (Tek oyunculu oyun başına 20, en fazla 34,700 biletler)
  • Clink - Öbek eşleme oyunu. (Komple oyun başına 10 bilet)
  • Flexicon - Kare bulmacaya benzer bir oyun. (Tam oyun başına 25 bilet, maksimum 63,500 Bilet)
  • Quote a Pillar - Oyuncuların sağlanan harfleri kullanarak ünlü alıntıları hecelediği bir oyun. (Komple oyun başına 4 Bilet)
  • Seekadoo - Bir kelime arama oyunu. (Komple oyun başına 15 bilet)
  • Spelling Bee - Oyunculara kelimeleri oluşturmak için yedi mektup verilir; Chicktionary oyununa benzer şekildedir. (Tam oyun başına 20 bilet, en fazla 34.700)
  • Taxi Wrangler - Üç turdan oluşan bir zaman yönetimi oyunudur. (Komple oyun başına 30 bilet)
  • Trivia Bound - Beş yarış turundan oluşan bir multiplayer trivia yarışması. Oyuncular, bir Bing arama sorgusunda en yüksek sıralamaya sahip cevapları girerek puan verirler.
  • Word Slugger - Oyunculara kelimeleri oluşturmak için yedi harf verilir; (Tam oyun başına 20 bilet, en fazla 34.700)

Ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

Club Bing oyunlarında kazanılan biletler ödüller için değiştirilebilir. Aksi belirtilmedikçe, her bir ödül, itfa talebinin tamamen işlendiği tarihten itibaren on iki hafta içinde teslim edilmiştir.[4] Ödüller, gerekli bilet sayısını elde ederek kazanılmış olmalıdır. Ek biletler satın alma seçeneği yoktu. Biletlerin nakit değeri yoktu. Her bir donanım ve yazılım ürününün hanehalkı başına bir öğe (hesap sahibi adresi temel alınarak) bir sınırı vardı ve yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nde gönderilebiliyordu. Microsoft, ödüllerini nakliye masrafı için kullanıcılardan ücret almadı.[3] Ödüller değiştirilebilir. Klub Bing'de kazanılan biletler, okullara, kütüphanelere, yaban hayatı koruma alanlarına, koruma girişimleri, hastaneler, müzeler ve hayır kurumlarına da bağışlanabilir.

Kullanma[değiştir | kaynağı değiştir]

Pek çok online tabanlı promosyonda olduğu gibi, bulmaca kullanmanın yolları vardı, çünkü cevaplar kolayca çözülebilir anagramlardı. Birçok kullanıcı otomatik anagram çözücüler ve elle girilen cevapları kullandı. Bununla birlikte, programcılar çabucak tüm bulmacalara tüm anagramları giren Klub Bing için botlar yapmaya başladı.[3] Klub Bing'in günlük limitleri ayarladıktan sonra, çoğu programcı çok sayıda hesap oluşturdu ve her biri günlük olarak maksimum sayıda hesap oluşturdu. Botterler büyük bir başarıya sahipti ve yakında birçok kullanıcı oyunu elle oynamak yerine otomatik programlar kullanıyorlardı. Bazı önemli botlar Bug, Nuke, ICHC, CBX, CLDL ve Chicken idi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2017. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2017. 
  3. ^ a b c "Arşivlenmiş kopya". 19 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2017. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2017. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]