Capital Bra

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Capital Bra, Joker Bra
Genel bilgiler
DoğumVladislav Balovatsky
23 Kasım 1994 (29 yaşında)
Sibirya, Rusya
TarzlarGangsta Rap · hip hop
MesleklerMüzisyen · söz yazarı Girişimci
Etkin yıllar2009-günümüz
Müzik şirketiUrban-Bra Music
İlişkili hareketlerUfo361 AK Ausserkontrolle King Khalil Bushido Samra
Resmî sitehttps://capitalbrashop.de

Capital Bra, Joker Bra ya da doğum adıyla Vladislav Balovatsky (d. 23 Kasım 1994, Sibirya), 11 yaşından itibaren rap yapmaya başlamış Rus ve Ukrayna kökenli Alman rapçi ve söz yazarıdır.

Rusya'nın Sibirya bölgesinde küçük bir kasabada doğdu ve Ukrayna'nın Dnipropetrovsk kentinde büyüdü, o ve annesi 2000'lerin başında Berlin'e taşındı. 11 yaşında rap yapmaya başladı ve 2014'te bir Alman battle rap turnuvası olan Rap am Mittwoch'a katıldı. Rapçi olarak solo bir kariyer peşinde koşan Capital Bra, ilk stüdyo albümü Kuku Bra'yı Ocak 2016'da Almanya'da küçük bir ticari başarı elde etmek için yayınladı. Takip eden aylarda Makarov Kompleksi ve Blyat, Şubat ve Eylül 2017'de piyasaya sürüldü ve Almanca konuşulan ülkelerde ve Avrupa'nın ilk 5'i arasında zirveye ulaştı. Dördüncü stüdyo albümü Berlin lebt(2018), Almanya, Avusturya ve İsviçre'de bir numaraya yükseldi ve ardından gelen Allein (2018), Alman albüm listelerinde iki numaradan giriş yaptı. Balovatsky, Almanya'daki 22 bir numaralı şarkıyla en başarılı Alman listesidir.

Balovatsky müzik dışında Alman siyasi partisi Almanya için Alternatif'i (AfD) eleştirdi, kendisini Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile karşılaştırdı ve sosyal adaletsizlikten bahsetti. Youtube'da yayınlanan bir röportajda Tilidine bağımlılığından bahsetti ve uyuşturucuyla ilgili uyardı.

Biyografi[değiştir | kaynağı değiştir]

1994–2014: Erken dönem ve Rap am Mittwoch[değiştir | kaynağı değiştir]

Vladislav Balovatsky 23 Kasım 1994'te Rusya'nın Sibirya kentinde petrol endüstrisinde çalışan Ukraynalı ebeveynlerinin çocuğu olarak dünyaya geldi. Küçük yaşta Balovatsky ve ailesi Ukrayna'daki Dnipropetrovsk'a taşındı . Balovatsky'nin annesi 2001 yılında oğluna daha iyi bir hayat bulmak için Almanya'ya taşınmaya karar verdi. Balovatsky'nin gençliğini geçirdiği Alt-Hohenschönhausen, Berlin'e yerleştiler . Babası Ukrayna'da kaldı. Berliner FC Dynamo için futbol oynadı.  "Smia One" takma adı altında Balotavtsky ilk müzik videosunu 2009'da YouTube'a yükledi. Çeşitli Rap savaşlarına katıldı bir Alman savaş rap turnuvası olan Rap am Mittwoch ile Alman yeraltı rapinde öne çıktı. Master Marv ile yaptığı son yarışması, Ocak 2019 itibarıyla 7,8 milyondan fazla izlenme ile YouTube'da en çok izlenen Rap am Mittwoch savaşıydı. Galibiyetinin ardından Balovatsky, Rap am Mittwoch'tan ayrıldığını duyurdu.  Mart ayında, Balovatsky ilk single'ı "Bra" yı çıkardı.

2015–2017: İlk üç albümü[değiştir | kaynağı değiştir]

Balovatsky, 2017'nin başlarında bir röportajda

Şu anda Capital olarak bilinen Balovatsky, Kuku Bra adlı single'ı "Bra macht die Uzi" ile 1 Aralık 2015'te ilk kez piyasaya sürdüğünü duyurdu .  Alman rapçi King Khalil ile birlikte "Kuku Habibi", "Fluchtwagen glänzen" ve "Kreide" de dahil olmak üzere üç single daha yayınlandı. Ancak hiçbiri listelere girmedi ve albüm 29 Ocak 2016'da Baba City Birinci Bölüm aracılığıyla yayınlandı ve Universal aracılığıyla dağıtıldı.  Albüm, 19 Şubat 2016 tarihli Alman albüm listesinde 32. sıradan giriş yaptı.  ve Avusturya albüm listelerinde 61. sırada yer aldı.

İkinci stüdyo albümü bir yıldan kısa bir süre sonra Kasım 2016'da duyuruldu.  Albümün ilk single'ı olan Ufo361'in yer aldığı "Ala Ba Ba" Aralık 2016 ortasında yayınlandı.  İkinci single "Es geht ums Geschäft ", Ocak 2017'de piyasaya sürüldü ve Alman single listelerine giren ilk şarkısı oldu ve 76 numaraya ulaştı. Aşağıdaki iki single" Geld machen "ve" Die Echten "listelere girmedi. Makarov Komplex , 3 Şubat 2017'de Auf! Keinen! Fall!, Chapter One ve Team Kuku aracılığıyla yayınlandı. Albüm, Almanca konuşulan ülkelerde, ve Avrupa'da ilk beşe girdi. Avusturya albüm listelerinde ve Alman hip-hop albüm listelerinde listelerin en üstüne ulaştı.

Üç ay sonra, habersiz ikinci EP'si Ibrakadabra'yı yayınladı . Hepsi Saven Musiq tarafından üretilen ve Balovatsky tarafından yazılan beş parça içeriyordu. Ticari olarak, EP İsviçre'de 77. sırada yer aldı. Balovatsky üçüncü stüdyo albümü Blyat'ı 16 Haziran 2017'de Facebook aracılığıyla duyurdu . Albüm, 2018'in başlarında Bundesverband Musikindustrie tarafından altın sertifika alan ilk single'ı olan "Nur noch Gucci" ve "Olé olé" de dahil olmak üzere altı single tarafından desteklendi. Albüm, Team Kuku ve Auf! Keinen! Fall! Aracılığıyla 29 Eylül 2017'de yayınlandı. Albüm, Almanca konuşulan ülkelerde ve Avrupa'da ilk beşe girdi. Almanya'da 50 hafta, Avusturya'da 25 ve İsviçre albüm listelerinde beş hafta geçirdi. Şubat ve Mart 2018'de, King Khalil ile birlikte 16 günlük Almanca konuşulan bir Avrupa turnesine çıktı.

2018: Kuku Takımı'ndan genel başarı ve ayrılma[değiştir | kaynağı değiştir]

Balovatsky, Alman rapçi Ufo361'in "Power" programında yer aldı ve Almanya'da yedinci sıraya kadar yükseldi. Dördüncü stüdyo albümü Berlin lebt'i 26 Mart 2018'de YouTube'da bir teaser ile duyurdu . Tanıtımda Balovatsky'nin Berlin'deki Brandenburg Kapısı önünde performans sergiliyordu. Albümün ilk single'ı "5 Songs in einer Nacht" 6 Nisan 2018'de yayınlandı. Single, Balovatsky'nin 13 Nisan 2018'de Alman single listelerinde zirveye çıkan ilk single'ı oldu.  Üçü takip ediyor -up single'ları "Neymar", "One Night Stand" ve "Berlin lebt" Almanya ve Avusturya listelerinde zirvede yer aldı.22 Haziran 2018'de piyasaya sürüldü ve Balovatsky'nin Almanca konuşulan Avrupa ülkelerinde listelerin zirvesine çıkan ilk albümü oldu. Bir hafta önce, ilgi farklılıklarını gerekçe göstererek plak şirketi Team Kuku'dan ayrıldı.

Temmuz ayı başlarında, Alman rapçi Bushido, Balovatsky ve diğer rapçi Samra ile birlikte "Für euch alle" i yayınladı ve Balovatsky'nin Bushido'nun ersguterjunge şirketine imza attığını doğruladı .  Mart 2019'da yayınlanan bir röportajda kararını şöyle açıkladı: "Bushido benimle bir şarkı yapmak istedi, bu yüzden konuştuk. Onunla imzalamanın kendisiyle çok az ilgisi vardı, ekibiyle." Samra'nın imzalanması için belirleyici bir neden olduğunu açıklamaya devam etti.  Temmuz ayının sonunda Balovatsky, rap ikilisi SXTN'den Juju ile bir şarkı olan "Melodien" ile dalga geçti.. Ağustos ayının başlarında piyasaya sürüldü ve Almanya, Avusturya ve İsviçre'de listelerde üst sıralara çıkan ilk şarkısı oldu. Single aynı zamanda Almanya'da bir günde ve bir haftada çoğu yayın rekorunu kırdı ve sırasıyla 1,9 milyon ve 9,7 milyondan fazla dinleme biriktirdi.

Bushido en on üçüncü stüdyo albümünün sınırlı boxset Mythos dahil Fickt euch alle AP Eylül 2018 28 serbest bırakıldı Sermaye Bra tarafından ("Fuck You All EP")  Balovatsky beşinci stüdyo albümü, ilan Allein 20 Ağustos'ta, 2018 on Instagram,  Team Kuku aracılığıyla son sürümü olarak 2 Kasım 2018'de dijital olarak indirilebilir ve yayınlanabilir.  Albüm 9 Kasım 2018'de iki numaradan çıkış yaptı.

Balovatsky, Kasım ayının başlarında kendi YouTube kanalını oluşturdu ve burada düzenli olarak sokak izleri yüklemeye başladı. Şubat 2019'dan bu yana, kanal aynı zamanda onun ve Samra'nın tüm bekarları için kullanılıyor. Apple Music ve Spotify, Berlin lebt'i 2018'de Almanya'da en çok dinlenen albüm olarak sıraladı.  2018'de yayınlanan müzik videolarından beşi, Almanya'da en çok izlenen videoların ilk onunda yer aldı. YouTube'da.

2019-günümüz: Sütyen Müziği ve Samra ile işbirlikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana maddeler: CB6 (albüm) ve Berlin lebt 2

Altıncı stüdyo albümü CB6, 21 Aralık 2018'de ilk single'ı "Benzema" nın müzik videosu ile duyuruldu.  Single, Almanya'da listelerin en üstüne çıkan sekiz single'ı oldu. Balovatsky, Ocak 2019'da Universal Music Group ile sözleşme imzaladı ve 22 Ocak'ta ersguterjunge'den ayrıldı.  Albümün kısmen Rusça olarak kaydedilen ikinci single'ı "Prinzessa" 25 Ocak'ta yayınlandı ve yine Alman single listesinin zirvesine çıktı. Balovatsky Mart ayında kendi şirketi Bra Music'i kurdu ve Samra ile 2019'da piyasaya sürülmesi planlanan ortak bir stüdyo albümünü duyurdu . Dieter Bohlen ile küçük bir anlaşmazlığın ardından Modern Talking'in " Cheri, Cheri Lady "albümünün bir kapağını çıkardı.

CB6 adlı albümü 26 Nisan'da yayınlanması planlanıyordu, ancak rekorun sızdırılmasının ardından iki hafta önce 12 Nisan'da dijital olarak yayınlandı.  Mayıs ayında, 1.4 milyardan fazla dinleme biriktirerek Almanya'da en çok dinlenen sanatçı oldu ve daha önce Ed Sheeran tarafından belirlenen rekoru kırdı.  Ayrıca, "Cherry Lady" ilk haftasında 11,5 milyon yayınla Almanya'da tüm platformlarda şimdiye kadarki en fazla yayını topladı. Tüm şarkıları Almanya'da haftada 66 milyon kez dinlendi.  1 Mayıs'ta Balovatsky, Baden-Württemberg'deki Ravensburg'da sahne aldı.Gucciland-Tour'un bir parçası olarak. Konserin başlamasından kısa bir süre önce iki genç bıçakla saldırıya uğradı; kimse zarar görmedi.

Samra ile ilk ortak albümü ve 2018'deki ilk albümünün devamı niteliğindeki Berlin lebt, Mayıs ayında duyuruldu ve 4 Ekim 2019'da yayınlandı.  "Tilidin" albümünün ilk single'ı Haziran sonunda yayınlandı. üç milyon ile bir günde Almanya'da en çok dinlenen şarkı, yaklaşık 15 milyon ile bir haftada en çok dinlenen şarkı oldu.  Temmuz ayında GfK Entertainment, "Benzema" ve "Prinzessa" nın 2019'un ilk yarısının en iyi performans gösteren single'ları arasında ilk beşe girdiğini bildirdi.

Müzik tarzı[değiştir | kaynağı değiştir]

Capital Bra'nın müzik tarzı gangster rap, cloud rap ve trap olarak tanımlandı . Rap.de'ye göre, ticari markalarından biri Doğu Slavca ve Arapça kelimelerdir.

Ödüller ve adaylıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sonuçlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül Adaylık İş Sonuç Ref.
2018 HipHop.de Ödülleri En İyi Albüm Ulusal Berlin lebt Aday gösterildi
En İyi Şarkı Ulusal Neymar (Ufo361 ile ) Aday gösterildi
En iyi hat Für euch alle Aday gösterildi
En İyi Rap-Solo-Act Ulusal Kendisi Kazandı
En İyi Şarkı Ulusal Chinchilla(Summer Cem, KC Rebell ile) Aday gösterildi
2019 1Canlı Krone Ödülleri En İyi Tek 110(Samra, LEA ile) Aday gösterildi
En İyi Hip-Hop Gösterisi Sermaye Sutyen ve Samra Aday gösterildi
HipHop.de Ödülleri En İyi Şarkı Ulusal DNA (KC Rebell,Summer Cem ile ) Aday gösterildi
Wieder Lila (Samra ile) Aday gösterildi
En İyi Video Ulusal Royal Rumble(Luciano, Kalazh44,Nimo,Samra ile birlikte ) Aday gösterildi
En İyi Grup Ulusal Sermaye Sutyen veSamra Kazandı
En İyi Rap-Solo Ulusal Gösterisi Kendisi Kazandı
Bravo Otto Ödülleri Hip-Hop Ulusal Bronz
Hype Ödülleri Erkek sanatçı Aday gösterildi
2020 İsviçre Müzik Ödülleri En İyi Solo Hareket Uluslararası Aday gösterildi
En İyi Grup Uluslararası Sermaye Sutyen ve Samra Aday gösterildi
Bravo Otto Ödülleri Hip-Hop Ulusal Kendisi Aday gösterildi
1Canlı Krone Ödülleri En İyi Hip-Hop Gösterisi Aday gösterildi
HipHop.de Ödülleri En İyi Video Ulusal Einsam an der Spitze Aday gösterildi
En iyi hat Makarov Komplex II Aday gösterildi
En İyi Rap-Solo-Act Ulusal Kendisi Aday gösterildi
2021 İsviçre Müzik Ödülleri En İyi Hit

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana maddeler: Capital Bra diskografisi, Capital Bra tarafından kaydedilen şarkıların listesi ve Capital Bra videografisi