İçeriğe atla

Bundesautobahn 6

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bundesautobahn 6
logo
logo
Tip Otoyol
Başlangıç Fransa sınırı Saarbrücken
Bitiş Çek sınırı Waidhaus
Uzunluk 477 km (296 mil)
Geçtiği Yerler Saarland, Rhineland-Palatinate, Hesse, Baden-Württemberg ve Bavaria
Harita
Harita

Bundesautobahn 6 (Türkçe: Federal Otoyol 6, kısaca BAB 6 veya A 6) Via Carolina[1] olarak da bilinen 477 km (296,4 mil) uzunluğunda bir Alman otobanıdır. Batıda Saarbrücken şehri yakınlarındaki Fransa sınırında başlar ve doğuda Waidhaus şehri yakınlarındaki Çek sınırında sona erer.

A 6 otoyolu için ilk planlar 1935'te yapıldı; birkaç parça üzerinde inşaat 1938'de başladı. 1940 yılında, Ren Nehri üzerindeki köprü çöktüğünde Mannheim şehri yakınlarındaki inşaat durduruldu ve birçok işçi öldü. Yeni bir köprü olan Theodor Heuss Köprüsü (Frankenthal) 1953'te açıldı. A 6 otoyolunun diğer kısımları 1941'de tamamlandı. Kaiserslautern şehri yakınlarındaki bir kısım, 2. Dünya Savaşı sırasında Luftwaffe (savaş birimi) tarafından uçak pisti olarak kullanıldı. Savaştan sonra, ABD kuvvetleri tarafından ele geçirildi ve Ramstein Hava Üssüne dönüştürülken, A 6 otoyolu hava üssünün güneyinde yeniden inşa edildi.

1960'larda inşaat devam etti. Yeni bir bölüm, Hockenheimring bölgesini kesti ve Motodrom stadyumunun inşasıyla yarış pistinin büyük ölçüde yeniden tasarlanmasını gerektirdi.

Güneydeki muadili A 8 otoyolu gibi, A 6 otoyolu da nispeten eski ve çok az yenilendi, bu da bugünün trafiğini idare etmesini zorlaştırıyor. Mannheim şehri çevresindeki bölüm şu anda genişletiliyor ve Neckar Nehri üzerinde yeni bir köprü inşa ediliyor.

A 6 otoyolu, Schwäbisch Hall şehri yakınlarındaki Kocher viyadüğü (Almanca: Kochertalbrücke) üzerinden Heilbronn ve Nürnberg şehirleri arasındaki Kocher vadisini geçiyor. Vadi tabanında 185 metre (607 ft) yüksekliğiyle Almanya'daki en yüksek viyadüktür.

Prag şehri ile Paris şehri arasındaki direkt otoyol bağlantısı, Amberg-Ost kavşağı ile Oberpfälzer Wald kavşağı arasındaki son eksik bölüm 10 Eylül 2008'de tamamlandı.

  1. ^ "'Golden Road' History Park to boost tourism and culture on the Czech/German border-Projects". ec.europa.eu (İngilizce). 26 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2020. 

Dış bağlantılar

[değiştir | kaynağı değiştir]