İçeriğe atla

Ben Schwartz

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ben Schwartz, 2019

Ben Schwartz (d. 15 Eylül 1981), Amerikalı aktör ve komedyendir.

Ben Schwartz, 1981'de New York’un Bronx bölgesinde doğdu.[1] Yahudi bir ailenin çocuğudur.[2] Ailesi onu Riverdale adlı bir mahallede büyüttü. Babası sosyal hizmet uzmanıydı ve daha sonra emlak işine girdi, annesi ise Riverdale’deki P.S. 24 adlı ilkokulda müzik öğretmeniydi. Marni adında bir kız kardeşi vardır. On bir yaşındayken ailesi Westchester County’deki Edgemont’a taşındı ve lise eğitimini burada tamamladı. Union College’dan psikoloji ve antropoloji alanlarında çift ana dal yaparak mezun oldu.

Ben Schwartz, NBC’nin komedi dizisi "Parks and Recreation"da Jean-Ralphio Saperstein karakterini canlandırmasıyla tanındı. Aynı zamanda Showtime dizisi "House of Lies"da Clyde Oberholt rolünü üstlenmiş ve seslendirme çalışmaları arasında Randy Cunningham: 9. Sınıf Ninja'da Randy Cunningham, DuckTales'ta Dewey Duck ve Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles'da Leonardo karakterlerini seslendirmiştir. Ayrıca CollegeHumor web dizisi "Jake and Amir"de de sıkça görünmüştür. Film kariyeri arasında “Sonic the Hedgehog” filminde Sonic'i seslendirmesi ve “Space Force” (Netflix) ile “The Afterparty” (Apple TV+) gibi dizilerde başrol oynadı.

Ben Schwartz, ayrıca "Parks and Recreation" dizisinde "Jean-Ralphio" karakterini canlandırmıştır.

  1. ^ "Ben Schwartz". TV Guide. 16 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2022. 
  2. ^ Burack, Emily (25 Mart 2020). "18 Things to Know About Ben Schwartz". Hey Alma (İngilizce). 7 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2023. 

Dış bağlantılar

[değiştir | kaynağı değiştir]