Batarang

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Batarang, DC Comics tarafından yaratılan süper kahraman Batman tarafından kullanılan kabaca yarasa şeklinde bir fırlatma silahıdır. Bu isim yarasa ve bumerang'ın portmanteau'sudur ve ilk olarak baterang olarak yazılmıştır. Adlarını bumeranglardan almalarına rağmen, bataranglar son yorumlarda daha çok shuriken gibi olmuştur. O zamandan beri Batman'in cephaneliğinin temel bir parçası haline gelmiş ve bugüne kadar her büyük Batman televizyon ve film uyarlamasında yer almıştır. Kara Şövalye'nin son yorumlarında batarangı menzilli bir saldırı olarak kullanmak için ek bir motivasyon bulunur (belirli durumlar dışında, ailesinin öldürülme koşulları nedeniyle tamamen reddettiği ateşli silah'lara alternatif olarak) ve öncelikle bir saldırganın elinden silahları düşürmek için kullanılır.[1] Bunlar aynı zamanda Batman'in suç unsurlarını varlığından haberdar etmek için kartvizit ve batıl inançları olanlara yarasaları fırlattığında onlara hükmettiği yanılsamasını yaratmak için aksesuar görevi görür.

1997'de çekilen Batman & Robin filminden bir batarang pervanesi Smithsonian Institution'a bağışlanmıştır ve National Museum of American History'nin eğlence koleksiyonunda yer almaktadır.

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Wallace, Dan (2008). "Batman's Batarangs". Dougall, Alastair (Ed.). The DC Comics Encyclopedia. New York: Dorling Kindersley. s. 93. ISBN 978-0-7566-4119-1. OCLC 213309017.