Batı Sibirya'nın Petrokimya Kompleksinin Genişletilmesi ve Yeraltı Dağılması Madalyası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Batılı Sibirya'nın Petrokimya Kompleksinin Genişletilmesi ve Yeraltı Dağılması Madalyası
Madalyanın önden görünüşü
 Sovyetler Birliği tarafından verilir
TürSivil Madalya
Olası Hak
Sahipleri
SSCB Vatandaşları
GerekçeBu madalya Batı Sibirya Petrokimya Kompleksinde üç yıl üstün hizmetde bulunan kişilere verildi.
Tanım28 Temmuz 1978
İstatistikler
Toplam Verilişi25,000

Batılı Sibirya'nın Petrokimya Kompleksinin Genişletilmesi ve Yeraltı Dağılması Madalyası (RusçaМедаль «За освоение недр и развитие нефтегазового комплекса Западной Сибири»), Batı Sibirya Petrokimya Kompleksinin geliştirilmesinde üç yıllık özverili çalışmaları tanımak için 28 Temmuz 1978'de SSCB Yüksek Sovyet Başkanlığı kararı ile kurulan Sovyetler Birliği devletinin sivil madalyasıydı.[1]

Batı Sibirya'nın Petrokimya Kompleksinin Genişletilmesi ve Yeraltı Dağılması Madalyasının arkası

Ödül Tüzüğü[değiştir | kaynağı değiştir]

Batı Sibirya'nın Petrokimya Kompleksinin Genişletilmesi ve Yeraltı Dağılması Madalyası Batılı Sibirya'nın petrol ve doğal gaz kompleksinin yeraltı arama ve geliştirmesinde aktif üyelere, fedakâr emek gösterenlere, inşaat, imalat, konut ve diğer sivil tesislerde, karayolları, elektrik, nakliye veya benzeri diğer hizmetler için petrol ve gaz sanayiinde madencilik ve endüstriyel işlemenin araştırılması ve geliştirilmesinde katkı gösterenlere, Araştırma veya tasarım organizasyonları, kurum ve kuruluşların, hizmet sektörüne, Parti, Sovyet, sendika ya da Komsomol petrol ve gaz endüstrisi organları, vicdani işler yapmış ve Batı Sibirya petrokimya kompleksinin en az üç yıl boyunca geliştirilmesine katkıda bulunmuşlara verildi.[2]

Batı Sibirya'nın Petrokimya Kompleksinin Genişletilmesi ve Yeraltı Dağılması Madalyasının verilmesine ilişkin tavsiyeler, Kurumların, kurumların, partilerin, partilerin, sendikaların veya Komsomol örgütlerinin ya da emek kolektiflerinin yönetim kurulu başkanları ve İlçe veya Halk Vekilleri Kent Konseyi yürütme komiteleri tarafından yapıldı.[3] Potansiyel alıcıların isimleri daha sonra onay için Batı Sibirya'nın petrokimya kompleksinin geliştirilmesinde çalışan farklı şirketleri ve kuruluşları denetleyen çeşitli bakanlıklara ve ajanslara gönderildi. Alıcıların isimleri Tümen Oblastı veya Tomsk Oblastı yönetim komitelerine gönderildi ve SSCB Yüksek Sovyet Başkanlığı ve Rusya Sovyet Federatif Sosyalist Cumhuriyeti Yüksek Sovyet Başkanlığı adına Halkın Yardımcıları Sovyetleri ödülünü aldı.

"Batı Sibirya'nın Petrokimya Kompleksinin Genişletilmesi ve Yeraltı Dağılması" Madalyası göğüsün sol tarafında ve SSCB'nin diğer emir ve madalyalarının yanında giyildi ve "RSFSR'in Siyah-olmayan Topraklarında Dönüşüm Madalyası"nın hemen ardından yer aldı. Rus federasyonunun emir ve madalyaları eşliğinde giyilirse, ikincisi önceliğe sahiptir.[4]

Her madalya ödül teyidi ile geldi; bu tasdik, ödülün ismini taşıyan küçük, 8 cm x 11 cm karton kitapçık, alıcının ayrıntıları ve içeride resmi damga ve imza şeklinde geldi.

Madalya Tanımı[değiştir | kaynağı değiştir]

"Batı Sibirya'nın Petrokimya Kompleksinin Genişletilmesi ve Yeraltı Dağılması" Madalyası, çapı 32mm olan dairesel pirinç madalyon olup her iki tarafında yükseltilmiş bir jant vardır.[5] Merkezin ön yüzünde, sağdaki yarısında, dikey bir çekiç üzerinde bir orkelenin kabartma görüntüsü, arka planda, ortada iki petrol kuyusu, solda iki gaz tankı, bir traktör ve alt merkezde boru hatları, alt kısımda küçük bir rahatlama beş sivri yıldızın kabartma görüntüleri vardır. Madalya çevresi boyunca, "Batı Sibirya'nın Petrokimya Kompleksinin Genişletilmesi ve Yeraltı Dağılması" (Rusça:«За освоение недр и развитие нефтегазового комплекса Западной Сибири») yazıları bulundu. Bunun tersinde, orta üst yarımda, ters beşgen oluşturan kollarından arasında ışınlar yayan beş sivri bir yıldız vardır; Altına, defne ve meşe dallarını geçerek, "SSCB" (Rusça: "СССР") kabartması yazıtını geçti.

Madalya, madalyon süspansiyon halkası vasıtasıyla bir halka tarafından standart bir Rus beşgen kulvarına sabitlendi. Montaj, 24 mm genişliğinde kırmızı ipek moiré şerit ile 2 mm yeşil kenar çizgileri ve sarı 2 mm şeritlerle sınırlandırılmış merkezi bir 2 mm mavi şerit ile kaplanmıştır. Montaj, 24 mm genişliğinde, 6 mm genişliğinde merkezi mavi şeritli, 24 mm genişliğiyle örtüşen yeşil ipek telli şerit ile örtülmüş olup, iki tarafı 1 mm genişliğinde beyaz şeritlerle sınırlandırılmış 2 mm siyah şeritlerle sınırlanmıştır.[6]

Onurlananlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki kişiler, "Batı Sibirya'nın Petrokimya Kompleksinin Genişletilmesi ve Yeraltı Dağılması" Madalyasının alıcılarıydı.

  • Ivan Yegorovich Korovin[7]
  • Vladimir Leonidovich Bogdanov[7]
  • Aleksandr Yakovlevich Kosyakov[7]
  • Andrei Philipovich Mukha[7]
  • Viktor Yanukovych Redikultsev[7]
  • Aleksandr Viktorovich Sarychev[7]
  • Solokhin Valentin Fedorovich[7]
  • Valentina Fedorovna Arova[7]
  • Dmitry Vasilyevich Makuschenko[7]
  • Alexander Karlovich Shpeter[8]
  • Sergey Evgenevich Korepanov[9]
  • Irek Saitgalievich Kharisov[10]
  • Tamara Fedorovna Bortsova[11]
  • Vladimir Dmitrievich Bykovsky[11]
  • Igor Vladimirovich Belousenko[12]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 30 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2017. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 28 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2017. 
  3. ^ https://ww2awards.info/sssr/medal_za_osvoenie_nedr_i_razvitie_neftegazovogo_kompleksa/170.html [ölü/kırık bağlantı]
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2017. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2017. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 31 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2017. 
  7. ^ a b c d e f g h i "List of Honorary citizens of the Surgutsky District" (Rusça). Surgutsky District. 16 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Nisan 2012. 
  8. ^ "List of Company executives of the Tomsk Housing Company" (Rusça). Tomsk Housing Company. 26 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Nisan 2012. 
  9. ^ "Members of the Tyumen Regional Duma" (Rusça). Tyumen Regional Duma. 23 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Nisan 2012. 
  10. ^ "Executive members of Gazprom Transgaz St. Petersburg" (Rusça). Gazprom Transgaz St. Petersburg. 1 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Nisan 2012. 
  11. ^ a b "List of Honorary citizens of the city of Pokachi" (Rusça). City of Pokachi. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Nisan 2012. 
  12. ^ "List of professors of the Russian State University of Oil and Gas I.M. Gubkin" (Rusça). Russian State University of Oil and Gas. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Nisan 2012. 

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]