Bangi, Selangor

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bangi Banliyö istasyonu

Bangi (Çince : 万 宜) Hulu Langat Bölgesi'nin güneyinde, Selangor, Malezya'da bulunan küçük bir kasabadır.

Coğrafya[değiştir | kaynağı değiştir]

Kabaca Kajang kasabaları arasında yer almaktadır (11 km) ve Nilai, Negeri Sembilan (13 km). Kasaba, çoğu son 20 yıl içinde ilçelere dönüştürülmüş olan palmiye yağı arsaları ile çevrilidir. Kasaba, 3 kilometre mesafedeki Kampung Bangi, Kampung Bahagia, Kampung Batu Lima, Kampung Rinching gibi küçük Malay köyleri ile çevrilidir.

Bangi, yakın zamanda açılan daha büyük bir ilçe olan Bandar Baru Bangi ile karıştırılmamalıdır. Bandar Baru Bangi, Bangi'nin yaklaşık 7 kilometre kuzeyinde yer almaktadır ve Kajang kasabasına daha yakındır.

Özellikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yolun her iki yanında dükkân evlerinin bulunduğu bir ana yol bulunmaktadır. Bu dükkânların arkasında, 30 dönümlük kauçuk arsaları, şimdi Kampong Aman olarak bilinen konut konutuna[netleştirme gerekli] dönüştürülmüştür. Şehrin yakınında UKM'ye[netleştirme gerekli] ait bir Malezya Palmiye Yağı Kurulu araştırma merkezi da bulunmaktadır.

3 km'lik menzili içerisinde, Seri Putra Bangi, Bukit Mahkota Bangi, Bangi Bulvarı, Taman Impian ve birçok başka bölgeler mevcuttur.

Ulaşım[değiştir | kaynağı değiştir]

Bangi'ye KTM Banliyö servisleri tarafından Seremban Line Bangi Banliyö istasyonu üzerinden hizmet verilmektedir.