Baba Candır

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Baba Candır
Dizinin afişi
FormatTelevizyon dizisi
TürKomedi
Aile
Proje tasarımcısıFaruk Bayhan
UyarlamaWhat Happens To My Family - Kang Eunkyung
SenaristTayfun Güneyer
YönetmenYusuf Pirhasan (1-33)
Murat Onbul (34-41)
Emre Kabakuşak (42-48)
Çağrı Bayrak (49-66)
BaşrolSettar Tanrıöğen
Uraz Kaygılaroğlu
Berna Koraltürk
Melis Tüzüngüç
Özgün Karaman
Tema müziği bestecisiAria
Ülke Türkiye
DiliTürkçe
Sezon sayısı2
Bölüm sayısı66[1]
Yapım
YapımcıFaruk Bayhan
Mekânİstanbul (1-66)
Kapadokya, Nevşehir (1)
Görüntü yönetmeniİlker Erdoğan
KameraŞafak Film
Gösterim süresi115 dakika
Yapım şirketiMF Yapım
Yayın bilgileri
KanalTRT 1 (HD)
Görüntü formatı576i (16:9 SDTV)
1080i (HDTV)
Ses formatıStereo
Yayın tarihi2 Ağustos 2015 - 18 Mayıs 2017
DurumuSona erdi

Baba Candır, MF Yapım imzalı, 2015-2017 yılları arasında TRT 1'de yayınlanan, What Happens To My Family (Gajokggiri Wae Irae) adlı Güney Kore dizisinden uyarlanmış, komedi ve aile türündeki Türk televizyon dizisidir. Başrollerinde, Settar Tanrıöğen, Melis Tüzüngüç, Uraz Kaygılaroğlu, Berna Koraltürk ve Özgün Karaman yer almaktadır. İlk bölümü 2 Ağustos 2015 Pazar akşamı saat 20.00'de ekrana gelmiştir. Olaylar Ceylan isimli bir kız ve Emrecan isimli bir erkeğin birbirlerine 11 sene önce verdiği bir söz ile başlar. Ancak bu söz Emrecan tarafından çoktan unutulmuştur. 2 sezondan oluşan dizi, 18 Mayıs 2017 Perşembe akşamı yayınlanan 66. bölümü ile final yaparak sona ermiştir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Salih isimli bir yufkacı eşini kaybettikten sonra üç çocuğuna hem babalık hem annelik hem de “hayat koçluğu” yapmak zorunda kalmıştır. Evinde çocuklarıyla ve kız kardeşiyle birlikte hayatını sürdürmektedir. Ev halkına daha sonra Ürgüp'ten gelen Ceylan da katılacaktır. Çocuklarının adı Emrecan, Egemen ve Ece'dir. Ceylan, 11 yaşında Kapadokya kıyısındaki nehirde boğulmak üzere olan bir çocuğun hayatını kurtarır ve çocuk Ceylan'a 11 yıl sonra onunla evlenmek için Ulus Parkında buluşacaklarına dair söz verir. Ceylan bu çocuğun evin en küçüğü Emrecan olduğunu düşünür ama aslında Emrecan'ın arkadaşı Rüzgâr'dır. Rüzgâr kendisini Ceylan'a Emrecan diye tanıtmıştır. Emrecan daha sonra Ceylan'a âşık olacak ve evlenme teklif edecektir. Egemen, bir doktor olmuştur. Çalıştığı hastanenin sahibinin kızı Aslı ile evlenir. Ece, özel bir şirkette başkanın yönetici asistanıdır. Şirketin sahibi Hasan Bey'in oğlu Haluk ile ilerleyen bölümlerde bir aşk yaşayacaklardır.

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Karakter Bölüm Hakkında
Settar Tanrıöğen Salih Çelik 1-66 Salih eşini kaybedince evlatlarını tek başına büyütmüş, kendi hâlinde bir yufkacıdır. En büyük amacı çocuklarının mutluluğunu görebilmektir. Kız kardeşi Nermin'in çöpçatanlıkları ile uğraşır.
Uraz Kaygılaroğlu Haluk Güney 1-66 Haluk, büyük bir inşaat şirketi olan Güneykaya'nın başkan yardımcısıdır. Aynı zamanda patronun şımarık, öfke saçan oğludur. Babasından görmediği sevgi, annesinin onu bırakması gibi sebeplerden dolayı kendine duvarlar örmüştür. Dıştan soğuk birisi gibi dursa da aslında içinde neşe dolu, sevgi dolu bir çocuk yatar. Bunu kimse bilmez, ilk fark eden de Ece olacaktır. Babası ile çok yakın olan asistan Ece'den nefret etmektedir, onu kıskanmaktadır. Ece ile çok zıt karakterlere sahip olmalarına rağmen aslında her açıdan çok uyumlu olduklarını fark edip birbirlerine âşık olurlar. 1. sezon sonunda evlenmişlerdir ve final bölümünde bebeklerini kucaklarına alacaklardır.
Berna Koraltürk Ece Çelik Güney 1-66 Ece, yıllarca kendini işine adamış bir yönetici asistanıdır. Bu noktalara çalışkanlığı ve zekâsı ile ulaşmıştır. Fakat tüm hayatını değiştirecek kişi, patronunun oğlu onunla uğraşmaktadır. İnatçı, iş konusunda ciddi bir karaktere sahiptir Ece. Kolay kolay yılmaz. Haluk ile çok savaşırlar. Bu savaşın sonunda birbirlerine âşık olurlar. 1. sezon sonunda evlenmişlerdir ve final bölümünde bebeklerini kucaklarına alacaklardır.
Tülay Bursa Nermin Çelik
(Tava Nermin)
1-66 Nermin, evin halasıdır. Abisi ve yeğenlerine her daim destek olmuştur. Her an her yerden fırlayan tavası ile meşhurdur. Abisinin evlenip mutlu olması için yapmadığı kalmaz.
Melis Tüzüngüç Ceylan Çelik 1-66 11 yıl önce verilen bir söze inanacak saflıkta, hayallerinin peşinden koşan bir balon pilotu olan Ceylan, Kapadokya'da yaşamaktadır. Fakat beklediği gün geldiği an ilk işi İstanbul'a gider. Yanında hayallerini ve 11 yıllık çocukluk aşkı Emrecan ile buluşma umudunu da taşır. Sonrasında kendini sıcacık bir ailenin içinde bulur.
Özgün Karaman Emrecan Çelik
(Parmak Çocuk Emrecan)
1-66 Emrecan, evin problem çocuğudur. İş bulamayışları, yanlış durumlara düşüşleriyle hep zor durumda kalsa da çok saf, iyi kalpli bir karakteri vardır. Ceylan ile tanışması çok ani olur, onu 11 yıl önce görmüş olsa da. Çünkü Ceylan'ın peşinde koştuğu sözün sahibi o değildir. Arka planda kalan kişidir.
Tolga Pancaroğlu Egemen Çelik 1-66 Egemen, doktordur. Başhekimin kızı ile evlendikten sonra ailesini silip atmaya çalışır. Kimse ile arası iyi değildir. Lakabı "Ego"dur.
Ertunç Tuncer Rüzgâr 3-41 Rüzgâr, ünlü bir pop stardır. Yıllar önce çocuk aklıyla kendini başkası gibi tanıtmış, küçük bir kızın hayalleri ile oynamıştır. Fakat gerçek 11 yıl sonra karşısına çıkar, Ceylan'a âşık olur. Emrecan ile çatışmalar yaşarlar. Ayrıca Haluk'un bir süre üvey kardeşliğini yapmıştır.
Dila Bayrak Aslı Taşçı Çelik 4-66 Başhekimin kızı Aslı, Egemen ile evlenmiştir. Garip bir ilişkileri vardır.
Fırat Albayram Levent Teoman (Şeytanın Avukatı) 20-40 Avukat olan Levent, bir anda Fransa'dan çıkagelmiştir. Ece'nin üniversite yıllarından eski sevgilisidir. Bir süreliğine gittiği Fransa'da evlenmiş, Ece'yi bırakmıştır.
Cansu Gültekin Damla 31-41 Nermin'in kızıdır. Beş yıldır Avustralya'da kendince iş kurmaya çalışmış fakat başarılı olamamıştır. Tefecilere borç takıp Türkiye'ye kaçması ailenin her bir üyesinin hayatını mahveder.
Cengiz Tangör Adnan Taşçı 1-41 Büyük bir hastanenin başhekimidir. Aslı'nın babası, Egemen'in kayınpederi, Müjde'nin eşidir. Eşi ile boşanma yoluna gitmişlerdir.
Mehtap Altunok Müjde Taşçı 4-41 Adnan'ın eşi, Aslı'nın annesi, Egemen'in kaynanasıdır. Egemen'in ailesini unutmasını ister. İnsanları küçümser, türlü türlü oyunlar oynar fakat sonradan pişman olmuştur.
Pınar Bibin Şebnem
(Şebo)
17-66 Şebnem, Haluk'un liseden arkadaşıdır. Haluk'a platonik âşık, deli dolu çılgın birisidir.
Ayfer Tokatlı Büşra
(Kâkül Kız)
1-66 Hasan'ın şirketinde Ece'nin asistanı olarak çalışmakta olsa da çok görev değiştirmiştir. Haluk'un adını asla doğru söyleyemeyen bir "yan karakter"dir aslında. Haluk onu hep rol çalmakla suçlar.
Mehmet Ulay Hasan Güney 1-41 Haluk'un babasıdır. Eşi onu terk edip gitmiş, oğluna da sevgi gösterememiştir. Televizyon sunucusu aynı zamanda Rüzgâr'ın annesi Müge'ye âşıktır.
Selda Özbek Müge 1-29 Rüzgâr'ın annesidir, sunucudur. Hasan'ı parası için sevmektedir.
Dilara Gönder Ayşegül Diri 45-53 Haluk'un eski nişanlısıdır. Eskiden Haluk'un babası ile kendi babası ortak olduğundan şirkette payı olduğunu düşünür. Amacı yeniden Haluk'u elde etmek ve şirketi onunla birlikte yönetmektir.
Ali Bahadır Bahar İrfan 3 Mahallenin postacısı. 3. bölümde mahallede dedikoduyu ilk fişekleyen kişidir.

Yayın takvimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Yayın günü ve saati Sezon başlangıcı Sezon finali Çekilen bölüm sayısı Bölüm aralığı Yayın yılı TV kanalı
1. sezon Pazar 20.00 2 Ağustos 2015 5 Haziran 2016 41 1-41 2015-2016 TRT 1
2. sezon Pazar 20.00 / Perşembe 20.00 16 Ekim 2016 18 Mayıs 2017
(Final)
25 42-66 2016-2017

Not: Dizi, 1'den 62. bölüme kadar Pazar 20.00'de, 63'ten final olan 66. bölüme kadar ise Perşembe 20.00'de yayımlandı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Baba Candır Youtube Videolar". Youtube. 28 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016.