Avustralya Açık tek kadınlar şampiyonları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Avustralya Açık Tek Kadınlar Şampiyonları listesi 1941-1945 yılları arasında II. Dünya Savaşı yüzünden yarışmalar yapılamamıştır.

Yıl Şampiyon Finalist Sonuç
1922 Avustralya Margaret Molesworth Avustralya Esna Boyd Robertson 6-3, 10-8
1923 Avustralya Margaret Molesworth Avustralya Esna Boyd Robertson 6-1, 7-5
1924 Avustralya Sylvia Lance Harper Avustralya Esna Boyd Robertson 6-3, 3-6, 8-6
1925 Avustralya Daphne Akhurst Cozens Avustralya Esna Boyd Robertson 1-6, 8-6, 6-4
1926 Avustralya Daphne Akhurst Cozens Avustralya Esna Boyd Robertson 6-1, 6-3
1927 Avustralya Esna Boyd Robertson Avustralya Sylvia Lance Harper 5-7, 6-1, 6-2
1928 Avustralya Daphne Akhurst Cozens Avustralya Esna Boyd Robertson 7-5, 6-2
1929 Avustralya Daphne Akhurst Cozens Avustralya Louise Bickerton 6-1, 5-7, 6-2
1930 Avustralya Daphne Akhurst Cozens Avustralya Sylvia Lance Harper 10-8, 2-6, 7-5
1931 Avustralya Coral McInnes Buttsworth Avustralya Marjorie Cox Crawford 1-6, 6-3, 6-4
1932 Avustralya Coral McInnes Buttsworth Avustralya Kathrine Le Mesurier 9-7, 6-4
1933 Avustralya Joan Hartigan Bathurst Avustralya Coral McInnes Buttsworth 6-4, 6-3
1934 Avustralya Joan Hartigan Bathurst Avustralya Margaret Molesworth 6-1, 6-4
1935 Birleşik Krallık Dorothy Round Little Avustralya Nancy Lyle Glover 1-6, 6-1, 6-3
1936 Avustralya Joan Hartigan Bathurst Avustralya Nancye Wynne Bolton 6-4, 6-4
1937 Avustralya Nancye Wynne Bolton Avustralya Emily Hood Westacott 6-3, 5-7, 6-4
1938 Amerika Birleşik Devletleri Dorothy Bundy Cheney Avustralya Dorothy Stevenson 6-3, 6-2
1939 Avustralya Emily Hood Westacott Avustralya Nell Hall Hopman 6-1, 6-2
1940 Avustralya Nancye Wynne Bolton Avustralya Thelma Coyne Long 5-7, 6-4, 6-0
1941 II. Dünya Savaşı yüzünden turnuva yapılamadı.
1942
1943
1944
1945
1946 Avustralya Nancye Wynne Bolton Avustralya Joyce Fitch 6-4, 6-4
1947 Avustralya Nancye Wynne Bolton Avustralya Nell Hall Hopman 6-3, 6-2
1948 Avustralya Nancye Wynne Bolton Avustralya Marie Toomey 6-3, 6-1
1949 Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart Avustralya Nancye Wynne Bolton 6-3, 6-4
1950 Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart 6-4, 3-6, 6-4
1951 Avustralya Nancye Wynne Bolton Avustralya Thelma Coyne Long 6-1, 7-5
1952 Avustralya Thelma Coyne Long Avustralya Helen Angwin 6-2, 6-3
1953 Amerika Birleşik Devletleri Maureen Connolly Brinker Amerika Birleşik Devletleri Julie Sampson Haywood 6-3, 6-2
1954 Avustralya Thelma Coyne Long Avustralya Jenny Staley Hoad 6-3, 6-4
1955 Avustralya Beryl Penrose Collier Avustralya Thelma Coyne Long 6-4, 6-3
1956 Avustralya Mary Carter Reitano Avustralya Thelma Coyne Long 3-6, 6-2, 9-7
1957 Amerika Birleşik Devletleri Shirley Fry Irvin Amerika Birleşik Devletleri Althea Gibson 6-3, 6-4
1958 Birleşik Krallık Angela Mortimer Barrett Avustralya Lorraine Coghlan Robinson 6-3, 6-4
1959 Avustralya Mary Carter Reitano Güney Afrika Cumhuriyeti Renee Schuurman Haygarth 6-2, 6-3
1960 Avustralya Margaret Smith Court Avustralya Jan Lehane O'Neill 7-5, 6-2
1961 Avustralya Margaret Smith Court Avustralya Jan Lehane O'Neill 6-1, 6-4
1962 Avustralya Margaret Smith Court Avustralya Jan Lehane O'Neill 6-0, 6-2
1963 Avustralya Margaret Smith Court Avustralya Jan Lehane O'Neill 6-2, 6-2
1964 Avustralya Margaret Smith Court Avustralya Lesley Turner Bowrey 6-3, 6-2
1965 Avustralya Margaret Smith Court Brezilya Maria Bueno 5-7, 6-4, 5-2 bıraktı
1966 Avustralya Margaret Smith Court Amerika Birleşik Devletleri Nancy Richey Gunter Maça çıkmadı
1967 Amerika Birleşik Devletleri Nancy Richey Gunter Avustralya Lesley Turner Bowrey 6-1, 6-4
1968 Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King Avustralya Margaret Smith Court 6-1, 6-2
1969 Avustralya Margaret Smith Court Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King 6-4, 6-1
1970 Avustralya Margaret Smith Court Avustralya Kerry Melville Reid 6-1, 6-3
1971 Avustralya Margaret Smith Court Avustralya Evonne Goolagong Cawley 2-6, 7-6, 7-5
1972 Birleşik Krallık Virginia Wade Avustralya Evonne Goolagong Cawley 6-4, 6-4
1973 Avustralya Margaret Smith Court Avustralya Evonne Goolagong Cawley 6-4, 7-5
1974 Avustralya Evonne Goolagong Cawley Amerika Birleşik Devletleri Chris Evert 7-6, 4-6, 6-0
1975 Avustralya Evonne Goolagong Cawley Çekoslovakya Martina Navrátilová 6-3, 6-2
1976 Avustralya Evonne Goolagong Cawley Çekoslovakya Renáta Tomanová 6-2, 6-2
1977 Avustralya Kerry Melville Reid Avustralya Dianne Fromholtz Balestrat 7-5, 6-2 (Ocak)
1977 Avustralya Evonne Goolagong Cawley Avustralya Helen Gourlay Cawley 6-3, 6-0 (Aralık)
1978 Avustralya Christine O'Neil Amerika Birleşik Devletleri Betsy Nagelsen 6-3, 7-6
1979 Amerika Birleşik Devletleri Barbara Jordan Amerika Birleşik Devletleri Sharon Walsh 6-3, 6-3
1980 Çekoslovakya Hana Mandlíková Avustralya Wendy Turnbull 6-0, 7-5
1981 Amerika Birleşik Devletleri Martina Navrátilová Amerika Birleşik Devletleri Chris Evert 6-7, 6-4, 7-5
1982 Amerika Birleşik Devletleri Chris Evert Amerika Birleşik Devletleri Martina Navrátilová 6-3, 2-6, 6-3
1983 Amerika Birleşik Devletleri Martina Navrátilová Amerika Birleşik Devletleri Kathy Jordan 6-2, 7-6
1984 Amerika Birleşik Devletleri Chris Evert Çekoslovakya Helena Suková 6-7, 6-1, 6-3
1985 Amerika Birleşik Devletleri Martina Navrátilová Amerika Birleşik Devletleri Chris Evert 6-2, 4-6, 6-2
1986
1987 Çekoslovakya Hana Mandlíková Amerika Birleşik Devletleri Martina Navrátilová 7-5, 7-6(1)
1988 Batı Almanya Steffi Graf Amerika Birleşik Devletleri Chris Evert 6-1, 7-6(3)
1989 Batı Almanya Steffi Graf Çekoslovakya Helena Suková 6-4, 6-4
1990 Batı Almanya Steffi Graf Amerika Birleşik Devletleri Mary Joe Fernández 6-3, 6-4
1991 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Monica Seles Çekoslovakya Jana Novotná 5-7, 6-3, 6-1
1992 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Monica Seles Amerika Birleşik Devletleri Mary Joe Fernández 6-2, 6-3
1993 Yugoslavya Federal Cumhuriyeti Monica Seles Almanya Steffi Graf 4-6, 6-3, 6-2
1994 Almanya Steffi Graf İspanya Arantxa Sánchez Vicario 6-0, 6-2
1995 Fransa Mary Pierce İspanya Arantxa Sánchez Vicario 6-3, 6-2
1996 Amerika Birleşik Devletleri Monica Seles Almanya Anke Huber 6-4, 6-1
1997 İsviçre Martina Hingis Fransa Mary Pierce 6-2, 6-2
1998 İsviçre Martina Hingis İspanya Conchita Martínez 6-3, 6-3
1999 İsviçre Martina Hingis Fransa Amélie Mauresmo 6-2, 6-3
2000 Amerika Birleşik Devletleri Lindsay Davenport İsviçre Martina Hingis 6-1, 7-5
2001 Amerika Birleşik Devletleri Jennifer Capriati İsviçre Martina Hingis 6-4, 6-3
2002 Amerika Birleşik Devletleri Jennifer Capriati İsviçre Martina Hingis 4-6, 7-6(7), 6-2
2003 Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams 7-6(4), 3-6, 6-4
2004 Belçika Justine Henin Belçika Kim Clijsters 6-3, 4-6, 6-3
2005 Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams Amerika Birleşik Devletleri Lindsay Davenport 2-6, 6-3, 6-0
2006 Fransa Amelie Mauresmo Belçika Justine Henin 6-1, 2-0 retired
2007 Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams Rusya Mariya Şarapova 6-1, 6-2
2008 Rusya Mariya Şarapova Sırbistan Ana Ivanović 7-5 6-3
2009 Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams Rusya Dinara Safina 6-0 6-3
2010 Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams Belçika Justine Henin 6-4 3-6 6-2
2011 Belçika Kim Clijsters Çin Li Na 3-6 6-3 6-3
2012 Beyaz Rusya Viktoriya Azarenka Rusya Mariya Şarapova 6-3, 6-0
2013 Beyaz Rusya Viktoriya Azarenka Çin Li Na 4-6, 6-4, 6-3
2014 Çin Li Na Slovakya Dominika Cibulková 7-6(7-3), 6-0
2015 Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams Rusya Mariya Şarapova 6-3, 7-6(7-5)

İstatistikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Birden çok şampiyon olanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Faal olan oyuncular
Oyuncu Amatör Dönem Açık Dönem Tüm Zamanlar Yıllar
 Smith Court, MargaretMargaret Smith Court (AUS) 7 4 11 1960, 1961, 1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1969, 1970, 1971, 1973
 Wynne Bolton, NancyeNancye Wynne Bolton (AUS) 6 0 6 1937, 1940, 1946, 1947, 1948, 1951
 Williams, SerenaSerena Williams (USA) + 0 6 6 2003, 2005, 2007, 2009, 2010, 2015
 Akhurst Cozens, DaphneDaphne Akhurst Cozens (AUS) 5 0 5 1925, 1926, 1928, 1929, 1930
 Goolagong Cawley, EvonneEvonne Goolagong Cawley (AUS) 0 4 4 1974, 1975, 1976, 1977(Ara.)
 Graf, SteffiSteffi Graf (GER)[m] 0 4 4 1988, 1989, 1990, 1994
  Seles, MonicaMonica Seles (YUG) (USA)[l] 0 4 4 1991, 1992, 1993, 1996
 Hartigan Bathurst, JoanJoan Hartigan Bathurst (AUS) 3 0 3 1933, 1934, 1936
 Hingis, MartinaMartina Hingis (SUI) 0 3 3 1997, 1998, 1999
 Navratilova, MartinaMartina Navratilova (USA)[h] 0 3 3 1981, 1983, 1985
 Azarenka, ViktoriyaViktoriya Azarenka (BLR) + 0 2 2 2012, 2013
 Buttsworth, CoralCoral Buttsworth (AUS) 2 0 2 1931, 1932
 Capriati, JenniferJennifer Capriati (USA) 0 2 2 2001, 2002
 Evert, ChrisChris Evert (USA) 0 2 2 1982, 1984
 Coyne Long, ThelmaThelma Coyne Long (AUS) 2 0 2 1952, 1954
 Mandlíková, HanaHana Mandlíková (CZE) 0 2 2 1980, 1987
 Molesworth, MargaretMargaret Molesworth (AUS) 2 0 2 1922, 1923
 Carter Reitano, MaryMary Carter Reitano (AUS) 2 0 2 1956, 1959

Ülkelere göre şampiyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Günümüzde olmayan ülkeler
Ülke Amatör Dönem Açık Dönem Tüm Zamanlar İlk Şampiyonluk Son Şampiyonluk
 Avustralya (AUS) 33 10 43 1922 1978
 ABD (USA) 7 16 23 1938 2015
 Almanya (GER)[m] 0 4 4 1988 1994
 İsviçre (SUI) 0 3 3 1997 1999
 Büyük Britanya (GBR) 2 1 3 1935 1972
 Yugoslavya (YUG)  0 3 3 1991 1993
 Beyaz Rusya (BLR) 0 2 2 2012 2013
 Belçika (BEL) 0 2 2 2004 2011
 Çekoslovakya (TCH)[k] 0 2 2 1980 1987
 Fransa (FRA) 0 2 2 1995 2006
 Çin (CHN) 0 1 1 2014 2014
 Rusya (RUS) 0 1 1 2008 2008