Avni Morgül

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Avni Morgül (d. 1947, Pazar, Rize), Türk akademisyen. Uzmanlık alanı mikrodalga ve uydu iletişim sistemleri elektroniği, yüksek frekans, elektro-manyetik uyumluluk ve analog/sayısal tüm-devre tasarımı olan Morgül, IEEE, IET, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti ve Elektrik Mühendisleri Odası üyesidir.

Morgül 1947 yılında Pazar'ın Hisarlı köyünde doğdu. Liseye kadarki eğitimini doğduğu ilçede okuduktan sonra liseyi Pertevniyal Lisesi'nde okudu. 1970 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nden yüksek elektrik mühendisi sıfatıyla mezun oldu. Doktorasını 1981'de okuduğu üniversitede bitirdi. 1 sene Edinburgh Üniversitesi'nde araştırmacı olarak çalıştı. 1983'te yardımcı doçent sıfatıyla Boğaziçi Üniversitesi'nde çalışmaya başladı. Bir yıl sonra doçent, 1991 yılında profesör oldu. 2008'te emekli olduysa da, günümüzde İstanbul Beykent Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi'nde ders vermektedir.[1]

Evli olan Morgül, dört çocuk babasıdır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Prof. Dr. Avni Morgül". rizeliunluler.com. 18 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2024.