İçeriğe atla

Arang and the Magıstrate

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Arang and the Magistrate
Tale of A-rang
Tanıtım posteri
FormatTelevizyon dizisi
TürFantezi
Romantik
Tarihî
GeliştirenKim Jin-man
SenaristJung Yoon-jung
YönetmenKim Sang-ho
Jung Dae-yoon
Yaratıcı yönetmen(ler)Kim Mi-na
Jung Jae-yeon
BaşrolLee Joon-gi
Shin Min-a
Yeon Woo-jin
Kwon Oh-joong
Hwang Bo-ra
BesteciKim Hyun-jong
Ülke Güney Kore
DiliKorece
Bölüm sayısı20 + 1 Özel
Yapım
YapımcıKim Ho-joon
Gösterim süresi70 dakika
Yapım şirketiMBC
Yayın bilgileri
KanalMBC
Görüntü formatı1080i (HDTV)
Ses formatıStereo
Dolby Digital
Yayın tarihi15 Ağustos 2012 (2012-08-15) - 18 Ekim 2012 (2012-10-18)
Dış bağlantılar

Arang and the Magistrate (Korece아랑사또전, romanizeArang Sattojeon) 2012 yapımı Güney Kore tarihî televizyon dizisi, başrollerinde Lee Joon-gi, Shin Min-a, Yeon Woo-jin, Kwon Oh-joong ve Hwang Bo-ra yer alıyor. Dönem dizisi, haksız yere ölen ve ölümünün etrafındaki koşulları ortaya çıkarmak için hayalet olarak geri dönen Arang'ın folkloruna dayanıyor. 15 Ağustos - 18 Ekim 2012 tarihleri arasında MBC'de Çarşamba ve Perşembe günleri saat 22:00'de (KST) 20 bölüm olarak yayınlandı.[1]

Arka plan[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu dizi, çoğu hayalet hikâyesinde olduğu gibi ünlü bir folklora dayanır: Joseon döneminde Miryang şehrinde, Arang saf, güzel ve iyi kalpli bir valinin kızıydı. Annesiz büyüdü ve onu bir hizmetkâr olan Baek-ga tarafından tecavüze uğratmak ve mahvetmek için komplo kuran kötü bir bakıcı tarafından yetiştirildi. Baek-ga saldırdı ve Arang direndi, bu yüzden Baek-ga onu bıçaklayarak öldürdü ve cesedini ormanda çürümeye bıraktı. Arang’ın babası, vali, kızının utanç verici bir şekilde bir adamla kaçtığına inandı ve bu yüzden utanç içinde görevinden istifa etti. Efsaneye göre, her yeni vali Miryang’a geldiğinde, Arang’ın intikamcı hayaleti ortaya çıkarak ona hikâyesini anlatır ve vali korkuyla kaçar. Ancak bir gün Lee Sang-sa adında genç bir adam vali olarak şehre gelir. Arang, önceki valilere olduğu gibi ona da görünür, ancak bu adam kaçmaz ve bunun yerine Arang’a sempati duyar ve katilini bulup onun ölümünü intikamını alacağına söz verir. Lee Sang-sa, Baek-ga’yı yakalatıp idam ettirir ve bundan sonra Arang’ın ruhu kasabaya rahatsızlık vermeyi bırakır.[2]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Kim Eun-oh (Lee Joon-gi) adında bir soylu, annesinin Miryang köyünde kaldığına dair bir söylenti duyduktan sonra onu aramak için kasabaya gelir. Ruhları duyma, görme ve dokunma gibi özel bir yeteneğe sahiptir, ancak onları görmezden gelir çünkü yardım istemek için onu rahatsız etmelerinden hoşlanmaz.

Arang (Shin Min-a) bir hayalet olduğunda tüm anılarını kaybetmiş ve nasıl öldüğünü öğrenene kadar huzur bulamamaktadır. Üç valiye göründükten sonra, hiçbiri onu gördükten sonra hayatta kalamaz. Yerel yetkililer, uzun süre kimsenin bu görevi üstlenmek istememesinden dolayı çaresizce Eun-oh’u yeni vali olması için zorlar. Eun-oh'un onu görebildiğini ve yeni vali olarak atandığını öğrenince, ondan yardım ister.

Eun-oh ilk başta onun isteğini reddeder. Ancak, Arang'ın son görüşmelerinde annesine verdiği belirgin bir saç tokasına sahip olduğunu gördükten sonra fikrini değiştirir. Ona yardım ederse, Arang'ın anılarını geri kazanacağına ve annesi hakkında bilgi vereceğine inanır. Ona "Amnezi" lakabını takar. Kasabanın yeni atanmış valisi olarak, Arang’ın ölümünün ardındaki koşulları araştırmak için onunla iş birliği yapar, bu durum gizemli soylu Joo-wal’ı içerebilir. Bu süreçte, yerel ölüm meleklerinin lideri Moo-young (Han Jung-soo) tarafından Arang’ın yakalanmasını engellemeleri gerekir. Eun-oh ayrıca, yerel bir soylunun uzun süredir devam eden yolsuzluklarını ortaya çıkarır ve yeni vali olarak adalet ve düzeni sağlamak için bu görevi kullanmaya karar verir.

Bu arada, Arang ve Eun-oh'un eylemleri, Miryang'daki olayların göründüğünden çok daha korkunç olduğundan korkan Kral Yama ve Yeşim İmparatoru tarafından izlenmektedir.

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Eski başbakan Kim Eung-boo'nun gayrimeşru çocuğu. Dünyadaki her şeye ilgisiz bir tavır takınan, canı sıkıldığında Joseon'un her köşesini dolaşarak gezgin bir hayat süren bir aylak beyzade. Bu yüzden hiçbir yere bağlılık göstermedi, kadınları tanımadı ve yükselmeye dair hiçbir arzusu olmadı. Küçüklüğünden beri hayaletleri görmenin yanı sıra onlara dokunup konuşabildiği için başı hep beladaydı. İsteklerini yerine getirmeyi isteyen huzursuz ruhları kovmakta da usta. Bu nedenle yüksek kaliteli bir huysuzluk ve gururlu bir doğa otomatik olarak bedenine yerleşmiş. Üstün zekâ, beklenmedik bir sezgi ve içgörüye sahip olmasına rağmen bir zayıflığı vardı: duymak bile acı veren o isim, annesi. Bu zayıflığı kullanan Arang'ın baskısıyla valilik makamına oturdu ve 'Miryang' adlı yerde beklenmedik kader olaylarıyla yüzleşmeye başladı.
Bir kadın hayalet olarak, geçmişe dair anılarını kaybetmiştir; kim olduğunu, neden öldüğünü ve hatta adını bile hatırlamaz. Sadece bir gün uyandığında öbür dünya gardiyanlarının iplerine bağlı olarak öbür dünyaya götürüldüğünü ve iplerin aniden çözülüp kaçmasıyla üç yıl boyunca huzursuz bir ruh olarak dolaştığını hatırlıyor. Kendisi hakkında bir şeyler öğrenmek için, yiyince yaşayan insanlara görünebildiği bir ot olan 'görünme otu' alıp valiyi aramaya gider. Ancak yanlış bir şekilde kullandığı için, istemeden valilerin ardı ardına kalp krizi geçirip ölmelerine neden olmuştur. Kendisinin kim olduğunu bulması gereken valilerin hepsi öldüğünde çaresizce dolaşırken Kim Eun-oh ile tanışır. Arang'dan rahatsız olan Kim Eun-oh, "Vali olursam dileğini yerine getiririm" der ve Arang, Miryang'daki şaman Bang-wool'u kullanarak Kim Eun-oh'u vali yapar. Daha sonra, önceki valinin kızı 'Lee Seo-rim' olduğunu ve eski vali Choi'nun oğlu Choi Joo-wal ile evlenmek üzere olduğunu, fakat başka birine aşık olup gece kaçışı yaparak izini kaybettirdiğini öğrenir. Ancak adını öğrenmiş olsa da hafızası geri gelmez.
Miryang bölgesinin en güçlü ailesi olan Choi ailesinin oğlu. Düzgün ve yakışıklı bir görünüme sahip, giyinme konusunda da farklı bir zevki var ve ailesi de zengin olduğundan Miryang’daki kadınların sevgisini kazanıyor. Duygusal dalgalanmalar yaşamayan sakin bir kişiliğe sahip gibi görünse de, zaman zaman soğuk ve zalim bir tarafı ortaya çıkıyor. Ancak gerçekte, hayatta kalmak için hayvan yemiyle beslenen ve "aç fare" olarak alay edilen bir sokak serserisiydi. Bir kadın ona Choi Joo-wal adını ve ipek kıyafetleri vererek bir tür kurban sunma anlaşması yapmış gibi görünüyor. Babasının yanında, aralarındaki konuşmalardan yola çıkarak, babasıyla arasında baba-oğul sevgisi olmadığı anlaşılıyor. Artık dolunay zamanı yaklaşırken saf bir ruha sahip bir kadını bulması gerekiyor gibi görünüyor. Zaman geçtikçe o kadını bulamadığı için giderek daha fazla endişeleniyor ve bu endişe anlarında parmağındaki yüzüğü oynatıyor.
Kim Eun-oh'un hizmetkârıdır ve annesini aramak için ülkeyi dolaşan Eun-oh'a eşlik etmektedir. Eun-oh'a olan sevgisiyle dolu bir karakterdir ve hile hurda bilmeyen, dürüst bir değer anlayışına sahiptir. Sadece gücü olan bir pehlivan seviyesinde olduğu için diğer üç yardımcı tarafından 'deli boğa' olarak adlandırılır. En nefret ettiği ifade 'hizmetçinin hizmetçisi'dir. Eun-oh'un altında çeşitli ayak işlerini yaparken, Kim Eun-oh'un vali işini düzgün bir şekilde yürütmesiyle bekçileri yönetme görevine yükselir. Bu süreçte Bang-wool ile de ilişki kurar ve halkın güvenini kazanarak final bölümünde vali olur.
Bir şamandır, ancak sorun şu ki, ruhani güçleri tam olarak gelmemiş, sadece yarım yamalak inmiştir. Bu nedenle hayaletlerin seslerini duyabilir ama onları göremez, fal bakarken de yarısı doğru yarısı yanlış çıkar. Bu durum onu etkisiz bir şaman yapar ve bu yüzden her gün düzgün bir ruhani lider dileğiyle dua eder. Kendini sürekli ziyaret edip rahatsız eden Arang yüzünden birçok zorluk yaşar ve onu görmezden gelip uzaklaştırmaya çalışır, ancak sonrasında Arang'ın yardımcısı olur. Daha sonra atalarından kalan kayıtları inceleyerek valiye yardım eder ve Dol-soe ile bir komedi çifti oluşturur. Final bölümünde şamanlığı bırakıp bir boğaz lokantası işletmecisi olarak görünür. Ancak, şamanlık özellikleri kaybolmamış olacak ki, lokantaya gelen hayaletlere boğaz yiyecekleri sunar.

Yardımcı karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Cennetin üyeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Arang'ı takip eden bir öbür dünya gardiyanıdır ve daha sonra Arang'ı Yeşim İmparator ile buluşturur. Sessiz ve duygularını pek belli etmeyen bir kişidir. Arang'a göre, 'ağzından çıkan sözün arkasında duran biri'dir. Yeraltı Dünyası Kralı'nın sağ kolu ama ironik bir şekilde, Yeşim İmparator'un en güvendiği arkadaşı ve hizmetkarıdır. Daha sonra, cennetin perilerini sessizce izleyen Moo-young'a, Yeşim İmparator "Kız kardeşini mi düşünüyorsun?" diyerek, cennet varlığı olduktan sonra önceki yaşamın bağlarını unutması gerektiğini ima eder. Moo-young, Moo-yeon ile ilgili bir konuda derin bir içsel çatışma yaşar ve sonunda Moo-yeon ile birlikte yok olmayı seçer. Final bölümünde, Yeşim İmparator, hayal kırıklığına uğramış Yeraltı Dünyası Kralı için bir hediye olarak Moo-young'u cennette bir keçi olarak yeniden doğmasını sağlar.
Bir peri. Moo-young'un kız kardeşi ve hikayenin en büyük gizemidir. Önceki yaşamında Moo-young ile sıradan bir kardeş ilişkisi vardı ve ondan önceki yaşamında sevgiliydiler. Cennette de Moo-young'a hayrandı ve birlikte olamadıkları için cennetin yerine insan dünyasına gitmek istedi. Daha sonra, bir insan bedenine bürünerek yaşamış ve yaşam ile ölüm arasındaki dengeyi bozarak huzursuz ruhları kötü ruhlara dönüştürmeye katkıda bulunmuştur. Choi ailesinin evinde Bayan Seo'nun bedenine bürünmüş ve aileye yardım etmiştir, ancak Choi ailesine ve Choi Joo-wal'a güvenmez. Ölümsüz bedenine sahip olan Arang'ı elde etmek ister ve bu yüzden Arang'a hayran olan Choi Joo-wal ile çatışır. Final bölümünde, Moo-young ile birlikte yok olur.

Miryang halkı[değiştir | kaynağı değiştir]

Choi Joo-wal'ın babası ve Miryang'ın en güçlü adamıdır. Açgözlü bir kişidir ve ambarında çürüyen tahılları bile köy halkına dağıtmayı kıskanır. Hanyang'da kalamayıp Miryang'a gelmesinin Kim Eung-boo ile bir ilgisi var gibi görünmektedir. Kim Eun-oh'un anne tarafından akrabası olan Seo ailesini hainlikle suçlayıp yok etmiş ve bu olayın ardından Kim Eung-boo tarafından Miryang'da kalmaya zorlanmıştır. Kim Eun-oh'dan hoşlanmaz ve ona karşı özel askerler yerleştirip çeşitli zorbalıklar yapar. Ancak sonunda Kim Eun-oh tarafından tutuklanır. Kim Eun-oh'a komplo kurarak onu hainlikle suçlamaya çalışır ama sonunda sadece kendi suçları kabul edilip yaveri ile birlikte Hanyang'a götürülür. Nakil sırasında Miryang halkının isyanı ve yaverinin ihaneti nedeniyle ölür.
Üçlü Bang arasında lider konumundadır. Arang'ın planıyla Eun-oh'u kaçırarak onu bir vali olarak yerleştirme planında yardım eder. Başlangıçta Choi ailesinin yanındaydı, ancak sonra rotasını değiştirip Eun-oh'a yardım etmeye başlar.
Başlangıçta Lord Choi ile işbirliği yapıp pozisyonunu koruyordu. Ancak, bir sattının etkileyici başarısını gördükten sonra rotasını değiştiren ilk üye oldu.
  • Min Sung-wook - Ye Bang, Üçlü Bang'ın bir diğer üyesi. Daha sonra, diğer üyeleri ile birlikte rotasını değiştirir.
  • Kim Min-jae - Geo-deol
Lord Choi'nin sadık adamı. Her türlü kötülüğü işleyen ve sonunda Lord Choi ile birlikte tutuklanan biri. Hanyang'a nakil sırasında Lord Choi'yi öldürür ve kendisi de infaz edilir gibi görünür.
Lord Choi'nin sadık adamı. Alt seviyelerden gelmiş olması nedeniyle Choi Joo-wal ile bir bağ kurmuştur. Lord Choi'nin evindeki tüm zorlukları atlattı ve Miryang'dan ayrılmış gibi görünüyor.
Kim Eun-oh'un annesi olan ve Kim Eung-boo'nun kölesi olan bir kadın. Eun-oh'u Kim Eung-boo'nun evliliğinden sonra doğurduktan sonra, oğlunun geleceğini riske atabileceğini düşünerek sadece Eun-oh'u Kim Eung-boo'ya emanet etmiş ve kendisi ayrı bir yerde yaşamaktadır. Eun-oh'un soğukça geri çevirmesine rağmen aslında oğlu için dolu dolu bir sevgi besleyen biridir. Miryang'a taşındıktan sonra aniden izini kaybettirerek Eun-oh'un Miryang'a gelmesini sağlayan bir durum yaratır. Babasının konsey üyesi olduğu dönemde, Lord Choi'nin kötü davranışlarına dair sürekli şikayetlerde bulunarak Lord Choi'yi mahkum etmeye çalıştı. Ancak Lord Choi, intikam suçlamalarını babasına yöneltip, sadece kendisinin köle olması koşuluyla hayatta kalmayı başardı, geri kalan köleler ise acımasızca öldürüldü. Bu yüzden sadece Lord Choi'ye karşı intikam almak için yaşamaktadır.

Konuk oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Yaşı bilinmiyor ama dış görünüşü genç bir adamdır. Genellikle Yeraltı Dünyası Kralı ile baduk oynayarak vakit geçirir gibi görünür. Her zaman Yeraltı Dünyası Kralı kaybeder. Kadınlar konusunda da oldukça tecrübelidir. Yeraltı Dünyası Kralı ile baduk oynarken bir hamlede geri adım atması karşılığında Arang'ı kendi isteğine göre cezalandırmayı talep eder. Daha sonra, hafızasını geri kazanmak için Yeraltı Dünyası Kralı'na gelen Arang'a, "Üç dolunay boyunca neden öldüğünü kendin bulmalısın" der. Arang, bulduğunun doğru cevap olup olmadığını nasıl bileceğini sorunca, onu öldüren kişinin ölmesi halinde bir çan çalacağını söyler ve ona insan bedeni vererek dünyaya geri gönderir. Hikâye boyunca, Kim Eun-oh'u yaşam ve ölüm dünyalarının dengesini sağlamak için bir çeşit tedbir olarak düşündüğü ortaya çıkar. Yeraltı Dünyası Kralı'ndan farklı olarak insanın yeteneklerine inanır ve bazen kendi takdirine göre kuralları çiğner. Ara sıra dünyayı ziyaret eder.
Büyük bir ilke ve prensip savunucusudur. Huzursuz ruhların 'yaşayanlar dünyada, ölüler öbür dünyada' ilkesini ihlal ettiklerini düşündüğü için onları çok sevmez. Yeşim İmparator'a karşı gizli bir kompleksi vardır ve ne olursa olsun onunla olan bahislerde kazanmak ister. Yeşim İmparator'un baduk oyununda bir hamle geri adım atması karşılığında, Arang'ın kaderini Yeşim İmparator'un isteğine göre belirlemesine izin verir. Ancak, Arang’ın üç dolunay boyunca kendi ölümüne dair cevabı bulamaması durumunda, onu cehennemin en derin yerine göndereceğine ant içer. Fakat Arang, Eun-oh ile birlikte yeniden doğduğunda bu bahsi de kaybeder.
Kim Eun-oh'un babası. Gimhae'li. Bir danışmada çalışıyor. Daha sonra, Eun-oh'a annesi ve Lord Choi'nin ilişkisini anlatır. Sonunda, Eun-oh'u savunmak için bir kefil olarak sahneye çıkar. İsmi Kim Heung-boo olarak bilinse de, aslında Kim Eung-boo'dur.
  • Jung Soo-young - Bang-wool'un büyücü evi misafiri
  • Yoon Do-hyun - Önceki Miryang valisi,
  • Im Hyun-sik - Hayalet olarak yaşayan ve Arang'a hayaletin nasıl yaşanacağını öğreten, ona araba yemeği veren ve ona Arang adını veren ruh.
  • Chu Heon-yeop - genç Lord Choi
  • Jeong Bo-seok - Yeraltından gelen Yeşim İmparator. Eun-oh'un ustasıdır. Eun-oh'a ruh avlama sanatını öğretir ve ona bir evlat ve bir tokmak verir.
  • Kim Boo-sun - 9. nesil atanın büyükannesi
  • Lee Sung-min - Yaşam ve Ölüm Departmanı'nın Ana Kapı Bekçisi

Prodüksiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizi, Lee Joon-gi'nin Şubat 2012'de askerlik hizmetinden terhis olduktan sonraki geri dönüş projesiydi.[3] Bu aynı zamanda Shin Min-a için ilk tarihî dizi ve 2010'daki My Girlfriend Is a Gumiho dizisinden sonra televizyona dönüşünü işaret ediyordu.[4]

Dizi, Gyeonggi Eyaleti'ndeki MBC Dramia'da çekildi.[10] İlk kamera arkası fotoğrafları 22 Haziran 2012'de yayınlandı ve 23 Mayıs'ta Namyangju'da çekilen sahneler gösterildi. Ardından, 11 Temmuz 2012'de daha fazla tanıtım fotoğraflar yayınlandı ve bunlar, Lee ve Shin'in birlikte uzandığı bir sahne dahil olmak üzere aksiyon sahnelerini gösteriyordu.[11]

Dizinin prömiyerinden önce, MBC 8 Ağustos 2012'de "Arang and the Magistrate'i 100 Kat Daha Fazla Nasıl Keyifle İzlersiniz" adlı özel bir bölüm yayınladı. Bu özel bölüm, daha önce hiç görülmemiş klipler, kamera arkası hikayeleri ve karakterlerin ve ilişkilerinin detaylarını içeriyordu. Bu, MBC'nin 2007'deki The Legend dizisinden bu yana beş yıl içinde ürettiği ilk özel bölümüydü.

Dizinin hakları, Japonya'ya bölüm başına ₩200 milyon gibi rekor bir fiyatla satıldı; bu da 20 bölümlük dizi için toplamda ₩4 milyar ediyor. Bu, MBC için bölüm başına en yüksek fiyat olup, önceki rekoru elinde tutan Moon Embracing the Sun dizisini geride bıraktı.[12]

Müzikler[13][14][değiştir | kaynağı değiştir]

Arang and the Magistrate
OST Special Edition
soundtrack'i
Yayımlanma17 Ekim 2012 (2012-10-17)
TarzSoundtrack
Süre87:00
DilKorece
Şirket
  • Sony Music
  • IMX

Parça 1[15][değiştir | kaynağı değiştir]

15 Ağustos 2012'de (2012'de-08-15) yayınlandı
No. BaşlıkSöz yazar(ları)ıBesteci(ler)Sanatçı Süre
1. "환상" (Fantasy)Jang JaneKang Hyun-minJang Jane 3:46
2. "환상" (Fantasy (Inst.)) Kang Hyun-min  3:46
Toplam süre:
7:32

Parça 2[16][değiştir | kaynağı değiştir]

22 Ağustos 2012'de (2012'de-08-22) yayınlandı
No. BaşlıkSöz yazar(ları)ıBesteci(ler)Sanatçı Süre
1. "나.비.꿈" (My Secret Dreams)Ha WonHwang Chan-heeYoon Do-hyun 3:17
2. "까만달" (Black Moon)Kang Seung-wonKang Seung-wonShin Min-a 3:47
3. "까만달" (Black Moon (Armonika))Kang Seung-wonKang Seung-wonShin Min-a 3:47
4. "나.비.꿈" (My Secret Dreams (Inst.)) Hwang Chan-hee  3:17
5. "까만달" (Black Moon (Inst.)) Kang Seung-won  3:47
Toplam süre:
17:55

Parça 3[17][değiştir | kaynağı değiştir]

29 Ağustos 2012'de (2012'de-08-29) yayınlandı
No. BaşlıkSöz yazar(ları)ıBesteci(ler)Sanatçı Süre
1. "놀라요" (Surprised)Kim Jin-hwanKim Jin-hwanKim Bo-kyung 3:47
2. "놀라요" (Surprised (Inst.)) Kim Jin-hwan  3:47
3. "아랑 Love Theme"   Kim Hyun-jong  3:38
4. "아랑전설" (Arang Legend) Ahn So-young  2:08
5. "나는 누구인가" (Who Am I?) Kim Hyun-jong  3:37
6. "New World"   Ahn So-young  3:21
Toplam süre:
20:18

Parça 4[18][değiştir | kaynağı değiştir]

5 Eylül 2012'de (2012'de-09-05) yayınlandı
No. BaşlıkSöz yazar(ları)ıBesteci(ler)Sanatçı Süre
1. "사랑아 또 사랑아" (Love and Love)Yoo Young-seokYoo Young-seokBaek Ji-young 4:52
2. "사랑아 또 사랑아" (Love and Love (Inst.)) Yoo Young-seok  4:52
Toplam süre:
9:44

Parça 5[19][değiştir | kaynağı değiştir]

13 Eylül 2012'de (2012'de-09-13) yayınlandı
No. BaşlıkSöz yazar(ları)ıBesteci(ler)Sanatçı Süre
1. "탈춤" (Mask Dance)MC Sniper
  • MC Sniper
  • Seok-jae
  • Na Eun-jung
MC Sniper 3:31
2. "탈춤" (Mask Dance (Inst.)) 
  • MC Sniper
  • Seok-jae
  • Na Eun-jung
  3:31
Toplam süre:
7:02

Parça 6[20][değiştir | kaynağı değiştir]

19 Eylül 2012'de (2012'de-09-19) yayınlandı
No. BaşlıkSöz yazar(ları)ıBesteci(ler)Sanatçı Süre
1. "하루만" (For One Day)
  • Joy Factory
  • Lee Sang-yeol
  • Park Geun-chul
  • Lee Sang-yeol
  • Park Geun-chul
Lee Joon-gi 3:39
2. "하루만" (For One Day (Inst.)) 
  • Lee Sang-yeol
  • Park Geun-chul
  3:39
Toplam süre:
7:18

Parça 7[21][değiştir | kaynağı değiştir]

26 Eylül 2012'de (2012'de-09-26) yayınlandı
No. BaşlıkSöz yazar(ları)ıBesteci(ler)Sanatçı Süre
1. "사랑은 그대다" (Love Is You)
  • Jo Eun-hee
  • Lee Kyung-mi
Hwang Chan-heeK.Will 4:31
2. "사랑은 그대다" (Love Is You (Inst.)) Hwang Chan-hee  4:31
Toplam süre:
9:02

Parça 8[22][23][değiştir | kaynağı değiştir]

3 Ekim 2012'de (2012'de-10-03) yayınlandı
No. BaşlıkSöz yazar(ları)ıBesteci(ler)Sanatçı Süre
1. "신기루" (Mirage)Seo Ji-eumJohn Paul LamYoo Seung-chan 4:01
2. "신기루" (Mirage (Inst.)) John Paul Lam  4:01
3. "은오" (Eun-oh) Dong Min-ho  4:50
4. "The White Stairs"   Ahn So-young  2:06
5. "셜븐살매"   Park Yo-han  3:10
6. "아랑의 꿈" (The Dream of Arang) Kim Hyun-jong  2:12
Toplam süre:
20:20

Parça 9[24][değiştir | kaynağı değiştir]

10 Ekim 2012'de (2012'de-10-10) yayınlandı
No. BaşlıkSöz yazar(ları)ıBesteci(ler)Sanatçı Süre
1. "외쳐본다" (Shout Out)Lee Ki-chanPark Sung-ilLee Ki-chan 2:56
2. "외쳐본다" (Shout Out (Inst.)) Park Sung-il  2:56
Toplam süre:
5:52

Reytingler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ortalama TV izleyici reytingleri
Bölüm Yayın tarihi Ortalama kitle payı
Nielsen Korea[25] TNmS[26]
Ülke çapında Seul Ülke çapında Seul
1 15 Ağustos 2012 13.3% 15.1% 14.4% 16.8%
2 16 Ağustos 2012 13.2% 14.4% 14.3% 16.5%
3 22 Ağustos 2022 13.2% 14.2% 16.0% 19.3%
4 23 Ağustos 2012 14.4% 15.7% 16.2% 19.3%
5 29 Ağustos 2012 12.4% 13.7% 12.1% 13.3%
6 30 Ağustos 2012 13.0% 14.4% 14.0% 16.3%
7 5 Eylül 2012 11.7% 12.8% 13.1% 14.6%
8 6 Eylül 2012 10.9% 11.9% 11.7% 14.2%
9 12 Eylül 2012 14.1% 15.3% 17.0% 19.5%
10 13 Eylül 2012 14.5% 15.1% 17.0% 20.5%
11 19 Eylül 2012 13.8% 14.9% 15.3% 17.2%
12 20 Eylül 2012 13.1% 14.0% 14.9% 16.0%
13 26 Eylül 2012 11.7% 12.9% 13.9% 15.9%
14 27 Eylül 2012 12.5% 13.0% 14.3% 16.0%
15 3 Ekim 2012 13.3% 14.5% 15.0% 17.7%
16 4 Ekim 2012 12.9% 14.4% 13.9% 16.2%
17 10 Ekim 2012 12.6% 13.8% 13.0% 15.2%
18 11 Ekim 2012 11.4% 12.1% 13.5% 15.1%
19 17 Ekim 2012 12.4% 14.0% 13.2% 14.7%
20 18 Ekim 2012 12.4% 13.8% 13.8% 16.5%
Ortalama 14.3% 16.5% 12.8% 14.0%
Özel 8 Ağustos 2012 4.9% 8.0% 5.1% 5.4%
  • Yukarıdaki tabloda, mavi sayılar en düşük reytingleri ve kırmızı sayılar en yüksek reytingleri temsil eder.

Ödüller ve adaylıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül Kategori Alıcı Sonuç
2012 20. Kore Kültür ve Eğlence Ödülleri En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Kwon Oh-joong Kazandı
MBC Drama Ödülleri[27] En Üstün Ödülü, Mini Dizide Erkek Oyuncu Lee Joon-gi Adaylık
En Üstün Ödülü, Mini Dizide Kadın Oyuncu Shin Min-a Adaylık
Mükemmellik Ödülü, Mini Dizide Erkek Oyuncu Yoo Seung-ho Adaylık
Mükemmellik Ödülü, Mini Dizide Kadın Oyuncu Hwang Bo-ra Adaylık
En İyi Yeni Erkek Oyuncu Yeon Woo-jin Adaylık
Popülarite Ödülü, Erkek Oyuncu Lee Joon-gi Adaylık
Yoo Seung-ho Adaylık
Popülarite Ödülü, Kadın Oyuncu Shin Min-a Adaylık
En İyi Çift Ödülü Lee Joon-gi ve Shin Min-a Kazandı
Lee Joon-gi ve Kwon Oh-joong Adaylık
Yoo Seung-ho ve Park Jun-gyu Adaylık
2013 Seul Uluslararası Drama Ödülleri Mükemmel Kore Draması Arang and the Magistrate Kazandı
En İyi Kore Dizi Erkek Oyuncusu Lee Joon-gi Kazandı

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Fervent Viewers Solving the Mysteries". content.mbc.co.kr. 4 Eylül 2012. Erişim tarihi: 12 Haziran 2024. 
  2. ^ Lim, Ju-ri (27 Ağustos 2012). "Jokes replace goose bumps as TV audience no pushover". Korea JoongAng Daily. Erişim tarihi: 12 Haziran 2024. 
  3. ^ a b Baek, Sol-mi (24 Şubat 2012). "이준기, '아랑사또전'으로 안방컴백…"열정 불태울 것"". 네이트 뉴스 (Korece). Erişim tarihi: 12 Haziran 2024. 
  4. ^ a b Park, Se-yeon (24 Şubat 2012). "신민아, 2년 만에 `아랑사또전`으로 드라마 복귀". 네이트 뉴스 (Korece). Erişim tarihi: 12 Haziran 2024. 
  5. ^ Hong, Lucia (2 Nisan 2012). "Actor Yeon Woo-jin joins Lee Joon-gi's TV series". 아시아경제 (Korece). Erişim tarihi: 12 Haziran 2024. 
  6. ^ Kim, Pyo-hyang (29 Haziran 2012). "황보라, '아랑사또전'서 신통력 모자란 코믹무당 활약". 네이트 뉴스 (Korece). Erişim tarihi: 12 Haziran 2024. 
  7. ^ Jeon, Hyung-hwa (3 Mayıs 2012). "한정수, '아랑사또전'서 이준기·신민아와 호흡". 네이트 뉴스 (Korece). Erişim tarihi: 12 Haziran 2024. 
  8. ^ Pyo, Jae-min (18 Eylül 2012). "임주은, '아랑사또전' 특별출연...김상호PD와 인연". www.osen.co.kr (Korece). Erişim tarihi: 12 Haziran 2024. 
  9. ^ Jeon, Sun-ha (27 Nisan 2012). "유승호, 옥황상제 역할로 MBC '아랑 사또전' 특별 출연". 네이트 뉴스 (Korece). Erişim tarihi: 12 Haziran 2024. 
  10. ^ "Dramas Shot in Dae Jang Geum Park". withmbc.imbc.com. Erişim tarihi: 12 Haziran 2024. 
  11. ^ Sunwoo, Carla (13 Temmuz 2012). "Lee Joon-gi and Shin Min-a in bed together for a teaser". Korea JoongAng Daily. Erişim tarihi: 12 Haziran 2024. 
  12. ^ Sunwoo, Carla (29 Ağustos 2012). "Lee Joon-gi's drama breaks Japanese sales record". Korea JoongAng Daily. Erişim tarihi: 12 Haziran 2024. 
  13. ^ "아랑사또전 OST Special Edition - Various Artists". 멜론 (Korece). Erişim tarihi: 11 Haziran 2024. 
  14. ^ "아랑사또전 OST Special Edition". vibe.naver.com (Korece). Erişim tarihi: 11 Haziran 2024. 
  15. ^ "아랑사또전 OST Part.1 - 장재인(JEIN)". 멜론 (Korece). Erişim tarihi: 11 Haziran 2024. 
  16. ^ "아랑사또전 OST Part.2 - 윤도현, 신민아". 멜론 (Korece). Erişim tarihi: 11 Haziran 2024. 
  17. ^ "아랑사또전 OST Part.3 - 김보경 (NEON)". 멜론 (Korece). Erişim tarihi: 11 Haziran 2024. 
  18. ^ "아랑사또전 OST Part.4 - 백지영". 멜론 (Korece). Erişim tarihi: 11 Haziran 2024. 
  19. ^ "아랑사또전 OST Part.5 - MC 스나이퍼". 멜론 (Korece). Erişim tarihi: 11 Haziran 2024. 
  20. ^ "아랑사또전 OST Part.6 - 이준기". 멜론 (Korece). Erişim tarihi: 11 Haziran 2024. 
  21. ^ "아랑사또전 OST Part.7 - 케이윌". 멜론 (Korece). Erişim tarihi: 11 Haziran 2024. 
  22. ^ "아랑사또전 OST Part.8 - 유승찬". 멜론 (Korece). Erişim tarihi: 11 Haziran 2024. 
  23. ^ "아랑사또전 OST Part 8". vibe.naver.com (Korece). Erişim tarihi: 11 Haziran 2024. 
  24. ^ "아랑사또전 OST Part.9 - 이기찬". 멜론 (Korece). Erişim tarihi: 11 Haziran 2024. 
  25. ^ "AGB Daily Ratings: this links to current day-select the date from drop down menu". AGB Nielsen Media Research (Korece). 26 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ağustos 2012. 
  26. ^ "TNMS Daily Ratings: this links to current day-select the date from drop down menu". TNMS Ratings (Korece). 28 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ağustos 2012. 
  27. ^ "Winners from the '2012 MBC Drama Awards'". Allkpop (İngilizce). 30 Aralık 2012. Erişim tarihi: 12 Haziran 2024. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]