Almanya Komünist İşçi Birliği

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Almanya Komünist İşçi Birliği (Almanca: Kommunistische Arbeiterbund Deutschlands; kısaca KABD), Almanya'da 1970'li yıllarda aktif olan ve "K-Gruppe" olarak adlandırılan Maoist eğilimli komünist siyasi gruplardan biriydi. KABD, 5/6 Ağustos 1972'de Komünist İşçi Birliği/Marksist-Leninist (Kommunistischen Arbeiterbundes/Marxisten-Leninisten) ve KPD/ML'den ayrılan KPD/ML-Devrimci Yol (KPD/ML-Revolutionärer Weg) adlı grupların birleşmesiyle kuruldu.

KABD; Marx, Engels, Lenin, Stalin ve Mao Zedong'un öğretilerine sıkı sıkıya bağlıydı. Grup, illegal Almanya Komünist Partisi (Kommunistische Partei Deutschlands)‘nin ve legal Alman Komünist Partisi (Deutsche Kommunistische Partei)'nin "revizyonist yozlaşma"ya uğradığını söylüyor ve amacını Almanya'da gerçek bir Marksist-Leninist partinin kurulması olarak açıklıyordu.

KABD'nin Merkez Yayın Organı Kızıl Bayrak (Rote Fahne) gazetesiydi. 17 Ocak 1981'de KABD önderliği yakında bir parti kuracaklarını açıkladı. 1982 yılında KABD, Almanya Marksist-Leninist Partisi adını alarak legal bir partiye dönüştü.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]