Alfred Dunhill (marka)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Alfred Dunhill Limited
TipAlt şirket
EndüstriLüks mal
Kuruluş1893 (130 yıl önce) (1893)
KurucuAlfred Dunhill
Genel merkeziWestminster, Londra, Birleşik Krallık
Hizmet alanlarıDünya çapında
Ürün
SahibiRichemont
Web sitesidunhill.com

Alfred Dunhill Limited (kısaca dunhill), hazır giyim, kişiye özel üretim erkek giyim, deri ürünler ve aksesuarlar konusunda uzmanlaşmış bir İngiliz lüks ürün markasıdır.[1] Şirketin merkezi Westminster, Londra'da bulunmaktadır. Şirket ayrıca Walthamstow'da deri ve pipo atölyesine sahiptir. Dunhill şu anda Richemont Holdings Limited'e ait ve geçici CEO Andrew Holmes tarafından yönetiliyor.[2]

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Erken tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Alfred Dunhill Limited, Alfred Dunhill (1872-1959) tarafından 1893 yılında 21 yaşındayken babasının Londra Euston Road'daki saraçlık işini devraldıktan sonra geliştirilmiştir. Alfred Dunhill, "Dunhill's Motorities" adında bir otomobil aksesuarları serisi geliştirdi. Bu ilk ürünler araba kornaları ve lambaları, deri paltolar, gözlükler, piknik setleri ve saatleri içeriyordu. Bu da şirkete "Motor Hariç Her Şey" sloganını kazandırdı. Birkaç yıl içinde, Mayfair'de iki Dunhill Motorities mağazasının açılmasıyla işletme lüks pazara yöneldi. 1904 yılında Dunhill, sürücülerin araç kullanırken sigara içmelerine yardımcı olmak için bir "Rüzgar Korumalı Pipo" patenti aldı. Dunhill'in ilk tütüncü ve pipo dükkânı 1907 yılında Duke Caddesi'nde açıldı. Dunhill 1920'lerde işten emekli oldu ve genel müdürlük ve başkanlık görevini kardeşi Alfred-Henry'ye, ardından kızı Mary'ye ve son olarak da torunu Richard'a bıraktı.

İleri tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

1950'lerin ortalarında Dunhill ilk bütan gazlı çakmaklardan birini üretti. Bu tasarım o zamandan beri nispeten değişmeden kaldı ve James Bond tarafından düzenli olarak kullanıldı. 1970'lerin sonunda Alfred Dunhill, dünya çapında 20'den fazla mağazada 3.500 lüks ürün yelpazesi sunuyordu. Alfred Dunhill, 1985 yılında ilk Dunhill Cup golf turnuvası ile golf turnuvalarına sponsor olmaya başladı ve 2001 yılında ardılı Alfred Dunhill Links Championship ile devam etti. Dunhill ayrıca, Procter & Gamble ile daha önce yapılan anlaşmanın yerine 2013 yılında Inter Parfums, Inc. ile yapılan on yıllık lisans anlaşmasıyla parfümler de piyasaya sürdü.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kalem çeşitleri ve markaları listesi

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "ALFRED DUNHILL LIMITED". Companies House. 23 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2018. 
  2. ^ "Persons with significant control". Companies House. 23 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2018. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]