Alfa Kuşağı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Alfa kuşağı sayfasından yönlendirildi)

Alfa kuşağı (İngilizceGeneration Alpha), Z kuşağından sonra gelir ve dünya üzerinde ismi konulan son kuşaktır. 2010 yılından itibaren doğanlar Alfa kuşağı olarak adlandırılmaktadır. Alfa kuşağı, bütün mensupları 3. milenyumda ve 21. yüzyılda doğmuş tek kuşak grubudur.[1] Alfa kuşağının üyeleri, genel itibarıyla Y ve X kuşağı mensuplarının çocuklarıdır.[2][3] Genelde oyuncaklar veya geleneksel medya araçlarından ziyade güncel teknolojik aletler ile vakit geçiren ve içine kapanık bireyler olarak bilinirler.

Adlandırma[değiştir | kaynağı değiştir]

Alfa kuşağı, ismini Yunan alfabesinin ilk harfi olan α harfinden almaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Perano, Ursula. "We've had Generations X, Y and Z: Meet Generation Alpha". Axios (İngilizce). 8 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Aralık 2020. 
  2. ^ "Move over, millennials and Gen Z – here comes Generation Alpha". the Guardian (İngilizce). 4 Ocak 2019. 4 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Aralık 2020. 
  3. ^ News, A. B. C. "After Gen Z, meet Gen Alpha. What to know about the generation born 2010 to today". ABC News (İngilizce). 17 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Aralık 2020.