Ot

Vikipedi, özgür ansiklopedi
21.06, 5 Aralık 2020 tarihinde Khutuck Bot (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 24289810 numaralı sürüm (Bot v3: Kaynak ve içerik düzenleme (hata bildir))

Genel kullanımda, otlar, tıbbi amaçları olan, yiyecekleri veya garnitürleri tatmak ve süslemek için kullanılan tuzlu veya aromatik özelliklere sahip bitkilerdir; makro besinler için tüketilen sebzeler ve diğer bitkiler hariçdir. Mutfak kullanımı tipik olarak baharatları baharatlardan ayırır. Otlar genellikle bir bitkinin yapraklı yeşil veya çiçek açan kısımlarını belirtir (taze veya kurutulmuş), baharatlar ise genellikle tohumlar, peridermis, kökler ve meyveler dahil olmak üzere bitkinin diğer kısımlarından kurutulur ve üretilir.[1]

Otlar mutfak, şifalı bitki ve bazı durumlarda manevi dahil olmak üzere çeşitli kullanımlara sahiptir. "Ot" teriminin genel kullanımı, mutfak bitkileri ve tıbbi bitkileri arasında farklılık gösterir; tıbbi veya manevi kullanımda bitkinin herhangi bir kısmı, yapraklar, kökler, çiçekler, tohumlar, kök kabuğu, iç kabuk (ve demet kambiyumu), reçine ve perikarp dahil olmak üzere "otlar" olarak kabul edilebilir.[2] Botanikte, "bitki" kelimesi, "otsu bitki" ile eşanlamlı olarak kullanılır.

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2019. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2019.