İçeriğe atla

50. Yıl, Sultangazi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
50. Yıl
Sultangazi'nin İstanbul'daki konumu
Sultangazi'nin İstanbul'daki konumu
ÜlkeTürkiye Türkiye
BölgeMarmara
İlİstanbul
İlçeSultangazi
Nüfus
 (2014)
 • Toplam72,322 [1]
Zaman dilimiUTC+03.00 (UDAS)
Posta kodu
34265
Alan kodu212
Plaka kodu34

50. Yıl Mahallesi, İstanbul Avrupa Yakasında, Sultangazi İlçesinin Güney Batısında Yer Alan Bir Mahalledir. Kuzeyinde Uğur Mumcu, Güneyinde Cumhuriyet Mahallesi, Doğusunda Esentepe, Batısında ise Bir Kısmı Esenler Emniyet Müdürlüğüne Bağlı Askeri Arazi Alanı ile Küçük Bir Kısmı ise Sultançiftliği ile Sınırlanan Mahalle Sultangazi İlçesinin En Fazla Nüfusuna Sahip Olan Mahalledir.

50. Yıl Mahallesi, Sultangazi'nin En Fazla İș Yerine ve En Fazla Caddelerine Sahip Olan Mahallesidir.

Mahalle Ulașım Yolları Olarak Bir Çok Yerden İmkan Sağlamaktadır. Mahalle Üzerinden 1 Tramvay, 1 Metrobüs, 2 Otobüs Durağı Geçmekte Olup Mahalle Üzerinden Topkapı, Sirkeci, Maslak ya da Arnavutköy, Esenyurt, İstoç gibi yerlere Gitmek Mümkündür.

Mahalle, Sultangazi'nin En Eski Mahallelerinden Birisidir. 1950'li Yıllardan Beri Nüfusu Artmaya Bașlayan Mahalle, Sultançiftliği Mahallesi ile Birleșik Bir Șekilde Askeri ve Tarım Faaliyetleri Amacıyla bir Zamanlar Kullanılmıștır. Kamıș Tarlası olarakta Kullanılan 50.Yıl, Yokușlu bir yapısı Olmadığı için Rahat Bir Șekilde Tarım Faaliyetleri Gerçekleștirilen Mahallerdendir. Bunun Yanında Gaziosmanpașa ve Cebeci Arasında Köprü Olarak Kullanılmıș 50. Yıl Üzerinde Fazlasıyla Aynı Güzergahlara Sahip Caddeler Bulunur Bu Caddelerin Çoğu Uğur Mumcu ile Birleșiktir.

1987 Yılında Mahalle Üzerinde İlk Muhtarlık BirimiKurulmuș, Mahalle Uzun Bir Süre Edirneye Giden Tır ve Hafriyat Kamyonu Sahiplerinin Durak Noktası Olarak Kullanılmıștır. 50. Yıl, Konumu Sebebiyle Oldukça Ortada ve Stratejik Bir Yapıya Sahip Olmasiyla Beraber 50. Yılın Sanayileșmesinde Çok Büyük Rol Oynamıștır.

Mahalledeki 26 Durağı Bölgesi Günümüzde 50. Yılın En Aktif Kullanılan Giriși Olduğu Bilinir.

Dış bağlantılar

[değiştir | kaynağı değiştir]
  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2015.