3 Cisim Problemi (dizi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
3 Cisim Problemi (dizi)
Tür
Proje tasarımcısı
UyarlamaÜç Cisim Problemi
Liu Cixin
Başrol
ÜlkeAmerika Birleşik Devletler
Diliİngilizce
Çince
Yapım
Yönetici yapımcı
Yapım şirketi
Yayın bilgileri
KanalNetflix

3 Cisim Problemi, David Benioff, D. B. Weiss ve Alexander Woo tarafından yaratılan ve Liu Cixin'in Hugo Ödüllü Çin romanı 3 Cisim Porblemi'ne dayanan bir Amerikan bilim kurgu televizyon dizisidir. 2023 yapımı Çin televizyon dizisi'nden sonra ikinci canlı aksiyon uyarlamasıdır. Prömiyeri 21 Mart 2024'te Netflix'te yapıldı.

Öncül[değiştir | kaynağı değiştir]

Ye Wenjie, Çin Kültür Devrimi sırasında babasının vahşice öldürüldüğünü gören bir astrofizikçidir. Daha sonra, bilimsel geçmişi nedeniyle ordu tarafından askere alınır ve Çin'in uzak bir bölgesindeki gizli bir radar üssüne gönderilir. Onun 1960'larda verdiği kader kararı, uzay ve zamanın ötesinde yankılanarak günümüzde bir grup bilim insanına ulaşır ve onları insanlığın en büyük tehdidiyle yüzleşmeye zorlar.

Yayımlanma[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizinin 21 Mart 2024'te gösterime girmesi planlanıyor.[1] Bununla birlikte Jason Concepcion ve Dr. Maggie Aderin-Pocock'un sunacağı yardımcı bir podcast de duyuruldu.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Eddy, Cheryl (10 Kasım 2023). "Netflix Reveals 3 Body Problem Adaptation Clip—and Its Release Date". Gizmodo (İngilizce). 10 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2023. 
  2. ^ "The '3 Body Problem' Teaser Has Entered the Orbit". Netflix. 11 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2024. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]