2005'te Billboard 200'da bir numara olan albümler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Billboard 200, Amerika Birleşik Devletleri'nde bir numaraya çıkmış albümleri listeler. Billboard dergisi tarafından yayımlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, albüm satışlarını fiziksel ve dijital ortamda ele alarak yayımlanır.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Anahtar
Best performing album of 2005 2005 yılının en iyi performans gösteren albümünü gösterir
Tarih Albüm Sanatçı(lar) Kaynak(lar)
1 Ocak Loyal to the Game 2Pac [1]
8 Ocak Encore Eminem [2]
15 Ocak [3]
22 Ocak American Idiot Green Day [4]
29 Ocak [5]
5 Şubat The Documentary The Game [6]
12 Şubat Be as You Are (Songs from an Old Blue Chair) Kenny Chesney [7]
19 Şubat The Documentary The Game [8]
26 Şubat Seventeen Days 3 Doors Down [9]
5 Mart Genius Loves Company Ray Charles [10]
12 Mart O Omarion [11]
19 Mart The Massacre dagger 50 Cent [12]
26 Mart [13]
2 Nisan [14]
9 Nisan [15]
16 Nisan [16]
23 Nisan [17]
30 Nisan The Emancipation of Mimi Mariah Carey [18]
7 Mayıs …Something to Be Rob Thomas [19]
14 Mayıs Devils & Dust Bruce Springsteen [20]
21 Mayıs With Teeth Nine Inch Nails [21]
28 Mayıs Stand Up Dave Matthews Band [22]
4 Haziran Mezmerize System of a Down [23]
11 Haziran Out of Exile Audioslave [24]
18 Haziran The Emancipation of Mimi Mariah Carey [25]
25 Haziran X&Y Coldplay [26]
2 Temmuz [27]
9 Temmuz [28]
16 Temmuz Somewhere Down in Texas George Strait [29]
23 Temmuz TP-3: Reloaded R. Kelly [30]
30 Temmuz [31]
6 Ağustos Now 19 Various Artists [32]
13 Ağustos [33]
20 Ağustos Fireflies Faith Hill [34]
27 Ağustos Chapter V Staind [35]
3 Eylül Most Wanted Hilary Duff [36]
10 Eylül [37]
17 Eylül Late Registration Kanye West [38]
24 Eylül [39]
1 Ekim The Peoples Champ Paul Wall [40]
8 Ekim Ten Thousand Fists Disturbed [41]
15 Ekim All Jacked Up Gretchen Wilson [42]
22 Ekim All the Right Reasons Nickelback [43]
29 Ekim Unplugged Alicia Keys [44]
5 Kasım I Am Me Ashlee Simpson [45]
12 Kasım #1's Destiny's Child [46]
19 Kasım Now 20 Various Artists [47]
26 Kasım The Road and the Radio Kenny Chesney [48]
3 Aralık Confessions on a Dance Floor Madonna [49]
10 Aralık Hypnotize System of a Down [50]
17 Aralık Now 20 Various Artists [51]
24 Aralık Curtain Call: The Hits Eminem [52]
31 Aralık [53]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Whitmire, Margo (2004-12-22). "Tupac's 'Game' Haunts Album Chart At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  2. ^ Whitmire, Margo (2004-12-29). "Holiday Shoppers Return Eminem To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  3. ^ Whitmire, Margo (2005-01-05). "'Encore' Enjoys Another Week At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  4. ^ Whitmire, Margo (2005-01-12). "Green Day's 'Idiot' Returns To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  5. ^ Whitmire, Margo (2005-01-19). "Green Day's 'Idiot' Hangs Onto No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  6. ^ Whitmire, Margo (2005-01-26). "The Game's 'Documentary' Blasts Off At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  7. ^ Whitmire, Margo (2005-02-02). "Chesney, Rimes Bring Country Back To The Top". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  8. ^ Whitmire, Margo (2005-02-09). "Game Back On As 'Documentary' Rebounds To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  9. ^ Whitmire, Margo (2005-02-16). "3 Doors Down Steers Straight To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  10. ^ Whitmire, Margo (2005-02-23). "Grammy-Winning 'Genius' Rises To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  11. ^ Whitmire, Margo (2005-03-02). "'O' Puts Omarion On Top". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  12. ^ Whitmire, Margo (2005-03-09). "50 Cent Massacres Album Chart Competition". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  13. ^ Whitmire, Margo (2005-03-16). "50 Cent Fends Off Competitors At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  14. ^ Whitmire, Margo (2005-03-23). "50 Squeaks Out Another Week At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  15. ^ Whitmire, Margo (2005-03-30). "50's 'Massacre' Holds Steady At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  16. ^ Whitmire, Margo (2005-04-06). "50's 'Massacre' Staves Off Beck's 'Guero'". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  17. ^ Whitmire, Margo (2005-04-13). "50's 'Massacre' Extends Chart Lead To 6th Week". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  18. ^ Whitmire, Margo (2005-04-20). "Carey's Comeback Album Opens At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  19. ^ Whitmire, Margo (2005-04-27). "Matchbox's Thomas Tops Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  20. ^ Whitmire, Margo (2005-05-04). "'The Boss' Bows 'Devils' At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  21. ^ Whitmire, Margo (2005-05-11). "NIN's 'Teeth' Sparkle At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  22. ^ Whitmire, Margo (2005-05-18). "DMB Defeats NIN, Weezer As Album Chart Champ". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  23. ^ Whitmire, Margo (2005-05-25). "System Of A Down 'Mezmerizes' Album Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  24. ^ Whitmire, Margo (2005-06-01). "A Welcome 'Exile': Audioslave Opens At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  25. ^ Whitmire, Margo (2005-06-08). "Carey's 'Emancipation' Returns To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  26. ^ Whitmire, Margo (2005-06-15). "Coldplay Earns First Billboard 200 No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  27. ^ Whitmire, Margo (2005-06-22). "Coldplay Holds Foos, Backstreet From No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  28. ^ Whitmire, Margo (2005-06-29). "Coldplay Logs A Third Week A No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  29. ^ Whitmire, Margo (2005-07-06). "Strait's 'Somewhere' Heads Right To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  30. ^ Whitmire, Margo (2005-07-13). "R. Kelly 'Reloads' At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  31. ^ Whitmire, Margo (2005-07-20). "R. Kelly's 'Reloaded' Clings To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  32. ^ Whitmire, Margo (2005-07-27). "Packed With Hits, 'NOW 19' Bows At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  33. ^ Whitmire, Margo (2005-08-03). "'NOW 19' Still No. 1 On Album Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  34. ^ Whitmire, Margo (2005-08-10). "Hill's 'Fireflies' Lights Up The Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  35. ^ Whitmire, Margo (2005-08-17). "Staind's 'Chapter V' Debuts At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  36. ^ Whitmire, Margo (2005-08-24). "Duff Is 'Most Wanted' On Billboard Album Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  37. ^ Whitmire, Margo (2005-08-31). "Duff Set Remains 'Most Wanted' At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  38. ^ Whitmire, Margo (2005-09-07). "West 'Registers' No. 1 Album Debut". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  39. ^ Jeckell, Barry (2005-09-14). "Kanye, 50 Hold Stones From Chart Top". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  40. ^ Whitmire, Margo (2005-09-21). "Wall Emerges As Billboard 200 'Champ'". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  41. ^ Whitmire, Margo (2005-09-28). "Disturbed's 'Fists' Earns No. 1 Debut". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  42. ^ Whitmire, Margo (2005-10-05). "Gretchen Wilson Zooms Straight To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  43. ^ Whitmire, Margo (2005-10-12). "Nickelback Debuts 'Right' On Top". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  44. ^ Whitmire, Margo (2005-10-19). "Keys 'Unplugs' For 3rd Straight No. 1 Disc". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  45. ^ Whitmire, Margo (2005-10-26). "Simpson Strikes Back: Ashlee Scores 2nd No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  46. ^ Whitmire, Margo (2005-11-02). "Destiny's '#1's' Bows At The Top". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  47. ^ Whitmire, Margo (2005-11-09). article_display.jsp?vnu_content_id=1001476155 "'NOW 20' Cruises To No. 1 Debut" |url= değerini kontrol edin (yardım). Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  48. ^ Hasty, Katie (2005-11-16). "'Road' Returns Chesney To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  49. ^ Hasty, Katie (2005-11-23). "Madonna Dances Straight To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  50. ^ Hasty, Katie (2005-11-30). "SOAD Tops Album Chart For Second Time This Year". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  51. ^ Hasty, Katie (2005-12-07). "'NOW!' Rebounds, Holds Brown From No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  52. ^ Hasty, Katie (2005-12-14). "Eminem Scores Fourth No. 1 Album In A Row". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  53. ^ Cohen, Jonathan (2005-12-21). "Bice Challenges, But Eminem Remains No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08.