Şerif Erol

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şerif Erol
Doğum8 Ekim 1963 (60 yaşında)
Karşıyaka, İzmir, Türkiye
EğitimBoğaziçi Üniversitesi
MeslekOyuncu, Seslendirmen
Etkin yıllar1992-günümüz

Şerif Erol (d. 8 Ekim 1963, İzmir), Türk tiyatrocu, senarist ve seslendirici.

Lisede fizik öğretmeninin sınıfına "Sizden fizikçi olmaz" demesiyle fizikçi olmaya karar verip Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümünü kazanmıştır. Aslında fizik üzerine çalışmak istemediğini anlayıp Ekonomi Bölümüne geçmiştir. Uzun süre Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları bünyesinde oynamıştır ve 1997 yılında Açık Radyo'ya girmiştir.

Tiyatroya olan isteğinden ötürü tiyatro eğitimi almış ve dersler vermiştir. Bu sıralarda Nişantaşı'nda bulunan Stüdyo Oyuncuları Tiyatro alanında oyunlar oynamıştır. 2008 yılında da Stüdyo Oyuncuları'nda olmak üzere "Karanlık Korkusu" adlı oyununu sürdürmüş ve 2014 yılında Bilgi Üniversitesinde kurulan Krek Tiyatrosu'nda "Babamın Cesetleri" adlı tiyatroda başrolü oynamıştır. 2000 yılından itibaren Bir İstanbul Masalı, Hırsız Polis, Bıçak Sırtı ve Koyu Kırmızı isimli dizilerin senaryo yazarlığını yapmıştır. Bir dönem TRT'de seslendirme yapmıştır.

Senoryosunu yazdığı projeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmografisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Tiyatro oyunları[değiştir | kaynağı değiştir]

Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "21. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu". 25 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2017. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]