Şablon tartışma:Vikiproje istatistikleri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Şablon tartışma:Vikiproje istatistikleri/belge sayfasından yönlendirildi)
Son yorum: MRTFR55 tarafından 1 yıl önce A sınıfı başlığına

10K gerekli maddeler[kaynağı değiştir]

Superyetkin Şuradaki sayıyı nereden nasıl buluyorsun? Her proje için gerekli madde sayısı "Vikipedi:VikiProje {{{1}}}/Madde Değerlendirme/İstatistikler/Gerekli" şeklinde kayıtlı mı yoksa sadece 10K için mi? Diğer projeler için arama ile sayfaları bulamadım. Onun için şablonu şu şekilde değiştiriyorum. Ayrıca son toplam için de şöyle bir değişiklik yaptım. --Mavrikantmsj 18:41, 11 Eylül 2015 (UTC)

Evet, o sayfa yalnızca 10K projesinde mevcut. Şablon değişikliği için teşekkürler. --Superyetkinileti 18:44, 11 Eylül 2015 (UTC)
Superyetkin Bu sayıyı nereden buluyorsun söylemedin? 9012'den mevcutları mı çıkartıyorsun? Uzun süredir bot güncelleme de yapmamış. --Mavrikantmsj 18:53, 11 Eylül 2015 (UTC)
Bot şurada yer alan alt sayfalardaki kırmızı bağlantıları saymakta. --Superyetkinileti 19:00, 11 Eylül 2015 (UTC)

Yanlış hesaplama[kaynağı değiştir]

VikiProje Futbol sayfasında yer alan değerlendirme tablosunda en sağda yer alan toplam kısmının verdiği toplam sayıların bazıları yanlış. Mesela SM kısmına baktığımızda toplam 18 gösterirken 15 tane SM madde görünmekte ve doğrusu da bu zaten. Aslında İngilizce'de olduğu gibi tools.wmflabs.org sitesine bağlantı verilebilse çok daha güzel olur. Yunanca Viki bile böyle yapmış.Sait71 21:58, 3 Aralık 2015 (UTC)

  • Yunanca'nın yaptığını bende yaptım. Şu bağlantı bize Şu kategoriyi gösteriyor. Bu sistem daha sağlıklı bence. Şu şablonu uyarlamamız lazım. Ek olarak şurda da bu konuyla ilgili bir bağlantı var. Sait71 22:04, 3 Aralık 2015 (UTC)
    • @SAİT71, Kategori altındaki kategorileri de saydığı için öyle oluyordu. Şablonu değiştirdim. Şimdi sorun kalmadı. --Mavrikantmsj 03:06, 16 Mayıs 2017 (UTC)

Gerekli maddeler[kaynağı değiştir]

Bu kısım şablondan neden çıkartıldı? Sn. @TmY e12 --SunSoldiers

@SunSoldiers, geri aldım. --Mavrikantmsj 01:49, 28 Ağustos 2017 (UTC)

Gerekli kısmı[kaynağı değiştir]

Şablonda bulunan gerekli kısmı vikiproje şablonuyla kullanılamıyor. Kategori olarak falan mı eklemek gerekiyor? --TmѰ e12 16:05, 31 Ağustos 2017 (UTC)

@Mavrikant --TmѰ e12 19:59, 6 Eylül 2017 (UTC)

Daha detaylı şablon[kaynağı değiştir]

Vikiproje şablonu şuradaki şablon gibi daha detaylı hâle getirilebilir mi? --TmѰ e12 16:19, 31 Ağustos 2017 (UTC)

Bence de bu şekilde olmalı. Bu şekilde olursa boş kategoriler de görmeyiz hem.-SunSoldiers (mesaj) 16:25, 31 Ağustos 2017 (UTC)
  • Bu konuyu bir standarta ulaştırmamız gerekiyor. Şablon - Dosya gibi sınıf sayfların önem değerlendirmesine ihtiyacı olmadığı için "En-önemli Şalon-sınıf sayfalar" veya "Çok-önemli Dosya-sınıf sayfalar" gibi boş kategoriler görmeye gerek yok. Enwiki deki sürüm gibi daha detaylı ve sadece dolu olan kategorileri gösterecek şekilde düzenlenmesi şart.-SunSoldiers (mesaj) 16:44, 6 Eylül 2017 (UTC)
  • en:User:WP 1.0 bot kullanmadan da, dediğinizin yapılmışı var: {{Tarihli kategori istatistikleri}} (0 yazdırmak yerine boş da bıraktırılabilir). Kategori içindeki elemanları sayan PAGESINCAT sihirli kelimesi ağır bir işlem olduğu için, dolu dolu sayfalarda çokça kullanmak, önbellek olsa dahi, sayfayı yavaşlatır, ayrıca bizdeki yazılımsal limitlere sayfada ulaştırabilir. Bu limitleri arttırmayacaksak, sayfada olması gerektiğinden farklı bir görünüm oluşuyor mu diye sonraki şablonlu kısımları ve kaynakları kontrol etmek gerekecektir. Şu şablona bakabilirsiniz: {{Tarihli_kategori_istatistikleri/yıl/toplam}}. En alttaki en son 0 silinirse, ana şablonda sıfırlılar gözükmeyecektir ama bence sıfırlı ve bağlantısız görünüm daha iyi. Hem bazı toplamlarda sıkıntı çıkabilir. Karar alınırsa uygun değişikliği ben de yapabilirim. Ayrıca dosyaların ve diğerlerinin de önem derecesi olsun bence. Bunun tartışması yapıldı mı? En azından projelere bırakılsın. Bir de maddenin sınıfı projeden projeden değişmemeli, ona göre de düzenleme yapabiliriz. 7 Ağustos'ta 869 sayfa birkaç proje tarafından sahiplenilmiş, bazıları tarafından sınıflandırılmış, bazıları tarafından da sınıflandırılmamıştı. Farklı projeler tarafından farklı sınıflandırılmış sayfalar da vardır; o sayfalar da incelenmeli. Sınıf konusundaki tekillik de dikkate alınarak, birden çok sayıda proje tarafından sahiplenilen sayfalar için bir şablon düzenlemesi yapılabilir, madde tartışma sayfaları için bütünleşik bir Vikiprojeler şablonu oluşturulabilir. --Deniz (mesaj) 08:40, 7 Eylül 2017 (UTC)

A sınıfı[kaynağı değiştir]

B sınıfının üstüne bir de A sınıfı eklenmesi güzel olmaz mı? MRTFR55 (mesaj) 14.49, 6 Aralık 2022 (UTC)Yanıtla