Şablon tartışma:Kullanıcı Kürt

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

bayraklaştırma?[kaynağı değiştir]

Vikipedi Milli ansiklopedi değildir lakin Vikipedi devleti olmayan bir azınlığı devlet olarak tanımlayacak trol bir Ansiklopedi'de değildir. Dünya genelinde yaşayan Kürt azınlıkları ya da Kürtleri bayraklaştırarak Vikipedi'de yeni bir karşı-bağımsızlık yaratma gayesi içerisindeki bazı klavye kahramanları mevcut. Bir kullanıcının değişiklik savaşı sürdürmesinde karşın, bir hizmetli de TBA ihlaline de giren bu tutumuna arka çıktı. Şimdi Hizmetli denilen etki gücü bu yanlışa arka çıkıyorsa yapılacak ne kalıyor geriye? Kimi kime niçin şikayet edelim. Vikipedi milli ansiklopedi değildir duvarının arkasına saklanılıp bir Kürt devleti/bayraklaştırma iması verilerek neyin ideolojisi dayatılıyor burada? Kibele adlı kullanıcı cesurca çıkıp diyemiyor ki ben Kürt devleti istiyorum o yüzden bayraklaştırmayı da gerekçesiz bizzat klavyemle destekliyorum... Klavye yerine bu isteğini yaşadığı Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde de dile getirse ya... Yıllardır Kibele gibilerin yüzünden kendi diline/konuşulduğu ülkesine bu kadar yabancı bir Ansiklopedi daha yoktur eminim. İnterwikilerine bir göz atmanızı (İngilizce, Çekce, Azerice, Arapça) öneriyorum. Kullanıcı Kürt şablonu da tıpkı şu şablonlar gibi bayraksızdır: {{Kullanıcı Laz}} {{Kullanıcı Çerkes}} {{Kullanıcı Bulgaristan Türkü}} {{Kullanıcı Arap kökenli}} - Burak 06:51, 13 Nisan 2016 (UTC)

vikipedi'nin ne olup ne olmadığını bilmeyen bu kullanıcının vikipedi'yi hiç ilgilendirmeyen tehlikeli tanımlarını, ayrıştırıcı ve hedef gösterici yorumlarını, tehditlerini topluluğa emanet edip sadece bir yanlışı düzeltmek üzere ingilizce bağlantıları bırakıyorum: [1], [2].. --kibele 09:18, 13 Nisan 2016 (UTC)

Manipüle etmeye hiç gerek yok. Commonsta şöyle bir kategori var: [3]. Devleti olmayan milletlerin bayrağı da olmaz demek sadece bilmemek. Bayrak=ülke diye bir genelleme yok, kentlerin, dillerin, dinlerin kısacası her şeyin bir bayrağı olabilir. İnanılmaz lüzumsuz bir tartışma. --Kudyaz 17:13, 13 Nisan 2016 (UTC)
Bu savlarla yola çıkarsak şu şablondaki bayrağı "bölücü LGBTlerin devletleştirilmesi" olarak tanımlayabilir ve kaldırabiliriz? --Kudyaz 17:15, 13 Nisan 2016 (UTC)
  • Önemli hatırlatma: Herhangi bir ulusun devletleşmesi, bir devlete bağlı özerk cumhuriyet kurması, birlikte konfederal bir örgütlenme içerisine girmesi, gibi gibi vb. durumlar Vikipedi'yi hiçbir zaman ilgilendirmemekte ve yöntemlerini bunlara göre uygulamamaktadır. Örneğin Vikipedi Başkurdistan'ın özerk statüsünün kaldırılıp bağımsız olmasını isteyemez, İskoçya'nın Avrupa Birliği'nden ve Birleşik Krallık'tan ayrılma talebine yorum yapamaz, Kürdistan adı verilen coğrafyanın devletleştirilmesiyle ilgilenmez veya Çeçenistan'ın Rusya'dan ayrılma talebine söz söyleyemez. Ansiklopedik olan maddeler oluşturulurken bu tür politik tutumları destekleyemez, olumlayamaz ya da karşı çıkamayız. Bununla birlikte tüm bu talepleri isteyen veya karşı çıkan çeşitli örgütlere de yorum yapamaz, terör vb. damgasını yapıştıramaz. Hele hele yukarıda bahsi geçen "ülkesine bu kadar yabancı bir Ansiklopedi daha yoktur eminim." kısmıyla hiç ilgilenmez. Vikipedi'ye katkı sağlayan ve sağlayacak kullanıcıların da bunlarla ilgilenmemesini hatırlatmak istiyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 18:43, 14 Nisan 2016 (UTC)
"Klavye yerine bu isteğini yaşadığı Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde de dile getirse ya... Yıllardır Kibele gibilerin yüzünden kendi diline/konuşulduğu ülkesine bu kadar yabancı bir Ansiklopedi daha yoktur eminim." kısmı bomba olmuş. Bunun üzerine ne söz söylesek/ne açıklama yapsak boş bence :) -seyit. 20:38, 14 Nisan 2016 (UTC)