Şablon tartışma:Adil kullanım gerekçesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Mevcut adil kullanım resimleri için bu "telifli kullanım gerekçesi" ekleme işlemini haftanın iş birliği şeklinde yapsak fena olmaz. Bu şekilde işin içinden çıkılabilecek gibi değil.--Gökhan 18:23, 16 Eylül 2008 (UTC)

  • Bence de bu konuda Mach'ın dediği gibi (yanılmıyorsam) bir milat belirlemek en doğrusu. Hepsini halledebilmemiz olası değil zaten. Dolayısıyla milattan sonrakilerde şart olarak kabul edip eksikler silinebilir ve milattan öncekiler olduğu gibi bırakılır. Ancak bu arada eskilere de denk geldikçe bir şeyler yapılabilir. Ne dersiniz?--Manco Capac 06:51, 17 Eylül 2008 (UTC)
  • Milat fikri çok mantıklıymış. Bence de bu şekilde yapalım. Eskiler için ekstradan bir iş yükü çıkarmak yerine dediğiniz gibi denk geldikçe düzeltebiliriz. Teşekkürler.--Gökhan 14:07, 17 Eylül 2008 (UTC)

Çözünürlük[kaynağı değiştir]

Çözünürlük kısmında problem var. Düşük çözünürlük yazıldığında çalışmıyor, ama örneklerde bu şekilde kullanılmış. Eski resimleri düzeltmek yerine bu kısmı tekrar düşük_çözünürlük olarak değiştirelim derim.--Göʞɥɐn 15:51, 18 Mayıs 2009 (UTC)

  • Çözmeye çalıştım. Düşük çözünürlük kısmına üç parametre bunlardan birinin karşılığını bulması yeterli.--Hedda Gabler 16:18, 19 Mayıs 2009 (UTC)

değişiklikler[kaynağı değiştir]

bu şablonda kullanılmayan ya da kullanılamayan kimi değişkenler var ve kodunu da daha basitleştirerek yazmak mümkün. buradan yola çıkarak, değişkenlere dokunmadan, aşağıdaki değişiklikleri uyguladım:

  • kullanıldığına rastlayamadığım {{{Special_header|}}} çıktı.
  • madde parametresi bölümünde,
  • "geçerli maddesi olan adil kullanım dosyaları" kategorisine ihtiyaç olmamalı çünkü geçerli maddesi varsa, böyle AK dosyaları zaten "sanatçı albümlerinin kapakları" vb. özel ya da "adil kullanım dosyaları" gibi daha genel kategorilerde birikmeli. önemli olan geçerli bir sayfada kullanılmayan AK dosyaları olduğu için, "geçerli maddesi olmayan AK dosyaları" kategorisi çalışır halde bırakıldı.
  • benzer şekilde "Kırmızı bağlantılı adil kullanım dosyaları" kategorisi de koddan çıkarıldı çünkü nihayetinde, böyle dosyalar da "geçerli maddesi olmayan AK dosyaları" oluyor. bir de bu kategoriye bakınca (Kategori:Kırmızı bağlantılı adil kullanım dosyaları), oradaki dosyaların geçerli maddelerde kullanıldığı görülüyor. o dosyaların viki'ye yüklenmesi sırasındaki otomatik şablonlamaya dahil olan "adil kullanım gerekçesi" kodu bu şablonun koduyla hemen hemen aynı ve bir şekilde hatalı çalışarak, dosyaların kullanıldığı bir madde olmasına rağmen onları dosya sayfasında gözükmeyen "kırmızı bağlantı" kategorisine atıyor. bu vesileyle, otomatik şablonlamaya da bir bakmak iyi olur.
  • madde parametresi bu şablonun başlığında zaten kullanılıyor. dolayısıyla, sol taraftaki parametre sütunun da ayrıca kullanılması gerekli olmadığı için, o sütunda ayrıca gözükmeyecek çekilde değişiklik yapıldı.
  • miktar parametresi:
  • şablonun alındığı en: sürümüne bakınca, bu parametrenin ingilizce karşılığının portion olduğunu görüyoruz ki, bu kelime için "miktar" yerine "kısım" diye bir tercüme kullanmak daha uygun olmalı. zira şablonda, bir AK dosyasının ne kadarının kullanıldığından bahsediyor, ne kadar çok kullanıldığından değil. bir kitap kapağının ya da posterin ne kadarlık bir kısmının kullanıdığı gibi.
  • dolayısıyla, kısım parametresi miktarı'ın yanına eklendi ve uygulama kodundaki miktar da kısım ile değiştirildi.
  • ek_bilgi değişkeni verisi girilmiş dosyalarda etkin bir şekilde işlemiyordu ve bu bölüm düzenlendi.
  • ek birkaç kozmetik değişiklik yapıldı.

--Doruk Salancıileti 09:12, 16 Şubat 2010 (UTC)


Ek_bilgi yanında Ek bilgi diye girişler de olmuş; onların bozulmasını önlemek için, şablona {{{Ek bilgi|}}} de eklendi.

--Doruk Salancıileti 10:02, 16 Şubat 2010 (UTC)


Yukarıdaki değişiklikleri yaparken Kategori:Geçerli maddesi olmayan adil kullanım dosyaları ulamının silinme gerekçesini dikkate aldınız mı acaba? --Superyetkinileti 01:54, 20 Şubat 2010 (UTC)


almadım çünkü silinmiş olup olmadığını kontrol etmedim. değişiklikler üzerinde uğraşırken, şablon'a madde adı girilmemiş dosyalarla karşılaşmamıştım. söz konusu kategori de zamanında içi boş olduğu için silinmiş (VP:HS#K1). lakin, şablonun belki de daha etkin çalışmaya başlamasından kaynaklanarak, şu anda olmayan bu kategori içine düşmüş dosyalar var çünkü yükleyenler, madde değişkenine gerekli veriyi girmemişler.

ben kategoriyi gene açıyorum. bunun gibi, geçerli madde, kategori ya da dosya içermeyen ama sorunluların bir arada toplanarak değerlendirilmesini sağlayabilecek kategoriler, içleri boş olsa bile silinmeyip bir kenarda tutulmalı bence.

ancak, bu şablonun şu anda Kategori:Kırmızı bağlantılı adil kullanım dosyaları kategorisine ihtiyacı yoktur ve o kategori ve alt kategorisi hali hazırda boş durumdadır. ihtiyaç olmadığı için, bu kategoriyi değil de onları silmek daha iyi olur.

konuyla ilgili olarak kategoriyi silen vito'nun da dikkatini çekmeli.

--Doruk Salancıileti 09:15, 20 Şubat 2010 (UTC)