Şablon:GM/2020-06-07

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşklarım Büyük Benden, Türk şarkıcı Murat Boz'un üçüncü stüdyo albümü. 9 Mayıs 2011'de Dokuz Sekiz Müzik etiketiyle piyasaya sürülmüştür. Pop müzik ritimleri içerir, Boz'un 2009 başında yayımladığı Şans albümünden sonraki ilk stüdyo albümüdür. Prodüktörlüğünü Boz üstlenmiştir.

Dokuz şarkıdan oluşan Aşklarım Büyük Benden, müzik eleştirmenlerinden olumlu geri dönüşler aldı; şarkıcının "iyi bir yönelim" içinde olduğu yazıldı. Albümle aynı adı taşıyan şarkı, Nisan 2011'de klibiyle birlikte yayımlandı; albümün satışa sunulmasından sonra ise "Hayat Öpücüğü", "Geri Dönüş Olsa", "Kalamam Arkadaş", "Bulmaca" ve "Soyadımsın" şarkılarına klip çekildi. Bunlardan "Geri Dönüş Olsa" ve "Kalamam Arkadaş", Türkiye resmî listesinde zirvesine yerleşti.

Aşklarım Büyük Benden albümü, 35.000 satış rakamına ulaştı ve Kadir Has Üniversitesi tarafından düzenlenen ödüllerde, En Has Albüm ödülünü aldı. Boz, albümdeki şarkılarını Beyaz Show, Şeffaf Oda, O Ses Türkiye gibi çeşitli programların yanı sıra, bazı etkinliklerde ve konserlerinde seslendirdi. Ayrıca albümde yer alan bazı şarkıların remiks sürümleri, Ağustos 2012'de satışa sunulan Dance Mix'te yer aldı. (Devamı...)


Nándor Hidegkuti, (3 Mart 1922 - 14 Şubat 2002; Budapeşte), Macar eski millî futbolcu ve teknik direktör. En önemli çıkışını MTK Budapest'de yapan Hidegkuti, Ferenc Puskás, Zoltán Czibor, Sándor Kocsis ve József Bozsik'li efsane Macar Altın Takım'ının bir üyesiydi. 1953'te, Wembley Stadyumu'ndaki çekişmeli maçta Macaristan'ın o zamanın güçlü takımı İngiltere'yi 6-3 yendiği maçta, ileri orta saha (ikinci forvet) mevkiisinde oynayıp hat trick yapan Hidegkuti, futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük kariyerine başladı. 14 Şubat 2002'de kalp rahatsızlığı nedeniyle öldükten sonra, MTK Budapeşte onun anısına stadyumunun adını "Nándor Hidegkuti Stadı" olarak değiştirdi.

Avrupa'da II. Dünya Savaşı'nın yaşandığı bir dönemde profesyonel futbol hayatına başlayan ve Elektromos'ta 53 maçta attığı 27 golle 1945'te MTK Budapest'ye transfer olan Hidegkuti, 13 yıllık MTK kariyerinde 1951, 1953 ve 1958 yıllarında olmak üzere 3 kez Nemzeti Bajnokság I şampiyonluğu yaşadı. (Devamı...)